

Haudonnan ulkopuolella onkin sitten puhtaita munia

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
Kun minulla oli n. viistoista vuotta (huh-huh;kylläpä aika rientääSatchell kirjoitti:Äidinäiti kuulemma muinoin pyyhki etikalla munat, jotka menivät myyntiin (pieni takapihakanala vain kyseessä). En tiedä, onko ollut laajemmalti käytössä ennenvanhaan?
Viestimäärän kasvaessa "arvonimi" muuttuu. Ensin on muna ja siitä eteenpäin nousevassa järjestyksessä taitaa olla mm kanarotuja pienemmästä isompaan. Hauska leikkimielinen juttu, joka on eri foorumeilla omanlaisensa.Pirjo kirjoitti: Asiasta kolmanteen; huomasin että olen muuttunut ´tipuksi` mitä nuo muuten merkitsevät?
Onko kenelläkään tietoa, miten tuohon kutikulaan voi vaikuttaa, ravitsemuksella tai muulla hoidolla? Tai mistä sen puuttuminen mahtaa kieliä? Yksi kana on tehnyt muutaman karhean munan ja ainakin se ihan päällimmäinen vahakerros, siis tuo kutikula, puuttuu.awokoch kirjoitti: ↑31 Tammi 2011, 08:22
Kananmunan rakenne
Kananmunaa suojaa kuori, joka rakentuu enimmäkseen kalsiumkarbonaatista. Kuoressa on ilmakanavia, jotka mahdollistavat ilman pääsyn munaan ja kosteuden haihtumisen. Mikrobit voivat myös käyttää ilmakanavia päästäkseen munaan. Munaa suojaa vahamainen kerros, kutikula, kuoren päällä. Munan pesu huuhtelee vahan pois. ...
Kuoren alla on kuorikalvo. Kuorikalvoja on munassa kaksi, molemmat kuorikalvot ovat heti kananmunan kuoren sisäpinnalla. Kananmunan päässä on ilmatila, joka on heti kuoren ja kalvon välissä.
Sitten koko rotla
http://traduction.sensagent.com/Kananmuna/fi-fi/