Viirut alkaa kesyyntymään...

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Skuukkeli

Viirut alkaa kesyyntymään...

Viesti Kirjoittaja Skuukkeli »

No niin nyt noi viirut alkaa kesyyntymään pikkuhiljaa. Käden kun työntää häkin sisään niin kolme rohkeinta iskee heti kiinni sormiin. :smt003
Sitten alkaa kuulumaan sellaista kivaa kujerrusta ja kaikki muutkin saapuvat sitten jaolle. Tehokkaita kesyttäjiä noi jauhomadot heti oppivat "puremaan" ruokkivaa kättä.... :smt005

Tänään sitten vielä maistoin ekan kerran niitä munia, aamu alkoi viiriäisenmuna omeletilla. Hyvää oli ja ylläyttävän täyttävää.... tusinasta munista tuli ihan kelpo aamiainen.

Jos niitä keittää, niin mikä aika niitä keitetään?
Kotopullaki

Re: Viirut alkaa kesyyntymään...

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

Toiset sanoo 2-3 minsaa, jotku 3-4 minsaa, valitse siitä sitten omasi :smt002
Mimmi

Re: Viirut alkaa kesyyntymään...

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

3 min on just hyvä!
siimis

Re: Viirut alkaa kesyyntymään...

Viesti Kirjoittaja siimis »

Mä olen keittänyt niin, että laitan munat kylmään veteen kattilaan ja levylle. Kun vesi kiehuu, sammutan levyn ja annan olla kolme minuuttia. Sitten kaadetaan vesi pois, annetaan munien hetki hengähtää niin että pinta kuivuu ja sitten vasta kylmää vettä niskaan. Kuori irtoaa paremmin!
Skuukkeli

Re: Viirut alkaa kesyyntymään...

Viesti Kirjoittaja Skuukkeli »

Kiitos, pitää kokeilla tuossa joku päivä, mikä aika sopii mun makuun. Ois kiva jos se keltuainen jäis vähän nihkeeks ei ihan kova eikä ihan löysäkään. Tästähän tulee mielenkiintoista... Täytyypä kalibroida tuo sekuntikello... :smt005

Kiitos siimis vinkistä. :smt003
sera1

Re: Viirut alkaa kesyyntymään...

Viesti Kirjoittaja sera1 »

siimis kirjoitti: Sitten kaadetaan vesi pois, annetaan munien hetki hengähtää niin että pinta kuivuu ja sitten vasta kylmää vettä niskaan. Kuori irtoaa paremmin!
Tärkeä juttu, että antaa munien pinnan kuivua kunnolla, ennen kylmän veden lisäämistä.
Viiriäisenmunia ei kuori pirukaan, jos kuori on jämähtänyt kiinni.
Kuoria irti räplätessä menee vain hermot ja mielenterveys :banghead:
siimis

Re: Viirut alkaa kesyyntymään...

Viesti Kirjoittaja siimis »

Kuori irtoaa heikoiten ihan tuoreista munista, joten jos haluaa keitettyjä munia, niin kannattaa valkata vaikka viikon säilytettyjä. Niistä kuori irtoaa jo paremmin.

Ja viiriäisen munien kuorimiseenhan on ihan oma tekniikkansa, laitetaan se nyt tähän samaan ketjuun jos joku ei sitä vielä tiedä :smt002 Eli kuori pitää rikkoa ihan kokonaan, vaikka pyörittämällä munaa hellästi kämmenen ja pöydän välissä. Sitten otetaan terävästä päästä "alku", kuori kalvoineen irti ja kuoritaan sitä kalvoa munanpinnasta. Kun kalkkikuori on pientä murenaa, se ei katkaise kalvoa vaan koko kuoren voi saada irti yhtenä siistinä "spiraalina". Näin toimien ei ehdi kuolla nälkään ennen kuin saa munan kuorittua :smt023
Vastaa Viestiin