Tiput ja muu lauma

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Hepu

Tiput ja muu lauma

Viesti Kirjoittaja Hepu »

Meiän Perttu hautoi eristyksissä ja 3 tipua ( 7 munasta ) kuoriutui tiistaina 7.4.09. Yksi tipuista oli 2 pv vanhana saanut tungettua itsensä raosta isojen puolelle ja makasi aivan hengettömänä maassa kun mentiin katsomaan niitä. 4 tunnin virvoittelun jälkeen - pikku ruiskulla lämmintä vettä, tekohengitystä ja lämpöä ) Siiri tipu vihdoin avasi silmänsä ja alkoi pikkuhiljaa liikkua ja toipua :smt007 . Sitten emokin jo otti sen alleen., Miten vanhoina ne nyt sitten uskaltaa laittaa muiden mukaan laumaan, ettei joku noppaa tai tallaa alleen. Tai jotain.. Mehän ei tiedätä mitä Siirille oli tapahtut, ulkoisesti siinä ei näkynyt mitään vammaa.
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

Neljä tuntia ensiapua pikkutipulle! :smt007 Onneksi syntyi tipu Hepun perheeseen! :)
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Onnea tipuista Hepulle! Todennäköisesti Siiri oli "vain" paleltunut melkein kuoliaaksi, kun muuta vikaa ei kerran löytynyt. Hienosti saitte elvytettyä!

Samaan parveen yhdistäminen on niin tapauskohtainen, että yhtä oikeaa vastausta ei taida ollankaan. Joku pitää samassa heti alusta lähtien, joku kasvattaa erillään useamman kuukauden ikäisiksi ja kaikkea siltä väliltä.
Jos on aikaa tarkkailla lintujen käyttäytymistä, niin yhdistää voisi esim. sitten, kun tiput osaavat jo kunnolla juosta ja pikkulentopyrähdyksillä päästä muita karkuun.
Eepi

Viesti Kirjoittaja Eepi »

Onnea tipusista!
kanamummo

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Onnea dipusille ja varsinki Siirille!!
smari

Viesti Kirjoittaja smari »

On kyllä uskomatonta että noin se vaan voi "kuollut" herätä henkiin taas, onnittelut! Taas tässä oppii itsekkin vastaisuuden varalle jos tulee tuommoinenkin tilanne eteen.
Hepu

Viesti Kirjoittaja Hepu »

Kiitos kaikille onnitteluista :love7: Oli Siirin toipuminen ihme meistäkin, oli aluksi niin toivoton olo kun se vaan makasi kädessä , aukoi vähän nokkaa, muttei mitään muuta elonmerkkiä. (Tässä meidän profiilikuvassa on nyt Siirin kuva. p.s. miten ton "muna" sanan saa vaihdettua? )
Tänään yhdistettiin Perttu poikasineen isojen laumaan ja syyllinen löytyi, joten ehkä Siirillä oli muutakin kun kylmettyminen - kanalan lämpötila on 7 astetta - ; Iso kana Alma oli Heti Pertun kimpussa nokkien ja kun pienet tuli emon alta se nokkasi niitäkin täysillä ennenkun ehdittiin hätään. Ja kun seurattiin tilannetta se teki sitä kokoajan . Alma laitettiin eristykseen ja vietiin takaisin sinne perheeseen mistä se viimmekesänä haettiin. Kaikki ovat nyt onnellisia ja rauhassa. Kun Siirin ottaa käteen se sirkuttaa ja livertelee meille kuin emolleen :)
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Hepu kirjoitti:p.s. miten ton "muna" sanan saa vaihdettua?
Se on titteli, joka vaihtuu sitä mukaa, kun kirjoittaa viestejä. Jos haluat tietää, mitä titteleitä on tulossa, voit luntata täältä
smari

Viesti Kirjoittaja smari »

Silloin kun aloitin kirjottamaan täällä, tuntui vähän kurjalta olla muna. Sitten tipuna olikin kivaa, kun ei mua ollutkaan tipuksi kukaan kutsunut yli 20 vuoteen :smt005
Vastaa Viestiin