Kukkopojan luonteen arviointi

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Avatar
T800
muna
Viestit: 14
Liittynyt: 02 Touko 2024, 11:42

Re: Kukkopojan luonteen arviointi

Viesti Kirjoittaja T800 »

^Luin vanhan kukkoketjun läpi. Listasin päähuomiot:

- Moni suosittelee vihaisen kukon lopettamista.
- Toiset suosittelee vihaiselle kukolle sylihoitoa (positiivista vahvistamista)
- Osa suosittelee vihaiselle kukolle alistamista. Pillistä kiinni, maahan painamista ymv...
- Väärällä kasvatuksella saa melkovarmasti vihaisen kukon, mutta 'oikealla' kasvatuksella ei välttämättä kilttiä kukkoa.
- Kerran vihainen, aina arvaamaton.
- Vihaisuus on periytyvää.

Nyt minun 20 viikkoiset kukkopojat (2kpl), jotka asuu samaan aikaan syntyneen kanan kanssa, ovat alkaneet tekemään polkemisyrityksiä kanan kanssa. Se on ollut suhteellisen siveää meininkiä. Mutta eilen päästin minun vanhat kanat (5 kpl) ja kukkopojat kanansa kanssa samalle aidatulle ulkoalueelle, niin kukkopojat yhteistuumin 'raiskasivat' 2,5 vuotiaan BrownNick teollisuus kanani. Vielä alkuviikolla kukot juoksivat vanhoja kanoja karkuun yhteisellä ulkoalueella. Vanha kanani joka ei ole ollut koskaan kukon kanssa tekemisissä oli hyvin järkyttynyt.

Tykkään paljon kanoistani, mutta kukkojen kanssa touhuilu ei ole ihan sitä mitä luulin.
Avatar
T800
muna
Viestit: 14
Liittynyt: 02 Touko 2024, 11:42

Re: Kukkopojan luonteen arviointi

Viesti Kirjoittaja T800 »

Nyt taisi loppua minun anti tähän ketjuun. Nimittäin jouduin lopettamaan reilu 20 viikkoiset kukkopojat. Häiriökäyttäytymistä oli liikaa minun sietokyvylleni. Vikaa oli varmasti minussakin, kun luulin, että kukkojen kanssa elo on yhtä huoletonta kuin kanojen kanssa.

Nyt sitten jäi 'orvoksi' kukkojen kanssa samaan aikaan syntynyt kana. Mutta minun vanhasta 5 kanan parvesta jo kolme kanaa on ottanut tämän uuden kanan hienosti vastaan. Kana ei vielä muni, mutta käy jo munintaboxissa istumassa.

Ja loppukaneettina vielä. Kukkoa viinissä tokaisuja olen kuullut paljon, mutta onko tälläistä tapahtunut kenellekään? Istuessani kanatarhassani viinilasi kädessä, isompi kukko hyppäsi syliini ja tuijotteli viinilasia pitkään ja viimein otti kunnon kulaukset viinistäni....
Vastaa Viestiin