Justiina onnistui

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Löpö

Justiina onnistui

Viesti Kirjoittaja Löpö »

Meidän Kiuruvetinen Justiina päräytti noin 13 tipua. Olivat odottamassa, kun tänään tultiin reissusta kotiin. Vielä eilen ei naapuri ollut huomannut mitään erikoista. Tänään olivat tulleet ulkotarhaan, mutta eivät päässeet enää takaisin sisään kynnyksestä. Hyvin näyttivät pärjäävän Justiinan alla. :smt023

Olipahan pikku hässäkkä, kun kerättiin vaimon kanssa niitä laatikkoon tarhasta... ja sen jälkeen pitkin kanalaa, jotta saatiin ne yhteen paikkaan. Aimo satsi sillä olikin hautumassa - toinen kana kävi vielä munimassa lisää muutaman päivän, ennen kuin sain merkattua munat. Hengissä on siis jotakuinkin 13 tipua, kuolleita oli 3 ja kuoriutumatta oli 4 munaa. Kuolleista yksi oli ulkona ja kaksi oli rikkoontuneessa munassa pesässä. Että näin täällä.
max3

Re: Justiina onnistui

Viesti Kirjoittaja max3 »

ONNEA TIPUISTA !!! :smt049
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Justiina onnistui

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Hieno homma! Onnittelut Justiina-mammalle ja ihmisperheelle myös! Olipas Justiinalla tosiaan iso munalasti, jonka päällä köllötteli :) Vieläkö se asettui niiden neljän munan(+tipupaljouden) päälle?
Löpö

Re: Justiina onnistui

Viesti Kirjoittaja Löpö »

Kun tultiin kotiin, niin tiput oli ulkona ja Justiina niiden päällä. En tiedä itse kuoriutumistapahtumasta mitään. Varsin tyytyväinen olen lopputulokseen, kun koko homma meni vähän omalla painollaan.
kanamummo

Re: Justiina onnistui

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Onnea paaljon!! Siis hetkinen, Justiina on maatiaiskana ja hautoi noin 20 munaa? :notworthy: WAU!
Löpö

Re: Justiina onnistui

Viesti Kirjoittaja Löpö »

Laskin tiput tänään, kun siirsin perheen koiran häkkiin turvaan ja lopullinen tulos oli siis 13. Sekä kukko että toinen kana kävivät nokkimassa tipuja aamusella, joten ehkä parempi pitää ne vähän aikaa suojassa. Hyväkuntoisilta vaikuttavat kaikki, tarjosin jo tuossa ruokaa ja vettä niille. Justiina näyttää nokkimisen ja juomisen mallia ja tiput tekee sujuvasti perässä. Justiina on n. 2 kertaa isompi kuin normaalisti, kun pitää venyä pitämään kaikki lämpöisenä... :smt005 . Harmi kun keli kylmeni noin paljon. Oli pakko laittaa kanalan ovi kiinni, kun pelkään että paleltuvat.

Nämä tiput on siis kahden Kiuruvetisen kanan aikaansaannoksia. Annoin vaan munien kertyä ja odottelin josko hautominen alkaisi kiinnostaa. Munat ehtivät olla aika kauankin odottelemassa ja ottivat välillä lämpöäkin, kun Justiina kävi harjoittelemassa niiden päällä. Hyvin näyttivät toimivan. :smt041
Klara

Re: Justiina onnistui

Viesti Kirjoittaja Klara »

Wau.. Hyvä Justiina :smt023 Onnea tipusista :smt041
Skuukkeli

Re: Justiina onnistui

Viesti Kirjoittaja Skuukkeli »

Onnittelut onnistumisesta Justiinalle ja kotijoukoille! :smt038
Tälli

Re: Justiina onnistui

Viesti Kirjoittaja Tälli »

Onnea Onnea..! :smt041 Kylläpäs justiinalla on ollu urakkaa hautomises..
Vastaa Viestiin