kanat ja ampiaiset

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
emilia

kanat ja ampiaiset

Viesti Kirjoittaja emilia »

hei vaan

onko kenelläkään kokemusta kanoista ja ampiaisista .............................


Siis pistääkö ampiainen kanoja ???????????????????

Meillä on marjapensaan juurella ampiaisen maapesä ja kanaemot pyörivät siinä pensaiden ympärillä. Emot kaakattivat aika kovaan kun ampiainen lähestyi, en tidä pistikö jo, mutta aikamoista meteliä tuli.

Mitä jos pisti ????? vai pistääkö ???????????????

Miten sen maapesän voi hävittää ???????????? Yöllä laittaa letkusta kolon täyteen vettä ja kolo tukkoon ??? vai miten ?????? Onko mitään tehokasta myrkkyä ????

omena

Re: kanat ja ampiaiset

Viesti Kirjoittaja omena »

Mä en osaa muuhun auttaa kuin että tässä http://www.hyonteismaailma.fi/index.phtml?s=55 ohjeet ampiaispesän hävitykseen.

neiti varis

Re: kanat ja ampiaiset

Viesti Kirjoittaja neiti varis »

Tiedettävästi ainakin pienempi papukaija on kuollut ampiaisen pistoon.

kaakatin

Re: kanat ja ampiaiset

Viesti Kirjoittaja kaakatin »

Meillä ainakin ampiaiset ja kanat laiduntavat sulassa sovussa pihalla. Kanat eivät pyydystä ampiaisia, niin kuin muita öttiäisiä, eli osaavat varoa jonkin verran. Ei luulis ampiaisten kovin helpolla pistävän sulkapeitteen läpi. Minä en ainakaan ole ampiaisista huolissani.

kana10

Re: kanat ja ampiaiset

Viesti Kirjoittaja kana10 »

Mäkään en usko että aikuista kanaa pistäisi mutta tipuile saattaisi olla vähän suurempi juttu...

kite

Re: kanat ja ampiaiset

Viesti Kirjoittaja kite »

Meillä nuo ampparit on päättäneet lyöttäytyä yksiin viirujen kans :O

Tosin siellä ne näyttävät olevan "sulassa sovussa" (kuuluisat viimeiset sanat???) :smt004

tiina

Re: kanat ja ampiaiset

Viesti Kirjoittaja tiina »

Tos just yks kaveri oli ollut laitumella, jossa lampaat oli pomppineet ampiaispesän päällä. Lampaat olivat päässeet karkuun, mutta samassa aitauksessa olevat hanhet olivat jääneet ampiaisten 'kynsiin'. Niillä oli useita kymmeniä pistoksia päässä, silmänympärystät ja nokanvierustat verilla. Yhdeltä kuulemma saattaa mennä näkö :smt009 .
Toi maapesä on kyllä vähän semmonen juttu...ajattelen vaan, että kyllähän kanat ja ampiaiset tulevat keskenään toimeen, mutta en halua alkaa arvailemaan, mitä tapahtuisi, jos niiden pesä menisi rikki ja kanat sattuisivat olemaan lähellä :smt017

Avatar
Aleksandra
fasaani
Viestit: 946
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: kanat ja ampiaiset

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Nostan vanhaa ketjua, kun asia on nyt ajankohtainen. Ampiaispesiä on nyt tosi paljon, sekä maassa että rakennuksissa. Mä olen aina kuvitellut, etteivät ampiaiset kanoista piittaa ja toisaalta kanat osaa niitä varoa. Mutta niin vaan meidän Minni kävi ilmeisesti liian lähellä ampiaisten maapesää ja sai piston päähänsä. Poski turposi ja silmä muurautui umpeen. Se näytti tältä:
Kuva Kuva
Ilmeisesti pisto oli lievä tai sitten kanat kestävät piston hyvin. Minni oli vähän hämillään ja meni pajun alle lepäilemään tunniksi, mutta joi mielellään kylmää vettä kun sitä tarjosin. Turvotus ja punoitus lisääntyi toisessa poskessa vielä vähän aikaa, mutta parin tunnin kuluttua se oli jo selvästi parempi ja kolmen tunnin päästä mitään ei enää näkynyt ja silmäkin oli ihan kunnossa.
Alhoja elämän ilona.

Vastaa Viestiin