Kanat ja koira

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

taikku

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja taikku »

Meitin koirista osa odottaa aina kanaloiden ulkopuolella, kun siivoan kakat.... eli suut on ammolla, kun rikkalapiosta heitän kakat pihalle :smt002 Koiria (6 kpl) ei juuri kanat kiinnosta, mutta aussiuros erottaa tappelevat kukot toisistaan. Se menee väliin ja päällään tönii toisen kukon syrjään. Kukotkin on jo oppinut, että kun se lähestyy, melkein tapppelu jo loppuu siihen. Nuori sakemanni otti viime kesänä yhden kukon silmätikukseen, ja minä kun en huomannut, kanteli kukkoa pitkin pihaa pyrstöstä :smt012
Ana

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja Ana »

Meiltä löytyy dreeveri, kaksi suomenpystykorvaa ja labbis. Ketään ei uskalla päästää kanojen luokse, ovat niin aitoja metsästyskoiria kaikki. Labbis on 1.5-vuotias ja se ehkä noutaisi kanoja, eli ei tappaisi, mutta ei ei en ole uskaltanu kokeilla ja en tulekkaan. :smt003 Kun kanat on tarhassa ja Riitu (labbis) pihalla niin kyllä se kanoja tarkkaan kattelee, ja saattaa juosta tarhaa ympäri.
Kalle
bankiva
Viestit: 343
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 12:51
Paikkakunta: Tammela

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja Kalle »

Meidän Moka kyllä on siitä hyvä koira, että se ei näe kanoja kun kuljemme lenkille lähtiessä läpi kanaparven, ei näe sitten yhtään kanaa. Toisaalta, jos se olisi yksin, tekisi se alta aikayksikön kanasta Trofeen, eli metsästysmuiston, veisi sen koppiinsa sisälle ja siellä se saisi olla. Näinkin on tapahtunut.
Näsitä trofeista muuten. Siivosin tässä kuukausi sitten Mokan kopin ja sieltä löytyi; tikka 1kpl, orava 1kpl, rotta 1kpl, myyrä 2kpl. Siis metsästysmuistoja. Ei se niitä syö, tappaa vain ja vie koppiinsa ilmeisesti jonkinlaiseksi somisteeksi ja muistoksi, niinkuin joillain ihmisilläkin on metsästysmuistoja.
mik

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja mik »

Mulla on nuori tanskandoggiuros, joka pystyy katsomaan kanoja kanalan ovelta, niin kauan ku mä olen sen ja kanojen välissä. Mut tärisee ja nieleskelee tyhjää. Eli tappais jos sais. Pelottaa tilanne, ku päästän kanat ulos tarhaan. Veikkaan et jokunen päivä menee siinä, et saan vahtii vieressä raippa kädessä ja näpätä jätkää varpaille, ku koittaa häkistä läpi.

Malinoisnarttu on niin kovan koulun käynyt, et se ei tuu menemäänkään kanatarhan lähelle. Tietää, et jos sinne menee, niin kuolema tulee. Hänelle siis.

Jos kanat ois vapaana, niin olisivat vainaita hetkessä.
anssiu

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja anssiu »

Itsellani oli kaksi australian terrieriä. Kumpikaan eivät välittäneet kanoista lainkaan .... aluksi. Kuitenkin kanojen lentopyrähdykset ärsyttivät koiria niin paljon että eräänä päivänä koirat otti kukosta kopin ilmassa ja repivät kukon hengiltä. Jatkossa koirat lähtivät aina lehtävän kanan/kukon perään. Siihen loppui kanojen vapaanapito samaan aikaan koirien kanssa. Nyt ei ole koiria.. onneksi :-) Kissaakin ollaan haaveiltu, mutta ei uskalla ottaa riskiä. Sit saa vahtia kanoja koko ajan.

niin ja vielä-..... joskus tuli dokumentti terriereistä. Niilla on kova tappamisvietti, joten kaikki pienemmät elukat kiinnostavat.
Karnati

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja Karnati »

Meillä on kaksi sekarotuista pikkukoiraa, joissa kummassakin on (näön puolesta ainakin) terrieriä, toisessa myös rutkasti mäyräkoiraa.
Kumpikin näy vapaana minun kanssani kanalareissuilla, haistelevat välillä kanojen persauksia mutta mitään muuta eivät tee.
Ja vaikka kanat lehahtelevat ja juoksevat ja pitävät meteliä niin koiria ei kiinnosta tippaakaan.
Tiput sen sijaan kiinnostavat toista koirista niin, että sitä ei voi tipulan lähelle ottaa, minua ärsyttää se tärinä ja kuolaus.
kite

