Nostan esiin tämän vanhan topicin (vaikka kyse ei olekaan rehuherneestä ja pavuista vaan oman kasvimaan tuoreesta tavarasta), koska papuasiat ovat meillä nyt ajankohtaisia. Kyseessä on kuitenkin salkopapu. Meillä on erittäin suuri salkopapusato, ja koska on käynyt ilmi, ettei meidän perheessä ihmisille maistu, niin olen keittänyt ja pakastanut niitä suuren määrän kanoja varten talveksi. Onko kellään kokemusta salkopavusta kananruokana? Poikkeavatko papulajit toisistaan ravintoarvoiltaan? Varmasti salkopavussakin on suuri määrä valkuaista, ettei sitä kai ihan rajattomasti voi kanoille syöttää? Annoin viime talvena muutaman kerran muun pöperön seassa keitettyä, pilkottua kokonaista salkopapua ja se tuntui maistuvan hyvin. Sen sijaan omat, ryöpätyt ja pakastimeen säilötyt herneet eivät maistuneet. Olin alunperin kuvitellut, että keitetyt herneen kuoretkin uppoaisivat, mutta ei.
Vinkki keitettyjen salkopapujen pakastamiseen: keitetyt pavut pakastetaan ensin leivinpaperin päällä tarjottimella toisistaan erillään. Sitten jäätyneet pavut voi siirtää suureen pakastepussiin, jolloin ne säilyvät toisistaan irrallaan ja niitä voi ottaa sieltä vaikka yksi palko kerrallaan helposti
![:smt001](./images/smilies/001.gif)
.