Multa on tää menny ihan ohi! Tattaripipareista tuli hyviä!! Niitä tehtiin monta satsia ja syötiin koko suvun voimin - muillekin kelpasi kuin gluteenivammaiselle ja kehuivatkin vielä Parempia kuulemma kuin "tavalliset"!vardenji kirjoitti:Tanskalaisia sulhasmiehiä ja pipareita leipoessa, kuis siimiksen kokeilu meni? Pehmenikö tattarit? ...
Leivontaohjeet
Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
Re: Leivontaohjeet
Re: Leivontaohjeet
Olipa hyvän näkönen kakkuohje
Jospa itsekin kokeilisin tattaripipareita joulun alla Nyt en oo oikein jaksanu helteillä laittaa uunia päälle, joten leipominen on jääny.
Jospa itsekin kokeilisin tattaripipareita joulun alla Nyt en oo oikein jaksanu helteillä laittaa uunia päälle, joten leipominen on jääny.
Re: Leivontaohjeet
Sopivaa omenapiirakkaohjetta ettiessä löyty tällänen. Laitoin kermaks kuttujen maidoista lusikalla kuorimalla kermaa, jota tuli muuten aika paljon! Maku on oikein hyvä, koostumus ihanan rasvanen ja on muuten aika tuhtia evästä, riittää takuulla useemmalle. Muniakin tulee ihan kivasti.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... apiirakka/
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... apiirakka/
Re: Leivontaohjeet
Suklaakakku jossa suklaakastike valmiina
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3 dl sokeria
4tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
21/2 dl maitoa
4 rkl voisulaa
Aineet sekoitetaan ja kaadetaan voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan
Päälle
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
4 rkl kaakaojauhetta
Sekoitetaan ja ripotellaan kakkutaikinan päälle. Sitten koko komeuden päälle kaadetaan 1/2 litraa kiehuvaa vettä ja paistetaan 175 asteessa 40-50 min.
Tarjoillaan lämpimänä kermavaahdon kera ja on tooosi hyvää sekä nopea ja helppo! On kyllä kylmänäkin hyvää
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3 dl sokeria
4tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
21/2 dl maitoa
4 rkl voisulaa
Aineet sekoitetaan ja kaadetaan voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan
Päälle
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
4 rkl kaakaojauhetta
Sekoitetaan ja ripotellaan kakkutaikinan päälle. Sitten koko komeuden päälle kaadetaan 1/2 litraa kiehuvaa vettä ja paistetaan 175 asteessa 40-50 min.
Tarjoillaan lämpimänä kermavaahdon kera ja on tooosi hyvää sekä nopea ja helppo! On kyllä kylmänäkin hyvää
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Re: Leivontaohjeet
Pieneen makeannälkään viiden minuutin mukibrownie
Tarpeet
suuri muki
4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta (kaikki käy, tavallinen tai tumma)
1 muna
3 rkl maitoa
3 rkl öljyä
liraus vaniljaesanssia (itse käytin vaniljasokeria)
3 rkl suklaarouhetta (voi jättää poiskin)
Ohje
Sekoita kuivat aineet mukissa
Lisää muna ja sekoita
Lisää maito ja öljy, sekoita
Lisää vaniljaesanssi ja suklaarouhe, sekoita
Laita mikroon täydelle teholle kolmeksi minuutiksi (suosittelen laittamaan lautasen alle varmuuden vuoksi jos sattuu valumaan vähän yli kupista)
Kaada lautaselle, syö esim. vaniljajätskin kera.
Tarpeet
suuri muki
4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta (kaikki käy, tavallinen tai tumma)
1 muna
3 rkl maitoa
3 rkl öljyä
liraus vaniljaesanssia (itse käytin vaniljasokeria)
3 rkl suklaarouhetta (voi jättää poiskin)
Ohje
Sekoita kuivat aineet mukissa
Lisää muna ja sekoita
Lisää maito ja öljy, sekoita
Lisää vaniljaesanssi ja suklaarouhe, sekoita
Laita mikroon täydelle teholle kolmeksi minuutiksi (suosittelen laittamaan lautasen alle varmuuden vuoksi jos sattuu valumaan vähän yli kupista)
Kaada lautaselle, syö esim. vaniljajätskin kera.
