Keitettyä kananmunankeltuaista pieneksi hienonnettuna, sekaan voi laittaa vähän kaurajauhoa tai tehosekoittimessa hienoksi pyöräytettyjä kaurahiutaleita, että saa vähän kuivemman ja murumaisemman rakenteen. Tällä mä ruokin pari ekaa päivää, sitten tehosekoittimella hienoksi jauhettua pikkupunahelttaa, ihan vaan kuivana. En luota laskutaitoihini niin paljon, että alkaisin jotain omia menuja kehittelemään

Tuossa on kuitenkin varmasti kaikki, mitä se tipun kiihkeä kasvutahti tarvitsee - etenkin viirutipuilla tämä korostuu! Ne syövätkin valtavat määrät kokoonsa nähden ja ovat jo kuukauden vanhoina lähes aikuisen kokoisia.
Jos haluaa jotain "luomumpaa" antaa, niin ehkä vasta kiihkeimmän kasvun rauhoituttua? Mitään ituja en alkais tarjoilemaan kuin ehkä erikoisherkkuna, tuo viiriäistipujen kasvuvauhti vaatii aika tuhdit eväät. Vihanneksissa on paljon vettä ja kuituja, mitkä vie turhaan tilaa tukevammalta ravinnolta. Suosisin ennemmin erilaisia viljoja ja siemeniä. Aikuisille viiriäisille - aikanaan kun oli vain muutamia kerrallaan - ostelin ruoat ihan ruokakaupasta, rouhittuja viljoja, ohraa, kauraa, tattaria, hirssiä, sitten proteiinia hernerouheesta ja soijarouheesta. Pik

kutipuille noi kaikki pitäis vielä hienontaa lähes jauhoksi.