Pickled eggs
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
Pickled eggs
eli säilötyt kananmunat, kuulemma hyvää oluen kyytipoikana
http://allrecipes.com/Recipe/Pickled-Eg ... etail.aspx
Pickled Eggs II SUBMITTED BY: Rayna Jordan PHOTO BY: Cook4U
"I made these when I had my bar, and they were always a big hit. I made them in large batches because of the standing time, but have scaled the recipe for home use. Extra large eggs are boiled, then pickled in a simple brine solution. For a variation, add dry minced onion flakes, crushed red pepper or hot sauce to the brine."
PREP TIME 15 Min
COOK TIME 15 Min
READY IN 7 Days 23 Hrs 40 Min
Original recipe yield 12 eggs
.SERVINGS (Help)
.INGREDIENTS (Nutrition)
12 extra large eggs
355 ml distilled white vinegar
355 ml water
3 g pickling spice
1 clove garlic, crushed
1 bay leaf
..DIRECTIONS
1.Place eggs in a medium saucepan and cover with cold water. Bring water to a boil and immediately remove from heat. Cover and let eggs stand in hot water for 10 to 12 minutes. Remove from hot water, cool and peel.
2.In a medium saucepan over medium heat, mix together the vinegar, water and pickling spice. Bring to a boil and mix in the garlic and bay leaf. Remove from heat.
3.Transfer the eggs to sterile containers. Fill the containers with the hot vinegar mixture, seal and refrigerate 8 to 10 days before serving.
http://allrecipes.com/Recipe/Pickled-Eg ... etail.aspx
Pickled Eggs II SUBMITTED BY: Rayna Jordan PHOTO BY: Cook4U
"I made these when I had my bar, and they were always a big hit. I made them in large batches because of the standing time, but have scaled the recipe for home use. Extra large eggs are boiled, then pickled in a simple brine solution. For a variation, add dry minced onion flakes, crushed red pepper or hot sauce to the brine."
PREP TIME 15 Min
COOK TIME 15 Min
READY IN 7 Days 23 Hrs 40 Min
Original recipe yield 12 eggs
.SERVINGS (Help)
.INGREDIENTS (Nutrition)
12 extra large eggs
355 ml distilled white vinegar
355 ml water
3 g pickling spice
1 clove garlic, crushed
1 bay leaf
..DIRECTIONS
1.Place eggs in a medium saucepan and cover with cold water. Bring water to a boil and immediately remove from heat. Cover and let eggs stand in hot water for 10 to 12 minutes. Remove from hot water, cool and peel.
2.In a medium saucepan over medium heat, mix together the vinegar, water and pickling spice. Bring to a boil and mix in the garlic and bay leaf. Remove from heat.
3.Transfer the eggs to sterile containers. Fill the containers with the hot vinegar mixture, seal and refrigerate 8 to 10 days before serving.
Re: Pickled eggs
No nyt kun sais meidän kääpiökotsit vielä munimaan XL-munia!
Onko joku joskus oikeasti maistanut tällaisia? Voiko niitä syödä..? Ajatus on mun mielestä jotenkin ällö...
Miten muuten munia vois säilöä? Entä jos rikkoo pakastusrasiaan ja pakastaa? Mitä niistä tulee..? Voiko sellaisen pakastetun munan sulattaa ja tehdä vaikka kokkelia tai kakkutaikinan?
Onko joku joskus oikeasti maistanut tällaisia? Voiko niitä syödä..? Ajatus on mun mielestä jotenkin ällö...
Miten muuten munia vois säilöä? Entä jos rikkoo pakastusrasiaan ja pakastaa? Mitä niistä tulee..? Voiko sellaisen pakastetun munan sulattaa ja tehdä vaikka kokkelia tai kakkutaikinan?
Re: Pickled eggs
Pikkelssimunien pitäs säilyä ainaki puoli vuotta.
Pakastamista muuten pitäs ihan oikeesti kokeilla. Jos vaikka onnistus.
Pakastamista muuten pitäs ihan oikeesti kokeilla. Jos vaikka onnistus.
Re: Pickled eggs
No niin! Nyt on kokeiltu pikkelsimunia meillä! Viiriäisenmunia oli jo niiiin paljon, etten oikein tiennyt mitä niille tehdä. Näin sitten tein:
Keitin 5 litraa viiriäisen munia normaaliin tapaan.
Jätin munat kattilaan, kaadoin jäähdytysveden pois. Tilalle laitoin väkiviinaetikkaa niin paljon että munat peittyivät. Annoin olla yön yli tiskipöydällä kannen alla. Aamulla munista oli liuennut kalkkikuoret pois ja jäljellä oli pelkkä "nahka". Pesin munat kylmässä vedessä ja nyljin kalvot pois käsin. Sekin vei aikaa, muttei ollenkaan niin paljon kuin kuoriminen! Ja lopputulos oli siistimpi.
