Minä tein kerran munansäilymis kokeen.
Meillä oli silloin tehorouvia ja kun kahden kesän ja yhden talven jälkeen päätettiin laittaa seuraavaksi talveksi kanat pois, niin aloin sitten kerätä munia talvenvaralle.
Toin aina kerran tai kaksi kertaa päivässä munat suoraan jääkaapin alaosaan, jossa lämpöä n. 8-10 astetta.
Aika tasan tarkkaan 6 kuukauden vanhoissa munissa alkoi olla kuivuneita yksilöitä joukossa ja viimeisten viiden joukossa tuli sitten oikein jymy yllätys.
Yksi munista paukahti käsiin ja sain sellaisen kaasupilven päälleni!
Haju oli jotain järkyttävää
Siitä paikata suoraan munakenno ulos ja moppaamaan mahdollisia roiskeita keittiöstä. Sen jälkeen suihkuun, että sain hajun itsestäni irti.
Mutta siis 5 kuukautta säilyivät ainakin ihan priimana.
Nykyisin munia tulee sen verran vähän ja menekki on kova, joten pidän ne kipossa pöydällä ja aina on ollut hyviä, myös kesällä kun oli helteitä.