äidin hylkäämät

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
ann75

äidin hylkäämät

Viesti Kirjoittaja ann75 »

no yritetääs uudelleen, mihinkähän äskeinen viesti katosi :smt017

Vieno-mamma sai tipuista tarpeekseen ja meni orrelle Onnin vierelle. Heti kun tiput menee sinne mukaan, alkaa Onnin armoton nokkiminen (myös Vienoa sekä siis tipuja). Ne ei vielä ole olleet porukassa ilman mun valvovaa silmää (yksihän kuoli viikon ikäsenä kun jäi jalkoihin, pieni trauma :smt010 )

Nyt tiput piippaa sydäntäsärkevästi tipulassa ja Vieno ei ole kuulevinaankaan. Kaikki rääkyy ja huutaa siellä ja Onnilla on harja ihan tumman punainen, se on ihan hermona tollaisesta tohinasta!

Pärjääkös kuusiviikkoiset tiput jo ilman äidin lämpöä?

kanalassa on nyt alle kympissä, yöksi laskee vielä, mutta lämpenee kyllä päivällä taas. Lämpölamppu on aika järee tipulaan, tulee grillattuu tipua sen kanssa helposti :(
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Taitavat olla jo kunnolla sulkapeitteisiä? Pärjäävät kyllä, kun osaavat hakeutua toistensa lämpöön yhteen "kasaan", jos eivät vielä osaakaan nukkua vierivieressä orrella. Jos ei enää kovia pakkasöitä tule, niin ei se kanalan lämpökään kovin paljon yöllä kerkeä laskea. Onko sulla mitään lisälämmitintä, jos vielä siellä teilläkin sattuu kova pakkasyö? Kanan alta kuoriutuneet tiput ovat yleensä jonkin verran karaistuneempia kuin konehaudotut.
Alice

Viesti Kirjoittaja Alice »

Ehkä kannattaisi laittaa lämpölamppu niille jonka alla pääsevät lämmittelemään halutessaan.
ann75

Viesti Kirjoittaja ann75 »

Kiitos vastauksista :)

Sain mamman vielä illalla ottamaan tiput siipiensä suojiin (perruutti niiden päälle niin että mun piti käydä tarkistamassa vielä, että kaikki on hengissä) :smt005

Tänään sit mamma lähti jo muiden mukaan tarhaamaan, tiput jätin sisälle, mutta vapaana. Päivällähän se lämpeneekin mukavasti reiluun kymppiin varmasti, joten pärjäävät varmasti.

Lämpölamppu on niin massiivinen, ettei sitä oikein saa tipulaan. Täytyy sit yrittään houkutella mammaa lämmittämään tipsui, jos kovin pakastelee. Tosin eiköhän se ala olla kevättä jo ilmassa sen verran, että päivisin aina vähän lämpenee tuo mökkikin :smt004

Ja vielä muokkaus, on niillä mun mielestä jo hienot sulat ja siellä ne illallakin oli pienenä kekona, löysivät äkkiä toisensa lämmittämään :smt007
ann75

Viesti Kirjoittaja ann75 »

No niih, hyvin pärjäsivät tiput, eka yö ihan yksin ja sellaiseen kasaan ne menivät. Yritin laittaa ylipäätään kanalaan lämpölamppua, mutta pari viikkoa kun se on seissyt käyttämättä, niin alkoi käryämään enkä uskaltanut jättää vartioimatta päälle. Voi meidän isoja tyttöjä ja poikia :smt007 vanhakin tässä ihan herkistyy, kyllä ne kasvaa niin nopeasti!
ann75

Viesti Kirjoittaja ann75 »

Ja seuraava ongelma: alhonkukkonuorikot (n. 6-7 vko) olivat tänään ottaneet yhteen, molemmilla päät turvoksissa ja vähän verta, ei mitään verta-kauhua-suolenpätkiä osastoa, mutta selkeästi vähän neuvoteltu. Nyt kiertävät toisensa eli homma toimii taas ainakin vähän aikaa?

Eli kaipa se kuuluu ikään, että otetaan yhteen? Mutta voiko siis pitää samassa edelleen eli katsoa josko pärjäävät nyt kun ovat ensimmäisen isomman pesänselvityksen tehneet?
Vastaa Viestiin