Tässä vaiheessa munat maistuivat todellakin etikalle! Sanoisin, että niitä ei olis syönyt erkkikään Siispä laitoin ne likoamaan puhtaaseen veteen ja nostin jääkaappiin. Vaihdoin vettä useamman kerran päivän aikana ja vielä illalla viimeiseksi raikas vesi päälle. Aamulla etikanmausta oli jäljellä kalpea aavistus, mutta mies ei suostunut syömään niitä vieläkään Sanoi vaan, että älä enää ikinä tee näitä! No minähän en hevin luovuta! Itse söin näitä leivän päällä suolan kera jo tässä vaiheessa hyvällä halulla kyllä, mutta..:
Seuraavaksi keitin suolaliemen! Desi suolaa ja litra vettä, noin. Purkitin munat tölkkeihin ja kaadoin jäähtyneen suolaliemen päälle. Ja jääkaappiin. Nyt pitäis säilyä ainakin! Noh, lopputulema oli se, että munista tuli niin suolaisia, ettei niitä sellaisenaan viitsi syödä, mutta kun purkista mättää kulhoon sellaisen päivän annoksen voileipäsärpimiä ja laittaa taas päälle raikasta vettä, niin seuraavana aamuna ne ovat juuri sopivia! Eikä etikan mausta ole enää tietoakaan.
Vaikuttaa ehkä monimutkaiselta ja suuritöiseltä, mutta jos oikeasti on järjetön määrä viiriäisenmunia, joiden kuorimisesta jo ajatuskin hirvittää, niin tuo etikkakylpy on kyllä näppärä! Mutta jos ei siitä etikan mausta tykkää, niin sitten joutuu liottelemaan niitä vielä pariin otteeseen, että niistä saa taas munan makuisia
Keitin 5 litraa viiriäisen munia normaaliin tapaan.
Jätin munat kattilaan, kaadoin jäähdytysveden pois. Tilalle laitoin väkiviinaetikkaa niin paljon että munat peittyivät. Annoin olla yön yli tiskipöydällä kannen alla. Aamulla munista oli liuennut kalkkikuoret pois ja jäljellä oli pelkkä "nahka". Pesin munat kylmässä vedessä ja nyljin kalvot pois käsin. Sekin vei aikaa, muttei ollenkaan niin paljon kuin kuoriminen! Ja lopputulos oli siistimpi.
Tässä vaiheessa munat maistuivat todellakin etikalle! Sanoisin, että niitä ei olis syönyt erkkikään Siispä laitoin ne likoamaan puhtaaseen veteen ja nostin jääkaappiin. Vaihdoin vettä useamman kerran päivän aikana ja vielä illalla viimeiseksi raikas vesi päälle. Aamulla etikanmausta oli jäljellä kalpea aavistus, mutta mies ei suostunut syömään niitä vieläkään Sanoi vaan, että älä enää ikinä tee näitä! No minähän en hevin luovuta! Itse söin näitä leivän päällä suolan kera jo tässä vaiheessa hyvällä halulla kyllä, mutta..:
Seuraavaksi keitin suolaliemen! Desi suolaa ja litra vettä, noin. Purkitin munat tölkkeihin ja kaadoin jäähtyneen suolaliemen päälle. Ja jääkaappiin. Nyt pitäis säilyä ainakin! Noh, lopputulema oli se, että munista tuli niin suolaisia, ettei niitä sellaisenaan viitsi syödä, mutta kun purkista mättää kulhoon sellaisen päivän annoksen voileipäsärpimiä ja laittaa taas päälle raikasta vettä, niin seuraavana aamuna ne ovat juuri sopivia! Eikä etikan mausta ole enää tietoakaan.
Vaikuttaa ehkä monimutkaiselta ja suuritöiseltä, mutta jos oikeasti on järjetön määrä viiriäisenmunia, joiden kuorimisesta jo ajatuskin hirvittää, niin tuo etikkakylpy on kyllä näppärä! Mutta jos ei siitä etikan mausta tykkää, niin sitten joutuu liottelemaan niitä vielä pariin otteeseen, että niistä saa taas munan makuisia
Re: Pickled eggs
No en tiedä sanoa, kun sattumoisin on oluet jääneet vähille viime aikoina Mä pistän noita ihan leivän päälle ja siinä ovat tosi hyviä. Sormin vain puoliks pituussuunnassa ja keltuainen alaspäin leivän päälle. Pysyy paremmin Mieskin syö nyt, kun ovat sopivan suolaisia eikä etikka enää maistu.
