Jokseenkin vähän ärsyttää itsetekoisilla koneilla haudonta, jos lämmöt heittelee 36-40 asteen välillä ei haudonta välttämättä onnistu kunnolla. Seurauksena liian suurista lämpötiloista voi olla sydän ongelmat jotka ilmenevät vasta myöhemmin. Jos aikuinen kana kupsahtaa tosta vaan nuorena niin syy voi löytyä haudonnan virheistä.
Tiedän että on ihanaa saada tipuja, onko niitä ihana lopettaa ongelmien takia
![:smt017](./images/smilies/017.gif)
![:smt042](./images/smilies/042.gif)
tässä muutamia otteita mtt:n tutkimuksesta
"Kun hautomon lämpötila nousee yli 37,5°C:n alkioiden kehitys hidastuu tai pysähtyy ja epämuodostumien osuus kasvaa. Haudonnan kolmena ensimmäisenä päivänä altistuminen liian korkealle lämpötilalle johtaa aivojen ja hermoratojen vaurioitumiseen. Jos altistuminen jatkuu 6 päivää, seurauksena on verenkiertoelinten ja ruoansulatuselinten vauriot (sydän, munuaiset)"
"Hautomon liian alhainen lämpötila aiheuttaa paljon ongelmia verenkiertoelimissä; laajentunut sydän, sydänpysähdykset ja rytmihäiriöt. Verisuoniston kehitys taantuu. Myös alkioiden ruumiin-nesteiden (esim. verensokeri) koostumus muuttuu ja keltuaisen hyväksikäyttökyky heikkenee. Nopea jäähtyminen on tuhoisampaa kuin hitaampi. Jos jäähdyttäminen on tarpeeksi hidasta, alkiot vaipuvat horrostilaan, josta ne lämpötilasta, horroksen pituudesta ja alkion iästä riippuen voivat toipua täysin."
Meillä on toiveissa saada hautovia kanoja, koneeseen haluaisin turvautua vain ääri tapauksissa, esimerkiksi hanhenmunien kanssa, ja viiriäisten. Toki haluan että linnut lisääntyy, ja jos kukaan ei haudo meinaan hoitaa sen koneella, onneksi tuo rcomin kanssa ei tartte lämpötilaa miettiä, se on ja pysyy samana koko ajan.