Reviirin puolustus kanoilla

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Avatar
Kameleontti
muna
Viestit: 22
Liittynyt: 17 Kesä 2022, 21:44

Reviirin puolustus kanoilla

Viesti Kirjoittaja Kameleontti »

Hei!
Meillä tuli pari päivää sitten uusi kana, mutta muut kanamme (kaikki heistä ovat tuotantokanalasta alun perin) eivät ole hyväksyneet häntä. Kun uusi kana tuli he huutivat suoraa huutoa eivätkä herkutkaan kelvanneet juurikaan, kun piti keskittyä huutamiseen. Uusi kana rauhallinen muita kanoja kohtaan ja muiden häntä kiusatessa ei silloinkaan tee juurikaan muuta kuin juoksee karkuun. Muut kanat (2kpl) kuitenkin käyvät hänen kimppuun heti kun pääsen sen luokse. :smt021 :smt022 Verkonkin läpi yrittävät häntä nokkia ja pomottaa. :oops: Syksyllä sopeutuvat kuitenkin ihan hyvin maatiaisten joukkoon. Mun mielestä tilanne on ihan toivoton, mutta mitäs te viisaammat sanotte? Onko toivoa?

Kiitos vastauksista kaikille :smt001!
Kesäkanaloitsija
Tuutikki
chabo
Viestit: 186
Liittynyt: 28 Kesä 2020, 15:47

Re: Reviirin puolustus kanoilla

Viesti Kirjoittaja Tuutikki »

Oletko kokeillut laittaa uutta kanaa vain yhden vanhan kanan kanssa esim. omaan ulkohäkkiin tai muuhun rauhalliseen paikkaan tutustumaan toisiinsa?

Meillä ei ole ollut vastaavaa tilannetta, mutta kun yksi kana parvesta on nukkunut esim. yön sisällä tai poissa toisten kanojen katseilta, on häntä käyty nokkimassa seuraavana päivänä. Muutenkin yhtä kanaa parvessa sorrettiin alkuun, mutta pienemmässä porukassa (yksi muu kana + sorrettu kana), ei kiusaamista ollut. Vähitellen päivän/viikon mittaan laajensin porukkaa.

Toivottavasti tilanne ratkeaa! :smt023
pikku parvi kanasia
Avatar
Kameleontti
muna
Viestit: 22
Liittynyt: 17 Kesä 2022, 21:44

Re: Reviirin puolustus kanoilla

Viesti Kirjoittaja Kameleontti »

Olemme kokeilleet laittaa vain yhden kanan kiusatun kanssa ja se onkin ollut pienempää, mutta kuitenkin sitä on ollut :smt009 . Ajan kanssa tilanne voisikin parantua, mutta varmasti vielä silloinkin nokkimista olisi, sillä nämä teharit ovat herkkiä nokkimaan toisiaan. Tiedostan itse, että oli virhe ottaa tämä kana ja sen ottamista aluksi itse vastustinkin. Nyt annamme näiden kahden elää elämänsä kahdestaan emmekä enää yritä sulauttaa uusia kanoja parveen. Kaksi ihan parasta kaverustakin :smt057 aina välillä komentelee toisiaan niin, että höyhenpeite ei kummallakaan ole täydellinen. Päädyimme antamaan kiusattu kana tutuilemme, jotta saisi elää siellä laadukkaampaa elämää. On aivan ihana kana :smt049 ja mielellään pitäisin hänet, mutta kun ei noihin kanojen välisiin suhteisiin voi paljoakaan vaikuttaa.
Kesäkanaloitsija
Vastaa Viestiin