IB ja maatiaiskanakannat

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

max3

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja max3 »

Piilomainontaako???
lautapihti
silkki
Viestit: 236
Liittynyt: 08 Kesä 2009, 23:31
Paikkakunta: ilmajoki

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja lautapihti »

Sen verran pienestä vaivasta kyse ku ib niin ei viitti ottaa yhteyttä,kuitenki kiinnostaa että mikä konsti tällä sannalla olis tiedossa :smt017 olisko marekiinki jotain,taitaa suurin uhka harrastekanoille olla pedot.
SannaS

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja SannaS »

Heippa,
Anteeksi kun kesti asiaan palaaminen. Täytyy kyllä myöntää, että kyseessä tietynlainen piilomainonta, mutta kuitenkin hyväntahtoinen sellainen.
Olen seurannut Eviran IB:n leviämisuutisia ja tuskaillut että minulla olisi keino sen torjuntaan, muttei kanavaa viestille. Sain munanetin linkin suoraan ETT:ltä.
Tuote jota suosittelisin käyttöönne on AD, joka asennetaan kanalaan. Se tuhoaa jatkuvasti sisäilmaan ja pinnoille ilmaantuvia bakteereja ja viruksia (99,999% tarkkuudella ilmassa ja vähintään 99% pinnoilta). Tämä tarkoittaa sitä, että IB n ilmaantuessa tilan ilmaan se eliminoidaan ennen sen tarttumista kanaan ja jos virus on vierailijan vaatteissa, se eliminoituu myös niistä. Jos kanalaan tuodaan IB positiivinen kana tai kukko vähentää AD tartuntavaaraa ja näin rajaa tuhoja.
Yksi AD kattaa n. 100m2 (300m3) tilan. Yhden AD:n hinta on noin tuhat euroa.
Pyytäisin niitä, jotka asiasta ovat vielä kiinnostuneita laittamaan minulle sähköpostia medair.sanna@gmail.com, niin jatketaan keskustelua.

Pahoitteluni vielä vastaukseni viipymisestä.
Xaus

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja Xaus »

:smt003 Varmasti tuottajilla tuo on hyvä, mutta en usko, että kovinkaan monella kotikanalan omistajalla on laittaa tuhatta euroa tuollaiseen.
mik

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja mik »

+ vuosittain 500-1000 e. Eli ei ole mikään ratkaisu esim mulle, jonka kanala on kaikki 9m2. En mä todellakaan ole valmis maksamaan kananmunista yli 1000/vuosi...
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Kiitos SannaS vastauksestasi!
Hmm...AD ei kyllä taitaisi toimia harrastekanaloissa, koska kotkot ulkoilevat n. puolet vuodesta? Juuri kukaan harrastaja ei pidä kanojaan ympäri vuoden sisätiloissa, vaan ulkoiluttaa niitä aina, kun säät sen sallivat...
Xaus

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja Xaus »

Hyvä pointti, Hilta. Ei tullut mieleen...
Rusina

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja Rusina »

Harmi, ettei AD oikein ole harrastekanailijalle sovelias. Olisi kyllä hienoa löytää joku IB:hen tehoava pikkukanalaan sopiva konsti!
Koitappas SannaS laittaa viestiä vaikka farmit.nettiin, sieltä voisi löytyä soveliaampi kohderyhmä :smt001.
minnimanni

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja minnimanni »

Tuohan olisi aivan loistava juttu jos se mitoitettaisiin pikkukanaloille omansa mikä kattaisi noin 20 neliön alan ja hinta olis siinä satasen luokkaa :smt040
miemsl

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja miemsl »

minnimanni kirjoitti:Tuohan olisi aivan loistava juttu jos se mitoitettaisiin pikkukanaloille omansa mikä kattaisi noin 20 neliön alan ja hinta olis siinä satasen luokkaa :smt040
Eipä tuollaista tarvi tyhjästä keksiä, suomalainen Elixair E200 seinälle tai kattoon, maksaa luokkaa 300€ ja suodattaa tehokkaasti kaikki bakteerit, virukset sun muut epäpuhtaudet kanalan ilmasta. Linkki http://www.elixair.fi/tuotteet/ilmanpuhdistimet/
ivi

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja ivi »

SannaS kirjoitti:Heippa,
uote jota suosittelisin käyttöönne on AD, joka asennetaan kanalaan. Se tuhoaa jatkuvasti sisäilmaan ja pinnoille ilmaantuvia bakteereja ja viruksia (99,999% tarkkuudella ilmassa ja vähintään 99% pinnoilta). Tämä tarkoittaa sitä, että IB n ilmaantuessa tilan ilmaan se eliminoidaan ennen sen tarttumista kanaan ja jos virus on vierailijan vaatteissa, se eliminoituu myös niistä. Jos kanalaan tuodaan IB positiivinen kana tai kukko vähentää AD tartuntavaaraa ja näin rajaa tuhoja.
Yksi AD kattaa n. 100m2 (300m3) tilan. Yhden AD:n hinta on noin tuhat euroa.
Anteeksi, kuka voisi selittä mikä on AD?
Ilona

Re: IB ja maatiaiskanakannat

Viesti Kirjoittaja Ilona »

Rusina kirjoitti:Mielessä on muhinut ajatus jonkinlaisesta maatiaiskantojen keskushautomosta :smt002. Semmoisesta johon voisi toimittaa desinfioituja munia IB-positiivisesta parvesta ja jossa ne haudotettaisiin IB-vapaiksi tipusiksi "puhtaissa" oloissa. Sieltä löytyisi sitten uusille säilyttäjille tervettä monipuolisen geeniperimän omaavaa tipukantaa. Tai IB:stä eroon haluava säilyttäjä voisi haudottaa siellä "puhtaita" tipusia, jos päättäisi hävittää entiset kanansa. Vähän niinkuin Tyrnävän siemenperunakeskus :smt005. IB tekisi samalla emoparvessa oman karsintansa ja vain vahvimmat geenit jäisivät jäljelle.

Aika kaukanahan tuo olisi idyllisestä kanaemosta tipuineen pihalla tonkimassa :oops:. Mutta tämmöinen kuitenkin juolahti mieleen keskusteltuani ETT:n tutkijan kanssa. Olisikohan mahdollinen varajärjestelmä, jos IB jatkaa maanvalloitustaan? Löytyisikö tämmöiselle paikkaa ja asiaan sitoutunutta ihmistä... onko ajatus täysi susi jo syntyessään?
Minusta asia ei ole ollenkaan susi, vaan aivan erinomainen, mutta se edellyttää kyllä meiltä tavallisilta säilyttäjiltä aika laajaa sitoutumista MTT:n testaussuositukseen, että tiedettäisiin, missä on positiivisia ja missä negatiivisia kanoja.
Vastaa Viestiin