Ensiksi tietenkin on saatava kalaa, miten; http://kotimainenkala.blogspot.com/
Kalat savustetaan; siis ns roskakalaa, pientä ahventa, särkeä yms.
Sitten kalat kuivataan.
![Kuva](http://img192.imageshack.us/img192/1255/006eeu.th.jpg)
Uploaded with ImageShack.us
Kuivuri on Marlemin valmistama ja kapasiteetti n 3kg tuorekalaa. Kuivausaika n 12 tuntia.
![Kuva](http://img40.imageshack.us/img40/3668/004em.th.jpg)
Uploaded with ImageShack.us
Kaikkien emäntien tuntema takavuosien Moulinex soseleikkuri.
![Kuva](http://img534.imageshack.us/img534/4944/002nug.th.jpg)
Uploaded with ImageShack.us
Kalanpaloja leikkurissa.
![Kuva](http://img155.imageshack.us/img155/3838/001pop.th.jpg)
Uploaded with ImageShack.us
Valmista rouhetta leikkurissa, raekoko n 1-1,5mm.
Näitä leikkureita saa kirpputoreilta, varaosaliikkeistä monia osia vielä nykyäänkin.
Laite maksaa kirpputorilla n 10-15,00€. Marlemin kuivuri maksaa n 450,00€, mutta huomatkaa, sillä kuivaan sienet, yrtit, nokkoset ml, mehumaijasta jääneet soseet; kuivarouhetta kanoille, kuinkas muuten. Mehukeitonkin ko kuivaustuloksesta saa.
Kalarouheesta ei synny muniin mitään sivumakua, sen olen vuosien mittaan huomannut. Teollinen kalajauho muuten on aivan eri tuote, enkä siitä viitsi edes muuta mainita.
Tuohon kalarouheeseen; liotettujen kuivaleipien päälle; tietysti vesi ensin pois, kaadan kalarouheen ja luraus valkosipuliöljyä tai kylmäpuristettua kotimaista pellavaöljyä. Näin menetellen saadaan antioksidantteja mukavasti ja E-vitamiinia riittävästi ja kanat voivat hyvin.