Broilerin tuotanto suomessa
Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Mmm...
Jos kaikki lihantuotanto olis luomua, se ei varmaan olis ihan niin kallista kun nyt mutta olis tietenkin kalliimpaa kun tehotuotettu, ja jos alkais tehdä ruokaa myös soijasta ja linsseistä (papuja me syödään jo nyt) niin lihaa ei todella tarttis joka päivä... Meillä on iso perhe ja usein jonkun pojan kaveri syömässä, siks meillä menee sitä lihaa se 400-600g kerralla. Kanammunat on tietty paljon viel parempia kun liha, niitä meil meneekin helposti 5-10 päivässä.
Mut nyt seuraa nolo tunnustus... en osaa tehdä linssikeittoa enkä tiedä mitä muuta niistä vois tehdä. kaks kertaa olen sitä keittoa tehnyt, ekalla kerralla se oli suussa sulavaa, toisella hirvittävää. Ei mitään käryä missä meni vikaan.
Olisko linkkiä sivuille mistä sais hyviä ruokaohjeita linsseistä ja soijasta tehtynä. Niinku oikeesti hyviä.
Tai saisko yv:nä?
Vai voiko linsseillä korvata jauhelihan samalla tapaa kun soijalla? Jos esim teen keittoa? jotenkin peruna ja linssi yhdistelmä ei kyl kuulosta hyvältä
Okei -tää lähtee nyt googlettaa
*muoks* Niis on kaikissa tomaattia tai tomaatti sosetta... YÖK!
---ehkä vois soveltaa ja jättää pois--- Henna ottaa taas sen järjen käteen---
Jos kaikki lihantuotanto olis luomua, se ei varmaan olis ihan niin kallista kun nyt mutta olis tietenkin kalliimpaa kun tehotuotettu, ja jos alkais tehdä ruokaa myös soijasta ja linsseistä (papuja me syödään jo nyt) niin lihaa ei todella tarttis joka päivä... Meillä on iso perhe ja usein jonkun pojan kaveri syömässä, siks meillä menee sitä lihaa se 400-600g kerralla. Kanammunat on tietty paljon viel parempia kun liha, niitä meil meneekin helposti 5-10 päivässä.
Mut nyt seuraa nolo tunnustus... en osaa tehdä linssikeittoa enkä tiedä mitä muuta niistä vois tehdä. kaks kertaa olen sitä keittoa tehnyt, ekalla kerralla se oli suussa sulavaa, toisella hirvittävää. Ei mitään käryä missä meni vikaan.
Olisko linkkiä sivuille mistä sais hyviä ruokaohjeita linsseistä ja soijasta tehtynä. Niinku oikeesti hyviä.
Tai saisko yv:nä?
Vai voiko linsseillä korvata jauhelihan samalla tapaa kun soijalla? Jos esim teen keittoa? jotenkin peruna ja linssi yhdistelmä ei kyl kuulosta hyvältä
Okei -tää lähtee nyt googlettaa
*muoks* Niis on kaikissa tomaattia tai tomaatti sosetta... YÖK!
---ehkä vois soveltaa ja jättää pois--- Henna ottaa taas sen järjen käteen---
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Täällä on edes yksi onnellinen broilerlapsi
Wyandotteja, Plymouth rockeja
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Chick--- Ihanaa
Jos se kasvaa terveenä kukoksi niin meinaatko käyttää sitä risteytykseen?
Ei kai tää oikeesti oo ot kun kerran broisku aihe ?
Jos se kasvaa terveenä kukoksi niin meinaatko käyttää sitä risteytykseen?
Ei kai tää oikeesti oo ot kun kerran broisku aihe ?
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Suloinen pallero Mielenkiinnolla odotamme miten se kasvaa ja kehittyy onnellisenaChick kirjoitti:
Täällä on edes yksi onnellinen broilerlapsi
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Korpela, mene kotikokki sivuille
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... ssikeitto/
Tuossa mun ehdoton lemppari keittoni
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... ssikeitto/
Tuossa mun ehdoton lemppari keittoni
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Chick, mistä sait tuon pikkupallon ihan alkujaan? Mulla on varmaan mennyt ihan ohi , mutta siis munan?
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Mulla on töissä hoidokkina broiskukanoja ja niiden kanssa sekarotuinen maatiaiskukko. Eivät haudo, joten toin kokeeksi omalle sekaan. Vain tää yks selvis hengissä..Iloisten Munatalo kirjoitti:Chick, mistä sait tuon pikkupallon ihan alkujaan? Mulla on varmaan mennyt ihan ohi , mutta siis munan?
Wyandotteja, Plymouth rockeja
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Mielenkiinnolla seuraan tuota tipun kehitystä
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Peesi tälle... Saisko siitä oman topikin jonnekin?Iloisten Munatalo kirjoitti:Mielenkiinnolla seuraan tuota tipun kehitystä
Re: Broilerin tuotanto suomessa
KiitosSuvianne kirjoitti:Korpela, mene kotikokki sivuille
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... ssikeitto/
Tuossa mun ehdoton lemppari keittoni
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Laittelen tuonne kuvagalleriaan tipu-topickkiin kuvia siitäkin.
Wyandotteja, Plymouth rockeja
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Toi opiskeluajan rahanpuutos on täälläkin tuttua... Takana eka puolivuotinen oikeessa työpaikassa KOKOAIKASENA ja sitä ennen kuus vuotta opiskelua. Siinä ei voi laskee yhtään ylimäärästä eettiseen ruokaan! Onneks tulee lisää omia kanoja, joista voi kukot napsia pataan ja jättää silleen ostamatta koko broiskun.
