Viiriäisistä
Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
Viiriäisistä
Moi! Olen aikas uusi virkkujen suhteen, mutta aktiivisesti juonessa mukana! =) Mutta pari hommaa mihin haluaisin vastauksia... Mulla siis 4 tyttöstä ja yksi poika, ei sen enempää tällä hetkellä. Olen kehitellyt "munalan" eli hautoma hommia koitetaan tehdä... Mitä olis tärkeintä siinä huomioida (ymmärrän että kosteus ja lämpö) mutta missä niiden suotuisat rajat menee? Mulla sekä kosteus että lämpö mittari nyt käytössä ( tarantellalta jäänyt perintö..) Ekat pikku munskut nyt siellä!!!
Re: Viiriäisistä
Lämpö +38 ja kosteus 45%. Näillä asetuksilla on tullut hyvin viirutipuja Liika kosteus "turvottaa" tipuja ja ne kuolee muniin kun eivät mahdu kääntymään, tai ruskuaispussi jää ulos. Nosta kosteutta ylemmäs vasta kun ekat säröt munissa.
Re: Viiriäisistä
Kiitos tästä, lämpötilat ollut täysin kohdillaan, mutta kosteutta vaikeaa pitää kurissa.
Re: Viiriäisistä
Tungen samaan ketjuun kysymyksineni. Aloittajalle anteeksi.
Minkä ikäisenä viiriäisetalkavat munimaan? Muistaakseni myyjä sanoi noiden kuoriutuneen 1.3. ja meille ovat muuttaneet pääsiäisenä.
Minkä ikäisenä viiriäisetalkavat munimaan? Muistaakseni myyjä sanoi noiden kuoriutuneen 1.3. ja meille ovat muuttaneet pääsiäisenä.
Re: Viiriäisistä
Munia pitäisi alkaa putkahtelemaan jo 8-10vko:n kohdalla. Riippuu niin olosuhteista! Valo ja lämpö houkuttaa muninnan aloitukseen ja kalkkia pitää olla tarjolla! Minä syötän viiru tipuille kananmunaa ja raejuustoa rehun lisäksi siihen asti kun muninta alkaa. Tottakai vihreääkin saavat
Re: Viiriäisistä
Sisällä, kun ovat niin valo ja lämpö on luultavasti ihan kohdillaan? Rehua, keltsiä, kurkkua, salaattia, kauraa menee. Raejuustoa siis kokeilemaan mitenkä uppoaa. Kertaalleen saivat osansa kissojen seitipalasta,se oli ylivoimaista herkkua
Josko sitten odottelemaan edelleen milloin ekat munat tupsahtavat....
Kiitos vastauksestasi!
Josko sitten odottelemaan edelleen milloin ekat munat tupsahtavat....
Kiitos vastauksestasi!
emmää tajua... kysymyksiä virkkujen "hautomisesta"
Onko virkkujen hautoma hommat (siis itse tehty hautomo) yleisesti ottaen haastavia? Onko lämmön ja kosteuden oltava niinkun just eikä melkein? Kuinka pian munsku pitäisi saada hautomoon muninnasta? Paljon kysymyksiä... =/ Toivon että joku taas vastailisi... =) Kiitos jo etukäteen!
Millon luovutan...
Siis virkkujen hautoma aika on 16-17 vrk. Mutta onko 17 vrk:n jälkeen vielä mahiksia? Kauanko haudottelen munia vielä, että tiedän varmaksi että ovat oikeasti tuhoon tuomittuja?
Re: Millon luovutan...
Enpä tiedä viiriäisistä mutta mun kanatiput kuoriutui 1-2 päivää "lasketun ajan" jälkeen. Täällä munanetissa ovat kyllä kertoneet pitemmistäkin viivästyksistä... Toivotaan että kuoriutuvat!
Re: Millon luovutan...
Minulla hautomakoneen ohjeessa on ihan ohjeaikana 16-18 vuorokautta ja viime keväänä toisessa satsissa kaksi mattimyöhäistä syntyi vielä vuorokauden 18 aikana, kun muuten on näpäkästi juuri 17 päivänä kuoriuduttu.
Re: Viiriäisistä
Omatekoisella hautomolla voi hyvinkin mennä yli lasketun ajan. Minun styroksilootalla meni 19-20vrk. Nyt kun automaattihautomo niin tulevat tasan 16vrk. maailmaan.Parempi vähempi kosteus mutta kun piippaus kuuluu niin sitten kosteutta 70%.Tuohon viirukanojen muninnan alottamis aikaan sanoisin 6-7vko ikäsenä.Tietty tuosta voi poiketa viikko eteen tai taakse. Omat kanaset on siinä 6vko kieppeissä alottaneet muninnan. Siinäkin varmaan vaikuttaa perintötekijät.
Re: Viiriäisistä
Hmm... Taas kysymys...Sori... Jos pienet alkavat kuoriutua niin mikä olis paras/hyvä keino nopeaan kosteusen lisäämiseen?
Re: Viiriäisistä
Taas vastaan vaikka en viiruista tiedäkään Kanatipuset kuoriutuessaan jo sinällään nostavat kosteudet aika ylös jos vaan luukkuja ei availla, tietty viirut on pienempiä mutta jos useampia kuoriutuu samaan aikaan niin varmaan riittää..?