Re: Leivontaohjeet
Kokeilin taas aivan ihanaa reseptiä, sitruunamarenkipiirasta! Sain ohjeen vuosia sitten kaverin äidiltä.
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100g voita
2 rkl vettä
Näistä tehdään taikina sekottamalla vettä lukuunottamatta kaikki sekasin ja lisäämällä viimesenä vesi. Painellaan ohueks piirasvuokaan ja tehdään taikinalla piirakan reunus. Paistetaan 225 C* 15 min. Piirakan pohjan ollessa uunissa tehdään täyte javatkataan marenki:
Täyte
1 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25g voita
1 sitruunan mehu
4 munan keltuaista
Aineet sekotetaan kattilassa yhteen ja kuumennetaan kiehumispisteeseen. Kaadetaan mahdollisimman pian pohjan päälle, hyytyy nopeesti!
Marenki
4 valkuaista
8 rkl sokeria
Vaahdotetaan, kaadetaan taytteen päälle ja laitetaan piiras vielä 5-10 minuutiks uuniin kunnes marenki on ruskettunu.
Marengista tulee pehmeetä, ei rapeeta. Rapeutta saa lisäämällä marenkiin sokeria, mutta piiras on valmiiks jo aika makee, joten kannattaa harkita.
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100g voita
2 rkl vettä
Näistä tehdään taikina sekottamalla vettä lukuunottamatta kaikki sekasin ja lisäämällä viimesenä vesi. Painellaan ohueks piirasvuokaan ja tehdään taikinalla piirakan reunus. Paistetaan 225 C* 15 min. Piirakan pohjan ollessa uunissa tehdään täyte javatkataan marenki:
Täyte
1 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25g voita
1 sitruunan mehu
4 munan keltuaista
Aineet sekotetaan kattilassa yhteen ja kuumennetaan kiehumispisteeseen. Kaadetaan mahdollisimman pian pohjan päälle, hyytyy nopeesti!
Marenki
4 valkuaista
8 rkl sokeria
Vaahdotetaan, kaadetaan taytteen päälle ja laitetaan piiras vielä 5-10 minuutiks uuniin kunnes marenki on ruskettunu.
Marengista tulee pehmeetä, ei rapeeta. Rapeutta saa lisäämällä marenkiin sokeria, mutta piiras on valmiiks jo aika makee, joten kannattaa harkita.
Pikapannari
Hei!
Pakko jakaa täällä, testasin just loistavaa pikapannaria.
2 munaa
1 banaani
1tl vaniljasokeria
Kaikki haarukalla mössöksi ja paistetaan pannulla kunnon voinokareessa vähän miedommalla lämmöllä.
Päälle kermavaahtoa tai jätskiä.
Helppoa, nopeaa ja herkullista.
Muoks! Ja huomasin tuon leivontaosion olevan erikseen. Saa siirtää sinne jos niin katsotaan parhaaksi.
Pakko jakaa täällä, testasin just loistavaa pikapannaria.
2 munaa
1 banaani
1tl vaniljasokeria
Kaikki haarukalla mössöksi ja paistetaan pannulla kunnon voinokareessa vähän miedommalla lämmöllä.
Päälle kermavaahtoa tai jätskiä.
Helppoa, nopeaa ja herkullista.
Muoks! Ja huomasin tuon leivontaosion olevan erikseen. Saa siirtää sinne jos niin katsotaan parhaaksi.
Re: Leivontaohjeet
Tässä ohje helppoon ja suht nopeaan makeannälän viejään!
"MAMMAN SUKLAARUUDUT"
Pohja:
2 kpl suurehkoa munaa (tai sitten esim silkin munia laitan 4 kpl)
3 dl sokeria
150 gr margariinia/voita
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
3 rkl kaakaota
2 tl vanilja-/vaniliinisokeria
1,5 dl maitoa
Kuorrutus:
2,5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaota
2 tl vanilja-/ vaniliinisokeria
4 rkl vettä
2 tl kahvia
50 gr voita/margariinia
Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri.
Lisää mikrossa juoksevaksi sulatettu voi/margariini ja vatkaa ne joukkoon.
Lisää kuiva-ainekset (jauhot, leivinjauhot, kaakao ja vanilja-/vaniliinisokeri) ja vatkaa nekin joukkoon.
Lisää maito ja vatkaa joukkon.