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Jumala varjelkoon kanoja niitä avuttomia raukkoja. Ei olla pelkkiä saukkoja, aitauksissa on aukkoja. Viekkaat pakoon livahtaa.
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Vähintään joka 5. suomalaislapsi kärsii allergiasta ensimmäiselle koululuokalle tullessaan, jopa enemmän kaupunkioloissa.reetta kirjoitti:minusta me länsimaiset ihmiset syödään ihan liikaa lihaa. varsinkin suomessa on ihan älytöntä, kuinka joka aterialla on lihaa, muuten se ei ole kunnon ateria. ei oo ihme, että on kolesterolit koholla ja muitakin sydän- ja verisuoniongelmia. lihaa ei olla valmiita korvaamaan soijalla, pavuilla tai linsseillä, vaan sitten syötetään ihmisille kolesterolilääkkeitä, kalliita mukaterveysvaikutteisia rasvoja ja prosessoituja vähärasvaisia maitotuotteita, ja kielletään kananmunien syöminen, MUTTA lihan käytöstä ruokavaliossa ei puhuta mittään.
Pitää muistaa, että näillä ei ole aina valinnanvaraa siinä, mistä löytyy sopivaa valkuaista omaan kasvuun. Soija on yksi pahimmista herkistäjistä, maissi toinen hyvä ja hernekasvit kolmas, pähkinäallergia on jopa hengenvaarallista jne. Vaikka kuinka halutaan painostaa siihen kasvisruokaan, on mielestäni täysin perusteltua, että se on vapaaehtoista, ja huomioidaan meidät "vammaisetkin" niin kouluruokailussa kuin muutoinkin, tarjoammalla päivittäin myös eläinvalkusta sisältävä ateriavaihtoehto, ilman eläinrääkkäjän leimaa...
Kun kerran on jollekin herkistynyt, niin se muuten rajoittaa yllättävän paljon vaihtoehtoja, mitä ostoskoriin/ruokalautaselle voi kerätä. Puhumattakaan siitä, että et voi ottaa rokotteita, kun oot oikein herkistynyt.. edes niitä sikalenssu tai lintujen lunssa.. mut on viimeksi rokotettu jäykkäkouristusta vastaan, adrenaliinipiikki valmiina.
Ihmetellään tässä tyttären pojan kanssa, kun alle vuoden ikäiselle ei ole tarjolla kuin yksi sorbitolia sisältävä antihistamiin.Ja senhän ei tietenkään käy. Samaa ainetta tungetaan myös perusvoiteisiin..ja soijaa tungetaan lesitiinin muodossa vähän joka paikkaan( aina ei tarvitse edes lukea soija, vaikka se olisi sitä itteensä).
Kaikilla kakaroilla ei oo mummia, joka voi täsmäkasvattaa just sellaisellä rehulla eläinperäistä, joka käy, sitten kun herkistyminen on mennyt voimakkaaksi . ( meillä ei kanat saa soijallista teollista rehua, kun ei kestä kasvattajan terveys sen pöllyä )
Ja ihan pien vinkki: ei oo kolesterooli koholla tai muutoinkaan mitään muuta, kuin tää saamarin allergia.. ja vaihdevuodet .. vaikka syön posket väärällään LIHAA, punaistakin
no niin: kävimpä kattomassa ton linkin alun.. periaatteessa en rekisteröitynyt, mut tossa DRAMAATTISESSA aloituskuvassa oli ihan tyypillinen asento, mille tahansa maatiaistipullekin. Pitää erottaa ne BROILEREIDEN jutut ja se, mitä on kaikilla roduilla AINA, jos jotain menee pieleen esim kanaemon ruokinnassa.
Eihän sitä lintua voi pakolla syöttää, jos ei ite älyä.. ennen kuin munii..ja spagaati tulee aika monesta jutusta.. Ainakin noita oon nähny.. ihan muuallakin kuin tehotuotannossa olevilla roduilla.. ja maatiaisillakin
Re: Broilerin tuotanto suomessa
Ei oikea liha mitään kolesteroolia nosta.
Vaan prosessopitu transrasvapaska valkoisen lisäainesämpylän välissä.
Soija kuuluu kasveihin jotka suojaavat itseään tuholaisilta ja me ihmiset kuulumme niihin.
Sitä pitää prosessoida syömäkelpoiseksi.
Mutta minun teurastamaa lammasta voin syödä vaikka puoli raakana...
Jos suomessa olisi helpompaa lähiruuan myynti. Jokainen voisi ostaa lihansa suoraan tiloilta ja syödä maailman parasta ruokaa huoletta.
Ja takuulla eläintenkin olot paranisi samalla.
Vaan prosessopitu transrasvapaska valkoisen lisäainesämpylän välissä.
Soija kuuluu kasveihin jotka suojaavat itseään tuholaisilta ja me ihmiset kuulumme niihin.
Sitä pitää prosessoida syömäkelpoiseksi.
Mutta minun teurastamaa lammasta voin syödä vaikka puoli raakana...
Jos suomessa olisi helpompaa lähiruuan myynti. Jokainen voisi ostaa lihansa suoraan tiloilta ja syödä maailman parasta ruokaa huoletta.
Ja takuulla eläintenkin olot paranisi samalla.