Tässä ohje helppoon ja suht nopeaan makeannälän viejään!
"MAMMAN SUKLAARUUDUT"
Pohja:
2 kpl suurehkoa munaa (tai sitten esim silkin munia laitan 4 kpl)
3 dl sokeria
150 gr margariinia/voita
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
3 rkl kaakaota
2 tl vanilja-/vaniliinisokeria
1,5 dl maitoa
Kuorrutus:
2,5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaota
2 tl vanilja-/ vaniliinisokeria
4 rkl vettä
2 tl kahvia
50 gr voita/margariinia
Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri.
Lisää mikrossa juoksevaksi sulatettu voi/margariini ja vatkaa ne joukkoon.
Lisää kuiva-ainekset (jauhot, leivinjauhot, kaakao ja vanilja-/vaniliinisokeri) ja vatkaa nekin joukkoon.
Lisää maito ja vatkaa joukkon.
Kun olet lisännyt kuiva-ainekset niin taikina tulee helposti hyvinkin paksuksi vatkattavaksi joten maidon voi hyvin lisätä samaan aikaan
Lopputulos on semmoinen paksuhko mutta valuva taikina joka sitten kaadetaan leivinpaperilla päällystetyn uuninpellin päälle ja levitetään tasaiseksi.
Paista uunissa n. 175 c n. 15 - 20 min (riippuu hieman uunista. Itse paistan tuon kiertoilmalla joka ehkä hieman tehokkaampi kuin normi uunitoiminnolla joten sovellettava oman uunin tehoon)
Varmista, että pohja on valmis tuikkasemalla siihen vaikkapa tikulla tai ihan veitsen päällä ja jos ei tartu taikinaa siihen niin pohja on valmis.
Kuorrutteen teen aina kakun ollessa uunissa.
Länttää kaikki ainekset (voin/margariinin pitää olla esim mikrossa juoksevaksi sulatettua) puhtaaseen kulhoon ja vatkaa kunnes on tasainen.
Yleensä (lukekaa oikeastaan aina) teen myös kuorrutteen tupla-annoksena kun siitä meillä niin tykätään
Kuorrutteeseen voi joko laittaa 4 rkl keitettyä kaffia tai sitten 4 rkl vettä ja 2 rkl kahvinporoja (oikeesti! Todella hyvää!)
Itse teen aina kaffinporojen kera ja on kyllä erittäin maukasta ja samaa mieltä ovat muutkin olleet.. Porot tekee sellaisen mukavan kaffimaisen (mutta ei liian kaffimaisen) säväyksen, suosittelen kokeilemaan vaikka kuinka epäilyttäis!
Sähkövatkainta käytän molempien osien tekoon kun on niin helppoa ja nopeaa.
Kun kakku tulee uunista niin joko laitat kuorrutteen suoraan päälle jolloin se on valuvaa suht pitkään ensin..
Tai sitten laitat kuorrutteen jääkaapiin jähmettymään hetkeksi ja annat kakun jäähtyä jonka jälkeen levität kuorrutteen päälle vasta.
Koristella saapi vaikka strösselillä
Viimetteeks pilkon koko komeuden sopivan kokoisiin ruutuihin pellillä.
Tätä meillä tehdään aina kun makeanhimo yllättää eikä kaapista namuskaa löydy/ kaupassa ei jaksa lähteä käymään.
Kun on muutaman kerran tämän vääntänyt niin muistuu reseptikin jo mieleen ja sen heittää kasaan hetkessä..
Suht "tavallisia" aineksiakin tuohon tarvitsee niin itse tapaan aina varmistaa, että nuota kaapista löytyy.
MUOKS!
No käsistähän se vietiin..
Teinpäs naminälkään tänään kuitenkin jo uuden
Tässäpä kuva palasesta tuota herkkua!
