Paras rotu munan- ja lihan tuotantoon
Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
-
antso
Paras rotu munan- ja lihan tuotantoon
Mikä rotu olisi hyvä munija ja josta saisi vielä lopuksi hyvän paistin? Noissa maatiaisissa joita meillä nyt on ei ole pahemmin syömistä, korkeintaan kanaliemen keittää. Itse olen nettiä selatessani kiinnostunut Plumouth Rokcista. Onko muita varteen otettavia rotuja? Tavoiteltavia ominaisuuksia olisi lisäksi hyvä talven kesto (kanala talvella +10c) ja kohtuullinen rehun kulutus.
-
Peppilotta
Re: Paras rotu munan- ja lihan tuotantoon
Minulla on muutama englantilainen ja amerikkalainen kanakirja jossa on esitelty eri rotuja ja niiden käyttötarkoituksia. Amerikkalaisessa kanakirjassa suositellaan erityisesti Plymouth rockeja ja Rhode Island Redejä ja englantilaisessa kanakirjassa Sussexeja sekä Maranseja. Kaikissa näissä vissiin kanat on hyviä munimaan ja kukot ovat tarpeeksi kookkaita, että paistinkin niistä saa.
-
pingu
Re: Paras rotu munan- ja lihan tuotantoon
Faverolle, joka kokemukseni mukaan on ahkera munimaan ja myös tuhti paisti. Kanakin on kunnon matami, ei jää paljon painossa jälkeen.
-
Annala Nummi
Re: Paras rotu munan- ja lihan tuotantoon
Muninnassa täällä on ykkönen Kaarina rodultaan leghorn.
7.11.2014 oli muna 79grammaa
8.11 meni rikki ennen punnitusta, oli aika ison näköinen.
9.11 72g, 10.11 72g, 11.11 72g, 12.11 85g Kaarinan ennatys, 13.11 71g
14.11 eteenpäin 75g, 74g, 76g, 72g, 76g,77g 69g, 72g, 72g, 71g, 70g, 71g, 72g, 66g, 69g, 68g, 72g, 72g.
Eli nyt on tullut munia 25 päivänä peräkkäin. Seitsemännestä päivästä eteen päin on tullut muna joka päivä.
7.11.2014 oli muna 79grammaa
8.11 meni rikki ennen punnitusta, oli aika ison näköinen.
9.11 72g, 10.11 72g, 11.11 72g, 12.11 85g Kaarinan ennatys, 13.11 71g
14.11 eteenpäin 75g, 74g, 76g, 72g, 76g,77g 69g, 72g, 72g, 71g, 70g, 71g, 72g, 66g, 69g, 68g, 72g, 72g.
Eli nyt on tullut munia 25 päivänä peräkkäin. Seitsemännestä päivästä eteen päin on tullut muna joka päivä.