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja kite »

Meillä kissat kunnioittaa kanoja kyllä... Johtuisko siitä, että kanat on kolme kertaa niiden kokoisia :smt002 :smt003
Avatar
mimmu
sussex
Viestit: 601
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Meillä on saksanseisoja eli seisova lintukoira ja se ei kyllä tiedä linnuista mitään vaikka pitäisi :smt005
Jopa sorsatkin saa olla rauhassa jos rantaan tulevat.
Koira on niin emotyyppinen että viime vuonna kun minulla oli vierihoidossa kaksi tipua makuuhuoneessa niin tämäpä meni selälleen ja yritti työntää tassulla niitä lutkuttamaan maitoa mutta pikkutiput eivät sitä hoksanneet :smt043
Se meinaan viime vuonna imetti kissaa :cat: kolme kk:tta.
Se on aina paaponut ulkona kanat ja liikkuu pihalla vapaasti. Nyt nämä vuosikkaat "nuoriso" kanat ja kukko on sen lemmikki "kavereita" :smt041
Samoin se on lampaiden kanssa eli on ajomiehenä kun ollaan "lenkillä" lampaiden kanssa ja koiruus ohjaa ne tarhaukseen.
Joten kaikkien eläinten suuri ystävä ja niin hellyttävä. :smt055
Myös kissat ovat kanojen kanssa eikä koskaan ole tarvinnut pelätä kuka pöllyttää ketä. Yhdellä kissalla on aina kesäisin tapana nukkua kesäkanalan munituspesässä ja hiukan nostaa päätää jos kukko käy siinä komentamassa sitä pois.
Eli sovussa elelevät kaikki :smt045
Koiralle on myös herkkua tonkia lampaiden kakkakökkäröitä :smt078
mummo ja kanaset :biggrin:
Bonus

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja Bonus »

Meillä on kolme koiraa. Vanhempi uros ei piittaa kanoista höykäsen pölähtävää. Toissakesänä roikassa pihalla ollessaan se varttos että kanat kävi koirankopissa munimassa ja hätysti ne sit pois että pääsi syömään tuoreet munat :smt003
Narttu listii kanat heti jos pääsee käsiksi. Hihnassa ollessa saan sen pysymään aisoissa komentamalla, mutta jos pääsee irti niin se on menoa. Sillon se ei kuuntele eikä kuule mitään.
Nuori uros leikkii kanoilla ja pyörittää ne läpimäräksi. Kai ne myös sen verran pelästyvät että henki lähtee :smt009 Verta ei ole näkynyt kertaakaan joten se ei käsittääkseni pure niitä kuoliaaksi. Jos ite ollaan pihalla niin jättää kanat rauhaan, viimeistään komennosta. Mutta jos onnistuu livahtamaan pihalle yksin tai vaikka talon taakse niin ettei olla näkösällä niin jahtaa kanoja. Nyt näyttäs tosin menevän parempaan suuntaan. Se on muutaman kerran livistäny omikseen pihalle mutta jättäny kanat rauhaan.

Kaverin koira kerkes käydä täällä useamman vuoden ajan piittaamatta kanoista mutta viime kesänä alkoi sitten käymään kanoihin kiinni :smt009 Siskon koira jättää kanat rauhaan niin kauan kun on silmien alla. Jos pääsee jonnekin pois näkösältä niin yrittää tappaa.
rotuIV

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja rotuIV »

joo meillä koira kävi kanojen kimppuun :smt010 :smt011 :smt012 :smt013
Suvianne

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Pitää kirjoittaa omat kokemukset myös!
Dobermannini oli oikein super kiltti ja tiput ruukasi istuskella tassun päällä.
Pieni villakoiran ja biconin sekoitus jätti raquhaan koska äkäinen emokana opetti mistä se kana pissii :).
Sekarotuinen labbiksen ja saksanseisojan sekoitus vietti päivät seisten kanoja ja ankkoja.
Pyreneitten koirani Salla jättää rauhaan, mutta ajaa pois omalta ruokakupilta. Myös kiinni ollessaan ei siedä siivekkäitä lhelläkään. Kyttää ja syöksyy nurkan takaa räyhäten. Mutta linnut siis tietää sen joten ei ongelmaa.
Nyt uusin piirre on, että kun nuori kukko ajaa kanaa takaa saadakseen rouvan suorittamaan velvollisuutensa, niin Salla ryntää aina sen ajavan kukon kimppuun. Syöksyy kohti ja uhkailee. Luovuttaa vasta kun kukko lopettaa kanan jahtaamisen. Salla reagoi heti kanojen hätä kiljaisuihin.

