Tipujen / nuorikoiden sulkasato

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Tuutikki
silkki
Viestit: 221
Liittynyt: 28 Kesä 2020, 15:47

Tipujen / nuorikoiden sulkasato

Viesti Kirjoittaja Tuutikki »

Aloitan uuden topicin, kun en haulla löytänyt nuorikoiden "sulkasadosta" tietoa.

Kysymys kuuluu siis, että onko normaalia, että "tipuilta" tai siis jo tipua isommilta pikkukanoilta lähtee suht paljon sulkia? Tuntuu melkein kuin olisi sulkasato, kun sulkiaan pudottelevia on useita.

Vai onko tämä enempi rotukysymys? - En muista ekalta tipulta lähteneen kuin muutaman sulan. Toki se on aika pienikokoinen (noin 1-v) siro kana edelleenkin eli voiko pienemmät sulat ikään kuin "riittää" sulkapeitteeksi, jolloin niitä ei pudotellakaan sitä tahtia kuin isokokoiset nuorikot tekevät? Erityisesti yksi poikue kasvoi hurjaa vauhtia isoiksi, olivat jo 2-kuukautisina liki saman kokoisia kuin vajaata pari kuukautta aiemmin kuoriutuneet.

Mitään ulkoloisia tms. niillä ei näyttäisi olevan ja kylpemään pääsevät halutessaan, mutta hämmästelen irtosulkien ja -höyhenien määrää... :smt017
pikku parvi kanasia
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4460
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tipujen / nuorikoiden sulkasato

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Yleensä sulkasato tulee vasta toisen elinvuoden syksyllä, joten kummalliselta vaikuttaa :smt017 Ja ne siis vaihtaa sulkia/höyheniä, eikä untuvista aikuisasuun? Ei kai kukaan ole oppinut pahaa tapaa nokkia toisten sulkia/höyheniä irti?
Vastaa Viestiin