kanan ensimmäinen muna

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
ronja

kanan ensimmäinen muna

Viesti Kirjoittaja ronja »

Jättikochin makasi tänä aamuna kanalassa jalattomana ja läähätti kovasti. Otin kanan laatikkoon ja erilleen muista. Pyöräytti sitten munan parin tunnin päästä ja jalatkin alkoivat pikkuhiljaa kantaa. Tiettävästi tämän kanasen ensimmäinen muna. Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Vein kanan takaisin tarhaan,kävely vähän huojuvaa vielä mutta syö kuitenkin jo vähän. Peräpää oli kanalla todella sottainen. Olen tähän saakka mennyt kanojen kanssa kotiruokavaliolla eli puuroa, jauhelihaa, raejuustoa , leipää ja vihanneksia. Kalkkia ja soraa on koko ajan tarjolla. Olisiko hyvä olla myös rehua tarjolla? Kanaharrastuksen aloitin viime kesänä joten kokemusta ei ole vielä paljon kertynyt. Näitten jättikochien kanssa on ollut ongelmia. Kaksi on valitettavasti jo menetetty. Mitä mieltä olette eri rotujen terveydestä? Oletteko huomanneet eroja? Vai onko ollut vaan huonoa tuuria.
Päikkis

Re: kanan ensimmäinen muna

Viesti Kirjoittaja Päikkis »

Entä jyvät ja kasviperäinen valkuainen ja vitamiinit? Suosittelisin rehu+kauralinjaa ruokinnassa kunnes olet tarkemmin tutustunut kanan ruokintaan. Voipi olla puutostautia, mistä kertoo ettei isot ja ruokinnaltaan vaativammat rodut pysy hengissä.
Päikkis

Re: kanan ensimmäinen muna

Viesti Kirjoittaja Päikkis »

Uskomatonta ettei sinulle ole kukaan vastannut kysymykseesi!!
ronja

Re: kanan ensimmäinen muna

Viesti Kirjoittaja ronja »

Kiitos vastauksesta! Kyllä kanoilla on jyviä saatavilla koko ajan. Vitamiineista minulla ei ole tietoa. Olisi tosiaan mielenkiintoista tietää eri kanarotujen terveydestä. Nyt kaikki seitsemän kanaa munii. Olen havainnut, että toiset käyvät vain pyöräyttämässä munan ja toiset taas tekevät munaa pidemmän aikaa. Tässä talvella oli myös pari kanaa jotka tykkäsivät syödä toisten munia. Voisikohan tämä johtua vitamiinin puutteesta?
tehave

Re: kanan ensimmäinen muna

Viesti Kirjoittaja tehave »

Ainakin kananmunan kuoret tuntuu olevan niille mieluisia, meillä kukkokin syö niitä.
Kuivaan niitä huoneenlämmössä ja kun on tarpeeksi kuivaa, ne murskautuu helposti pieneksi, omassa astiassa on
kalkkia ja kuorimurskaa sekaisin, kuoret katoaa mutta ei kanakalkki.
Pesät varjossa ja niiden edessä reiluille viilloille tehty kangas jonka läpi helppo kulkea.
Yhtään munaa eivät ole syöneet, vielä..
Vastaa Viestiin