Munien sailominen suolaveteen.
Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
Munien sailominen suolaveteen.
Muistaako viela joku miten ennen maalla sailottiin talveksi keitetyt kananmunat suolaveteen.
Oletteko syoneet? Taalla Aasiassa se on edelleen suosittu ruokalaji.
Oletteko syoneet? Taalla Aasiassa se on edelleen suosittu ruokalaji.
Re: Munien sailominen suolaveteen.
Paas laittaen ohjetta liemeen ja suolapitoisuus ym. KIITOS!
Re: Munien sailominen suolaveteen.
Munat pannaan kylmään 8% merisuolaveteen, että ne peittyvät.
Annetaan hiljaa mennä kiehuvaksi ja sitten pois liedeltä.
Annetaan olla vedessä seuraavaan päivään.
Rikkinäiset syödään heti ja loput takaisin upotettuna suolaveteen ja syödään talven aikana.
Ovat suolaisia ja kyytipojaksi jotain ei suolaista. Kotona niitä tehtiin talveksi pari - kolme saavillista.
Niitä laitettiin esim. Karjalanpaistiin kuorittuna suolan sijasta.
Annetaan hiljaa mennä kiehuvaksi ja sitten pois liedeltä.
Annetaan olla vedessä seuraavaan päivään.
Rikkinäiset syödään heti ja loput takaisin upotettuna suolaveteen ja syödään talven aikana.
Ovat suolaisia ja kyytipojaksi jotain ei suolaista. Kotona niitä tehtiin talveksi pari - kolme saavillista.
Niitä laitettiin esim. Karjalanpaistiin kuorittuna suolan sijasta.
Re: Munien sailominen suolaveteen.
Säilytettiinkö tuota suolavesisaavia munineen kellarissa vai aitassa?
Re: Munien sailominen suolaveteen.
Aitassa. Eivät menneet rikki ja vesi oli päältä vain hyhmässä, koska oli niin suolaista.ellikki kirjoitti:Säilytettiinkö tuota suolavesisaavia munineen kellarissa vai aitassa?
Ne otettiin sieltä suolattomaan veteen vuorokaudeksi tai kahdeksi ruokahuoneeseen.
Isä kehui niitä hyviksi sahdin kanssa.
Marraskuussa alkoi muniminen pudota jyrkästi. Jouluna oli vielä tuoreita munia,
jotka todella viileässä säilyivät kuukauden. Maaliskuussa alkoi taas muninta,
kun aurinko alkoi pilkistellä kanalaan. Samoin alkoi kova haudontakausi. Silloin oli vipinää.
Re: Munien sailominen suolaveteen.
Mä oon nähny jossain netissä kuvia keitetyistä, kuorituista munista tölkeissä ja muistaakseni eräs ystäväni väitti että Hesburgerilla käytettäisiin suolaveteen säilöttyjä munia salaateissa??? En kyllä varmaksi tiedoksi sano...
Re: Munien sailominen suolaveteen.
Tosi mielenkiintoista! Kiitokset tästä ketjusta. Tätä pitää ehdottomasti ensi syksynä kokeilla. Miten paljon merisuolaa on käytännössä 8 % esim litraan vettä? :O
Re: Munien sailominen suolaveteen.
0.8 dl suolaa 9.2 dl vettä ja saadaan 8 tilavuus % :sta suolaliuosta
vastaavasti 80g suolaa ja 920g vettä saadaan 8 paino %:sta suolaliuosta
ja niissä on pieni ero tuo tilavuus litku on suolaisempaa
-longi-
vastaavasti 80g suolaa ja 920g vettä saadaan 8 paino %:sta suolaliuosta
ja niissä on pieni ero tuo tilavuus litku on suolaisempaa
-longi-
Re: Munien sailominen suolaveteen.
Kiitos laskukaavasta! Täytyy ehdottomasti kokeilla tätä. Kanat ovat innostuneet kovasti munimaan pääsiäisen kunniaksi, joten hyvin voisi vielä testata säilömistä.
Re: Munien sailominen suolaveteen.
Munien suolaaminen esim. Aasiassa on hyvin yleistä ilmastosta johtuen. Niitä on myynnissä marketeissa montaa eri laatua. Etuja on kaksi. Munat säilyvät hyvin ja ihmiset hikoilevat ja saavat suolan tarpeensa näistä munista. Itse pidän eniten niistä punaisista suolamunista.Leonidas kirjoitti:Mä oon nähny jossain netissä kuvia keitetyistä, kuorituista munista tölkeissä ja muistaakseni eräs ystäväni väitti että Hesburgerilla käytettäisiin suolaveteen säilöttyjä munia salaateissa??? En kyllä varmaksi tiedoksi sano...
Kotona suolattiin munia tosiaan talven varalle, koska ennen eivät kanat juuri munineet talvella ja sähköä riitti kanalaan vain niukasti, koska sähkö oli kallista kanoille.
Re: Munien sailominen suolaveteen.
Mä kokeilen kunhan tipuilut on ohi.
Eiks the simpsons sarjassa Moella oo baarissaan etikkamunia Niistähän etikka syövyttää kuoren pois?
Eiks the simpsons sarjassa Moella oo baarissaan etikkamunia Niistähän etikka syövyttää kuoren pois?
Re: Munien sailominen suolaveteen.
Vanha ketju, mutta pakko oikaista, kun on kaikki väärin.longi kirjoitti: ↑02 Huhti 2012, 10:44 0.8 dl suolaa 9.2 dl vettä ja saadaan 8 tilavuus % :sta suolaliuosta
vastaavasti 80g suolaa ja 920g vettä saadaan 8 paino %:sta suolaliuosta
ja niissä on pieni ero tuo tilavuus litku on suolaisempaa
-longi-
1dl hienoa suolaa painaa 120grammaa, joten 0,8dl on täten 96g. Tällä ohjeella tulisi joku 11%liuos. Suolaliuoksen määrä lasketaan
aina:
100% vettä ja siihen
suolan määrä päälle grammoina. (Eikä kuten perinteisessä prosenttilaskussa.)
Eli 8% suolaliuos on
1 litra vettä
80g suolaa
Terv. Wannabe kokki