Ajattelin kokeilla hautomista rakentamalla itsetehdyn hautomakoneen. 5-v tyttäreni olisi varmaan aivan onnessaan, jos kotona olisi omia tipuja/kanoja.
Konetta suunnitellessani naisystäväni kuitenkin tokaisi ääneen, että olisipa sellainen jogurtti-kone... siinä voisi olla lämmöt aikalailla oikeat.
Tuumasin siihen, että äitimuorillani on sellainen ollut käyttämättömänä 25 vuotta. Äitini kun oli matkoilla, niin
haimme hänen asunnoltaan jogurtti-koneen ja kaadoin sen pohjalle hieman vettä, laitoin lämpömittarin sisään ja virrat päälle.
Lämmöt pysyivät 38-39 asteen välillä, joten ajateltiin kokeilla.
Kone on merkiltään Severin Joghurt-fix, jos jotain asia kiinnostaa.
Laitettiin aluksi lähistöllä olevan tuotantokanalan munia koneeseen ja nyt maanantaina ystävän omasta kanalasta maatiais- ja helmikanan munia lisäksi, jotka ovat varmasti hedelmöitettyjä.
Tänään perjantaina munat ovat olleet nyt 5 vuorokautta koneessa ja näyttäisi siltä, että ystävän kanalasta haetuissa munissa olisi tapahtunut jotain. Tuotantokanalan munissa ei ole mitään näkyvää.
Tässä kuva:
http://www.netikka.net/peikko/uploads/2 ... 122709.jpg
En tiedä onko kukaan aiemmin jogurtti-koneella hautonut, mutta kertoilen tänne, jos onnistuu.
![:smt001](./images/smilies/001.gif)