
Tällaista tein tänään, resepti oli viime perjantain MT:ssa.
Sitruunatahna
3-4dl
100g (suolatonta) voita
3 munaa
2dl sokeria
1½dl sitruunamehua
Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri teräskulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa vaahtoon sitruunamehu ja huoneenlämpöiseksi voisula. Kuumenna seos vatkaten vesihauteessa: Laita vettä kiehumaan isompaan kattilaan ja nosta kulho sen päälle. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos sakenee. Kattilassa oleva vesi saa olla juuri ja juuri kiehumapisteessä. Siirrä tahna puhtaisiin, kannellisiin lasipurkkeihin. Säilyy noin kolme viikkoa jääkaapissa.
Sitruunatahnaa voi käyttää paahtoleivän päällä ja lisäksi kakkujen ja kääretorttujen täytteissä. Voit halutessasi lisätä tahnaan puoli teelusikallista raastettua sitruunan kuorta.
Omakohtainen kokemus: tuloksena ihanan kirpakkaa mutta makeaa töhnää, jota tekis mieli syödä suoraan purkista iiisolla lusikalla

(Vesihauteessa keitos ei kuumene niin paljon, että salmonella tuhoutuisi, joten vain puhtaita munia tähän!)