Kun olet lisännyt kuiva-ainekset niin taikina tulee helposti hyvinkin paksuksi vatkattavaksi joten maidon voi hyvin lisätä samaan aikaan
Lopputulos on semmoinen paksuhko mutta valuva taikina joka sitten kaadetaan leivinpaperilla päällystetyn uuninpellin päälle ja levitetään tasaiseksi.
Paista uunissa n. 175 c n. 15 - 20 min (riippuu hieman uunista. Itse paistan tuon kiertoilmalla joka ehkä hieman tehokkaampi kuin normi uunitoiminnolla joten sovellettava oman uunin tehoon)
Varmista, että pohja on valmis tuikkasemalla siihen vaikkapa tikulla tai ihan veitsen päällä ja jos ei tartu taikinaa siihen niin pohja on valmis.
Kuorrutteen teen aina kakun ollessa uunissa.
Länttää kaikki ainekset (voin/margariinin pitää olla esim mikrossa juoksevaksi sulatettua) puhtaaseen kulhoon ja vatkaa kunnes on tasainen.
Yleensä (lukekaa oikeastaan aina) teen myös kuorrutteen tupla-annoksena kun siitä meillä niin tykätään
Kuorrutteeseen voi joko laittaa 4 rkl keitettyä kaffia tai sitten 4 rkl vettä ja 2 rkl kahvinporoja (oikeesti! Todella hyvää!)
Itse teen aina kaffinporojen kera ja on kyllä erittäin maukasta ja samaa mieltä ovat muutkin olleet.. Porot tekee sellaisen mukavan kaffimaisen (mutta ei liian kaffimaisen) säväyksen, suosittelen kokeilemaan vaikka kuinka epäilyttäis!
Sähkövatkainta käytän molempien osien tekoon kun on niin helppoa ja nopeaa.
Kun kakku tulee uunista niin joko laitat kuorrutteen suoraan päälle jolloin se on valuvaa suht pitkään ensin..
Tai sitten laitat kuorrutteen jääkaapiin jähmettymään hetkeksi ja annat kakun jäähtyä jonka jälkeen levität kuorrutteen päälle vasta.
Koristella saapi vaikka strösselillä
Viimetteeks pilkon koko komeuden sopivan kokoisiin ruutuihin pellillä.
Tätä meillä tehdään aina kun makeanhimo yllättää eikä kaapista namuskaa löydy/ kaupassa ei jaksa lähteä käymään.
Kun on muutaman kerran tämän vääntänyt niin muistuu reseptikin jo mieleen ja sen heittää kasaan hetkessä..
Suht "tavallisia" aineksiakin tuohon tarvitsee niin itse tapaan aina varmistaa, että nuota kaapista löytyy.
MUOKS!
No käsistähän se vietiin..
Teinpäs naminälkään tänään kuitenkin jo uuden
Tässäpä kuva palasesta tuota herkkua!
"MAMMAN SUKLAARUUDUT"
Pohja:
2 kpl suurehkoa munaa (tai sitten esim silkin munia laitan 4 kpl)
3 dl sokeria
150 gr margariinia/voita
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
3 rkl kaakaota
2 tl vanilja-/vaniliinisokeria
1,5 dl maitoa
Kuorrutus:
2,5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaota
2 tl vanilja-/ vaniliinisokeria
4 rkl vettä
2 tl kahvia
50 gr voita/margariinia
Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri.
Lisää mikrossa juoksevaksi sulatettu voi/margariini ja vatkaa ne joukkoon.
Lisää kuiva-ainekset (jauhot, leivinjauhot, kaakao ja vanilja-/vaniliinisokeri) ja vatkaa nekin joukkoon.
Lisää maito ja vatkaa joukkon.
Kun olet lisännyt kuiva-ainekset niin taikina tulee helposti hyvinkin paksuksi vatkattavaksi joten maidon voi hyvin lisätä samaan aikaan
Lopputulos on semmoinen paksuhko mutta valuva taikina joka sitten kaadetaan leivinpaperilla päällystetyn uuninpellin päälle ja levitetään tasaiseksi.