Re: Pickled eggs
Joskus luin (muistaakseni juuri täältä muniksesta) että kananmunat voi pakastaa rasioissa ja ovat leipomisessa sen jälkeen ihan hyviä. Ilmoita sitten tääkin kun oot kokeillu.siimis kirjoitti: Miten muuten munia vois säilöä? Entä jos rikkoo pakastusrasiaan ja pakastaa? Mitä niistä tulee..? Voiko sellaisen pakastetun munan sulattaa ja tehdä vaikka kokkelia tai kakkutaikinan?
Re: Pickled eggs
Juu, muistan lukeneeni ja tiedottaneenikin täällä että kananmunat voi rikkoa esim. jääpalakoteloihin ja pakastaa ja säilyvät kunhan lisäät niihin joko suolaa tai sokeria, riippuen siitä käytätkö niitä makean vaiko suolaisen ruuan valmistukseen. Suola ja sokeri siis auttavat säilymisessä ja parantavat makua.
Re: Pickled eggs
Rikotko keltuaiset ennen pakastamista?
Ja oleellista on varmaan merkata, mihin rasiaan on laittanut suolaa, mihin sokeria Vois olla aika ällö sokerikaakkupohja, suolalla höystettynä...
Ja oleellista on varmaan merkata, mihin rasiaan on laittanut suolaa, mihin sokeria Vois olla aika ällö sokerikaakkupohja, suolalla höystettynä...
Re: Pickled eggs
Ei mainittu mitään keltuaisen rikkomisesta joten ei sitten varmastikaan tarvitse sitä tehä
Voi enhän minä ite nuita pakasta! Tuoretta munaa tulee joka päivä niin paljo että tursuu korvista, niin meillä itellä ku kaikilla meijän sukulaisilla ja tuttavillakin Eikä riittäis meillä kyllä tila pakkasessakaan. Pakkanen on varattu jääpaloille, jätskille ja valkoviinin emergency-jäähdytykselle
Voi enhän minä ite nuita pakasta! Tuoretta munaa tulee joka päivä niin paljo että tursuu korvista, niin meillä itellä ku kaikilla meijän sukulaisilla ja tuttavillakin Eikä riittäis meillä kyllä tila pakkasessakaan. Pakkanen on varattu jääpaloille, jätskille ja valkoviinin emergency-jäähdytykselle
Re: Pickled eggs
Englantilainen ystavattareni kaiholla muisteli naita pikkeloityja munia taalla kaukomailla. Olivat kuulemma olleet tosi hyvia, etenkin jos oli edellisena iltana tullut juhlittua vahan liikaa
Ei kait ne sen kummempia ole kuin maustesillikaan. Meniskohan tuo korvikkeesta, jos kanoille olis viela syotetty silakoita muninnan aikaan
Ei kait ne sen kummempia ole kuin maustesillikaan. Meniskohan tuo korvikkeesta, jos kanoille olis viela syotetty silakoita muninnan aikaan
Re: Pickled eggs
Minäkin olen maistellut noita etikkaan säilöttyjä viiriäisenmunia ja ovat minun makuuni olleet pikkasen liian etikkaisia. Mutta niin ovat täällä meilläpäin kaikki muutkin paikalliset säilykkeet. Felixin punajuuret ja kurkut ovatkin sitten ihan eri maata, NAM! Saisko noista munista sitä etikkaisuutta ja suolasuuttakin lievemmäksi jos siihen laittais sokeria? Ihan puhtaasti kysyn tietämättömänä kun en ikinä oo tollasia tehny. Aattelin vaan kun Felixin etikkasäilykkeissä on niin ihanan pehmeä ja makeahkokin maku, että onko se kenties sokerilla aikaansaatu?
P.S. Anteeksi ruotsalaisten tuotteiden mainostus mutta täällä oudoilla kaukomailla ruotsalaisetkin alkavat tuntumaan sisariltani / veljiltäni
P.S. Anteeksi ruotsalaisten tuotteiden mainostus mutta täällä oudoilla kaukomailla ruotsalaisetkin alkavat tuntumaan sisariltani / veljiltäni
Re: Pickled eggs
KP, ei huolta ruotsalaisten suosimisesta
Yksi Felixin säilyketehdas on Turussa, ollut n. 20v. Siellä tehdään kurkku-, kurpitsa-,punajuuri-, ym. säilykkeitä.
Liikevoitot menee tietty ruotsalaisille, mutta työllistävä vaikutus kuitenkin on paikkakunnalle
Noita etikkamunia pitää tehdä, kunhan kanat alkaa urakoida kunnolla
Yksi Felixin säilyketehdas on Turussa, ollut n. 20v. Siellä tehdään kurkku-, kurpitsa-,punajuuri-, ym. säilykkeitä.
Liikevoitot menee tietty ruotsalaisille, mutta työllistävä vaikutus kuitenkin on paikkakunnalle
Noita etikkamunia pitää tehdä, kunhan kanat alkaa urakoida kunnolla