Laitanpa tännekin kokeiluni:
Varsin tuoreena "kanatilallisena" tuli tässä pohdittua mihin kaikkeen saisi kananmunia käytettyä nyt kun niitä tulee vähän yli oman tarpeen. Yhden testierän jälkeen sanoisin että tässä on aivan kärkipään tapa jalostaa munia ruokapöytään ja erilaisia reseptivariaatioitakin on erittäin mukava kehitellä, vaihtoehdot ovat loputtomia.
Brittiläiset etikkaan säilötyt keitetyt munat ovat siis kyseessä. Ekan satsin tein ihan perinteisellä mallasetikka-mausteliemellä mutta tämä nyt kypsymään lähtevä erä onkin tietysti Nagamunat, mikäs muukaan. Liemen aineksina:
litra riisiviinietikkaa, joka on tähän tarkoitukseen mukavan neutraali ja mieto etikka
puoli litraa vettä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
ropsaus mustapippureita
muutama viipale tuoretta inkivääriä
1/3 purkillinen kotimaista Fataliin Naga Morich -viipaletta liemineen (esim.
http://www.chilikauppa.fi myy tätä maailman tulisinta chiliä)
tai riittävä määrä tuoretta chiliä, mieluiten kotimaista ja jotain hyvänmakuista lajiketta
(tämä määrä lientä oli vähän turhan paljon tuollaiseen korkeanmalliseen purkkiin, olisi litra riittänyt kokonaismääräksi)
- 15 munaa keitetään kovaksi ja kuoritaan
- lientä keitellään muutamia minuutteja
- jäähdytellään ja kumotaan nättiin lasipurkkiin
Ja odotellaan vähintään 2 viikkoa, puhuvat että kuukausi olisi optimi. Eväs säilyy ihan huoneenlämmössäkin.