Paista uunissa n. 175 c n. 15 - 20 min (riippuu hieman uunista. Itse paistan tuon kiertoilmalla joka ehkä hieman tehokkaampi kuin normi uunitoiminnolla joten sovellettava oman uunin tehoon)
Varmista, että pohja on valmis tuikkasemalla siihen vaikkapa tikulla tai ihan veitsen päällä ja jos ei tartu taikinaa siihen niin pohja on valmis.
Kuorrutteen teen aina kakun ollessa uunissa.
Länttää kaikki ainekset (voin/margariinin pitää olla esim mikrossa juoksevaksi sulatettua) puhtaaseen kulhoon ja vatkaa kunnes on tasainen.
Yleensä (lukekaa oikeastaan aina) teen myös kuorrutteen tupla-annoksena kun siitä meillä niin tykätään
Kuorrutteeseen voi joko laittaa 4 rkl keitettyä kaffia tai sitten 4 rkl vettä ja 2 rkl kahvinporoja (oikeesti! Todella hyvää!)
Itse teen aina kaffinporojen kera ja on kyllä erittäin maukasta ja samaa mieltä ovat muutkin olleet.. Porot tekee sellaisen mukavan kaffimaisen (mutta ei liian kaffimaisen) säväyksen, suosittelen kokeilemaan vaikka kuinka epäilyttäis!
Sähkövatkainta käytän molempien osien tekoon kun on niin helppoa ja nopeaa.
Kun kakku tulee uunista niin joko laitat kuorrutteen suoraan päälle jolloin se on valuvaa suht pitkään ensin..
Tai sitten laitat kuorrutteen jääkaapiin jähmettymään hetkeksi ja annat kakun jäähtyä jonka jälkeen levität kuorrutteen päälle vasta.
Koristella saapi vaikka strösselillä
Viimetteeks pilkon koko komeuden sopivan kokoisiin ruutuihin pellillä.
Tätä meillä tehdään aina kun makeanhimo yllättää eikä kaapista namuskaa löydy/ kaupassa ei jaksa lähteä käymään.
Kun on muutaman kerran tämän vääntänyt niin muistuu reseptikin jo mieleen ja sen heittää kasaan hetkessä..
Suht "tavallisia" aineksiakin tuohon tarvitsee niin itse tapaan aina varmistaa, että nuota kaapista löytyy.
MUOKS!
No käsistähän se vietiin..
Teinpäs naminälkään tänään kuitenkin jo uuden
Tässäpä kuva palasesta tuota herkkua!
Viimeksi muokannut naibunuuni, 25 Loka 2013, 00:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Leivontaohjeet
Niin ja itse käytän voita ja vaniljasokeria margariinin ja vaniliinisokerin sijasta..
Jotenkin se voi tekee kaikesta aina parempaa
Mutta kumminvaan niin hyvää on!
Nytkin rupesi tekemään mieli joten menenpäs moisen tuonne keittiöön lasten ja isännän (ja tietenkin istenikin!) iloksi väänthämää.
Jos ei tuota käsistä ihan heti vietäs niin otanpa kuvaa ja laitan tänne sitten!
Jotenkin se voi tekee kaikesta aina parempaa
Mutta kumminvaan niin hyvää on!
Nytkin rupesi tekemään mieli joten menenpäs moisen tuonne keittiöön lasten ja isännän (ja tietenkin istenikin!) iloksi väänthämää.
Jos ei tuota käsistä ihan heti vietäs niin otanpa kuvaa ja laitan tänne sitten!
Re: Leivontaohjeet
Munkki- ohje
3 munaa
3 dl sokeria
9 dl maitoa t. vettä
150 g voita tai margariinia
100 g hiivaa
kaardemummaa
4 tl suolaa
1 ½ kg vehnäjauhoja
Teko-ohje:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
lisää siihen lämmin neste
lisää sulatettu rasva,hiiva,kaardemumma ja suola.
Alusta taikina vehnäjauhoilla.
Taikinasta tulee löysähkön tuntuinen, mutta se on tarkoituskin.
Anna taikinan kohota. Leivo siitä munkkirinkeleitä ja käytä vähän
jauhoja apuna jos tuntuu, että tarttuu käsiin ja pöytään.
Munkeistä tulee kuitenkin parhaita pehmeästä ja löysähköstä taikinasta.
3 munaa
3 dl sokeria
9 dl maitoa t. vettä
150 g voita tai margariinia
100 g hiivaa
kaardemummaa
4 tl suolaa
1 ½ kg vehnäjauhoja
Teko-ohje:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
lisää siihen lämmin neste
lisää sulatettu rasva,hiiva,kaardemumma ja suola.
