outolintu kirjoitti:Filmivanerista löytyy myös karjasuojavanerin nimellä kulkevaa versiota, joka on toiselta puolelta useimmiten keltainen. Sillä tulisi jo paljon valoisampi lopputulos, kuin perinteisellä ruskealla. Hintahan riippuu myös vanerin paksuudesta, jos vaneri tulee vanhan seinän päälle suojaksi niin ohuempikin riittää. =) Kannattaa kysellä hintoja useemmasta paikasta, vaihtelevat aika paljon. Filmi- /karjasuojavanerin hyviä puoliahan on kyllä kosteudenkestävyys. Normaali vaneri ei samalla lailla kestä kosteutta, vaikka millä pintaa käsittelisi. (Näin rakennusliikkeessä töissä olleen mielipiteenä =D )
Itsellä olisi kanssa tässä varmaan viikon sisällä seinien kalkitsemista tiedossa, ihan ekaa kertaa koskaan. Mistä työ ootte ostellu kalkkia? Löytyykö ihan Agrista esim.? Mitä mun pitää tietää/ osata/ huomioida ennen kun alan lähmiä seiniä, jotka siis vanhat vanhat heppatallin hirsiseinät (20v sitten tilassa ollu kanoja, sen jälkeen rojuvarastona...). Tila siis vasta raivattu, huomenna pääsen siivoamaan pintoja ja suunittelemaan häkkejä ym. Kaikki muutkin vinkit talvikanalan tekoon otetaan siis ilolla vastaan. =)
Kalkki on rakennuskalkin nimellä.. Puutarhakalkki ei käy

(tein satsin ,mutta on niin hiekkaista). Ite tein vellin ja annoin seista jonkin aikaa (tekeytyy). Meillä on navetassa harkko/tiiliseinä .Telalla laitoin mitä pystyin .Loput sutilla . Kannattaa suojata iho hyvin .Mulla jäi rako takinhihan ja hanskan väliin sillä seurauksella ,että ranteeseen tuli "palovamma" .Kävin sitten lääkärissäkin ,kun ei parantunut .Kalkin joutuessaan veden kanssa tekemisiin ,muuttuu niin emäksiseksi ja sitten kun tulee "kitkaa" vielä resorista ,niin ihon pinta meni helposti rikki..
Kyselin emänniltä miten he on kalkinneet ,niin joku oli kastellu seinän ja heittänyt kalkit kuivana seinään ,mutta ite en siihen pölläkkään alkais
