2 kukkoa ontuu

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

lautapihti
silkki
Viestit: 236
Liittynyt: 08 Kesä 2009, 23:31
Paikkakunta: ilmajoki

Re: 2 kukkoa ontuu

Viesti Kirjoittaja lautapihti »

Tänään kuoli kolmaski tipu,kyhjötti paikallaan siivet repsottaen,parintunnin päästä kuolleena,vieressä verkkoseinän takana n.4 viikkoisia tipuja eikä niillä ainakaan vielä mitään erikoista,en tiedä mikä ihme nyt on,mietin sitäkin että kun on hyvä hautomakone ja haudonta % lähes sata niin karsiintuuko nyt vain heikoimmat pois näin :smt009
hernande9

Re: 2 kukkoa ontuu

Viesti Kirjoittaja hernande9 »

Ja tänä aamuna sitten viimeinen eli neljäs 11 viikkoinen kanatipa oli ketarat oikoisenaan pehkujen päällä eli saldo Marekin tautiin 3 kanatipaa ja 1 kukkotipa. Tuo eilen illalla kuollut oli jo 2 viikkoa sitten tappolistalla, mutta kun ei ihminen usko vaan toivoo eli olisi pitänyt listiä silloin kun listin ne 3 tipaa. Nyt porukka näyttää hyväkuntoiselta, mutta kanatipeissä on 2 vielä väritykseltään samanlaista lähes mustaa, että onkohan värillä jotain väliä eli ovatko Lautapihdin kuolleet olleet mustia tai lähes mustia eli josko tolla Mustasurmalla on geeneissä jotain sellaista, että sen jälkeläiset ovat huonompia tautien vastustuskyvyltään kun yhtään vaaleaa tipiä ei ole kuollut ?

Ottaa jo aivoon kun niin pirusti on töitä tehty noiden tipien eteen ja ei muuta kuin kupsahtelevat. Oli muuten pelkkää nahkaa ja todella laiha tuo kuollut tipi. Eilen illalla se käveli vielä, mutta kuin hidastetussa filmissä ja siivet roikkuivat lähes maassa ja pää oli hartioiden välisssä, sanoin vaimolle, että aamulla lähtee siltä henki, mutta kuoli itte ja säästi mut vesurin käytöltä. :smt010 :smt017
kanamummo

Re: 2 kukkoa ontuu

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Tää on sitte niin surkeaa kun tällasta sattuu! :smt009 Mutta eiköhän se kohta oo ohi, heikoimmat on kuolleet ja vahvat senkun porskuttaa. Jos siitä aatoksesta sais vähän voimaa, että nää jäljelle jääneet on sitten vastustuskykysiä ja hyvää vanhempaisainesta ens kesäks!
lautapihti
silkki
Viestit: 236
Liittynyt: 08 Kesä 2009, 23:31
Paikkakunta: ilmajoki

Re: 2 kukkoa ontuu

Viesti Kirjoittaja lautapihti »

Harmi juttu :smt009 meillä ei nyt sitte oo kuollu enää tipuja,tuntuvat voivan hyvin ainaki tällä hetkellä,mitä lie oli
kanatar

Re: 2 kukkoa ontuu

Viesti Kirjoittaja kanatar »

Kerrotko Tiina hieman enemmän tuosta kokkidioosista? Mitä oireita siinä on?
Meillä yksi tipukana n. 3kk on alkanut ontumaan oikeaa jalkaansa. Arvelin jo, että se on rikkipoikki, mutta kyllä se sille vähän varaa. Epäilin, että olisi satuttanut itsensä kun meille tuli uusia kanoja ja kanalassa oli hässäkää. Tämäkin kanatipu syöksähteli kovasti samassa häkissä olevan samanikäisen kukkotipun kanssa ja törmäilivät orteen. Otin sen nyt pois. Kukko on kunnossa, mutta tämä kananen linkuttaa. Laitan ne välillä kanalaan kävelemään irti. Ovat kuitenkin kanihäkissa (120 cm, eli noin neliön häkki) ja käy sääliksi, etteivät pääse sen enempää liikkumaan. Nyt kun laitoin ne vapaaksi, ripuloi kana heti lattialle. Saattaahan se johtua säikähdyksestä, mutta huomasin, että se ripuloi myös tänään häkissään. Vesiautomaatti on puhdistettu pääsääntöisesti päivittäin, joskus on kaksi päivää väliä ja ruoka on kulhossa, joten ei kai siitäkään ole tullut? Voisikohan tämä olla kokkidioosia? Marekikaan ei tietysti ole poissuljettu, sitä on todistetusti meillä ollut, itseasiassa tämän tipun tädillä. Kana ei näytä erityisesti jalasta kärsivän, joten en ainakaan ihan heti heiluta kirvestä, jospa se toipuisi, jospa se olisi vain venähtänyt...
tiina

Re: 2 kukkoa ontuu

Viesti Kirjoittaja tiina »

Löysä vatsa ja meillä niillä pikkutipeillä lerputti siivet, kellahti kumoon selälleen, eikä meinannu päästä takaisin ylös. Pääasiassa kuitenkin semmosia väsyneen ja apaattisen näköisiä.
Mä jaksan tätä aina jankuttaa, mutta kerta vielä, kannattaa tsekkaa päivittäin sairaan kanan öttiäistilanne, ne saamarin väiveet ilmestyvät kuin tyhjästä heti kun yleiskunto huononee.
kanatar

Re: 2 kukkoa ontuu

Viesti Kirjoittaja kanatar »

Tarkastin öttiäistilanteen, en nähnyt (onneksi) kummallakaan. Samalla pistokokeella testasin yhden kanan, eikä siltäkään löytynyt mitään.

Borssi on edelleen kipeä, mutta parempi. Syö hyvin, pötköttää paljon lämpölampun alla. Sain eilen sitä b-vitsku rehutäydennystä ja annoin tänään juomavedessä. Kana juo kyllä nyt mielellään, en tiedä... En vieläkään pistä taivaalliseen kotiin, kun on kohtuu kunnossa. Se ripulointi johtuu selvästi stressistä, liittyy siihen, että se otetaan pois häkistä.
kanatar

Re: 2 kukkoa ontuu

Viesti Kirjoittaja kanatar »

Voi kurjuus :smt009 :smt010 :smt010
isäntä meni juuri lopettamaan Borssin :smt010
Se oli jo parempi, juoksi yms, ei tietoakaan sairaudesta ja kun menin illalla oli se halvaantunut jaloistaan. Siivet toimi. Kun otti syliin, oli ihan ihmeellisessä asennossa. Se ***leen marek se on!! Minusta ei ollut lopetuskaveriksi.
Ensimmäinen kana, joka meillä lopetetaan. Eihän sille mitään voi. Inkivääri kukko taasen näyttää niin terhakkalta. Mikä se on, kun kukot mennä porskuttaa ja kanat on niitä, joille se pirun tauti tulee!! :smt013
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4453
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: 2 kukkoa ontuu

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Osanotot kanattarelle :smt056 Ei ole helppo paikka, ei. Kanat ovat kukkoja herkempiä sairastumaan marekiin, syynä voisi olla hormoonitoiminta esim. muninnan alkaessa, mutta eipä se Borssi-rukan kohdalla päde, kun oli vielä noin nuori.
Vastaa Viestiin