Alusta taikina vehnäjauhoilla.
Taikinasta tulee löysähkön tuntuinen, mutta se on tarkoituskin.
Anna taikinan kohota. Leivo siitä munkkirinkeleitä ja käytä vähän
jauhoja apuna jos tuntuu, että tarttuu käsiin ja pöytään.
Munkeistä tulee kuitenkin parhaita pehmeästä ja löysähköstä taikinasta.
Re: Leivontaohjeet
KÄÄRETORTTU
4 kananmunaa
8 rkl sokeria--------> vatkataan
2 rkl perunajauho
5 rkl kark.vehnäjauho ( jos tumma niin 3 rkl vehnäjauh+ 2 rkl kaakaojauhe)
1,5 tl leivinjauhe-------> sekoitetaan jauhot ja lisätään sihdin läpi vaahtoon
kaada taikina pellille- 200 C n 10-12 min
kumoa leivinliinalle, anna jäähtyä
nopea täyte
mascarpone juusto, hillo------> kääri rullalle
hieno täyte
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1/2 sitruunan kuori
1 dl sitr.mehua+vettä
2 liivakkoa,liota
2 dl kuohukermaa, vaahdotetaan
saosta keltuaiset,sokeri,sitr.kuori+nesteet,liotetut liivakot (kiehahtaa,pulpahtaa)
jäähdytä kunnes alkaa hyytyä--yhdistä kermavaahtoon
levitä ja rullaa
4 kananmunaa
8 rkl sokeria--------> vatkataan
2 rkl perunajauho
5 rkl kark.vehnäjauho ( jos tumma niin 3 rkl vehnäjauh+ 2 rkl kaakaojauhe)
1,5 tl leivinjauhe-------> sekoitetaan jauhot ja lisätään sihdin läpi vaahtoon
kaada taikina pellille- 200 C n 10-12 min
kumoa leivinliinalle, anna jäähtyä
nopea täyte
mascarpone juusto, hillo------> kääri rullalle
hieno täyte
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1/2 sitruunan kuori
1 dl sitr.mehua+vettä
2 liivakkoa,liota
2 dl kuohukermaa, vaahdotetaan
saosta keltuaiset,sokeri,sitr.kuori+nesteet,liotetut liivakot (kiehahtaa,pulpahtaa)
jäähdytä kunnes alkaa hyytyä--yhdistä kermavaahtoon
levitä ja rullaa
Re: Leivontaohjeet
ehkä täytteenä voisi olla myös maustettu valmis rahka?
JÄÄTELÖ
Perusjäätelömassa
3 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
4-5 rkl haluttua makuainetta- sulatettu suklaa, hillo ,vaahterasiirappi tms. Vaniljajäätelöä kun massaan lisää 4 rkl vettä johon uutettu vaniljaa
1. Vaahdota valkuaiset erikseen, keltuaiset tomusokerin kanssa ja kerma erikseen
2. Yhdistä vaahdot ja lisää seokseen makuaine
3. Laita seos kannelliseen astiaan ja pakastimeen.
En sekoitellut välillä vaan annoin olla iltaan asti- ensiarvion mukaan voisi tehdä toisenkin kerran...
3 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
4-5 rkl haluttua makuainetta- sulatettu suklaa, hillo ,vaahterasiirappi tms. Vaniljajäätelöä kun massaan lisää 4 rkl vettä johon uutettu vaniljaa
1. Vaahdota valkuaiset erikseen, keltuaiset tomusokerin kanssa ja kerma erikseen
2. Yhdistä vaahdot ja lisää seokseen makuaine
3. Laita seos kannelliseen astiaan ja pakastimeen.
En sekoitellut välillä vaan annoin olla iltaan asti- ensiarvion mukaan voisi tehdä toisenkin kerran...
Re: Leivontaohjeet
Onko kukaan kokeillu käyttää halvaa leivonnassa? Työpaikalla jutusteltiin ja menin ostamaan muisteluiks paketin, mutta enhän mä tota syö pelkällään. Maistoin kyllä... Meniskö johonki hyvään leivontareseptiin, mitä voisin työkavereiden iloks kokeilla?