Isän ja äidin sekarotuinen rotikan ja sakemannin sekoitus tappoi kanan. Olin onneksi paikalla ja pääsin heti komentamaan. Otin sen raadon ja hakkasin kuonoon ja kiljuin ei
eieieieieieieeeeiiii!!! Ja pari päivää vain vahtiin ja komentelin jos meni lähelle kanoja. Nykyään täysin luotettava ja on vapaana kanojen kanssa yöt ja päivät.

Saksanmetsästysterrieri taas tekii kaikkensa päästäkseen kanalaan. Repi moninkertaiset verkot ja söi poikki puutolppia. Joten ihan oikeaa riistakoiraa en
edes yrittäs kanojen kaveriksi. Mutta minun kokemuksella, palvelus,paimen ja vahtikoirat kyllä oppii.
Emma

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja Emma »

Meillä kuusi koiraa, viisi pientä joissa mm kaksi yorkkia (siis terrieriä), en todellakaan ota riskiä päästää koiria yhtä aikaa kanojen kanssa ulkotiloihin -saalis kun on saalis ja metsästäjä on aina metsästäjä -siinä on ihan turha koiraa (tai mitään eläintä :smt011 :smt010 ) rangaista väkivalloin sitten kun pahin on tapahtunut, vaistoilleen ei eläin mitään mahda.
kanakikkara

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja kanakikkara »

Meillä kaksi koiraa ja kanoja. Saksanpaimenkoira tulee hyvin toimeen kanojen kanssa, syövätkin osin samoja ruokia.. Karjalankarhukoira taas on päässyt pari kertaa irti kanojen kanssa, ja tuloksena on ollut kuolonuhreja :( eli ei voi pitää yhtä aikaa irti.
Ana

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja Ana »

Meillä kävi tänään metsästyskoira labbis kanalassa, tavallisesti sitä ei koskaan päästetä sinne ja aina varjellaan ettei se pääse "syömään" kanoja. Kanalan ovi oli jäänyt aamuruokinnalta vahingossa auki ja kun äitini lähti käyttämään Riitua aamupissillä koira irti, niin sehän ryntäsi täyttä päätä kanalaan, otti räpiköivän Stellan (kääpiö-kochinin) suuhunsa. No sit äiti kutsui koiran luokse ja sanoi irti niin Riitu nätisti antoi Stellan käteen. Vahingoittunut ulkoisesti ei Stellukka ainakaan ole. Koko päivän se on pusikossa vain maannut, todennäköisesti on niin shokissa että sitä nyt mietiskelee. Yhtä shokissa olin minkäkin kun kuulin että Riitu oli minun ikioman Stellan napannut. :smt042 Mutta jospa se siitä toipuisi. Nyt ainakin tietää että Riitu ei tapa kanaa, vaan noutaa sen! :smt005
TätiTiina

Re: Kanat ja koira

Viesti Kirjoittaja TätiTiina »

Meillä kanat tarhassa ja sopu säilyy koirien kanssa. Vanhuskoira (eli 17 vuotiaaksi) rodultaan karjalankarhukoira, alkujaan rähjäsi kanoille kaksi viikkoa
yhtä soittoa, jonka jälkeen kanat olivat sille aivan yhdentekeviä. Nuori uros jos uskaltautuu kanojen tyyliä kommentoimaan, niin johan vanhempi
narttukoirani rientää junnua komentamaan, ettei kanoja saa arvostella. Nämä molemmat karjalankarhukoiria. Lisäksi meillä tepastelee suomenlapinkoira, joka ei välitä yhtään kanoista. Joskus vilkaisee riikinkukkoa sivusilmällä, mutta ei muuten. Lisäksi meillä on pykälä, ettei pihalla saa muita lintuja
hätyytellä, ja hyvin noudattavat tätä sääntöä. Sen sijaan välillä kokeilevat, kuinka kovaa vauhtia naapurin paksu kissa juoksee. :smt001
Vastaa Viestiin