Luonnollinen madotus?
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
Luonnollinen madotus?
Aloin tuossa pohtia kun tanskalainen maajussi kertoi teeveessä syöttävänsä lampaille oreganoa matojen ehkäisyyn että o ko kukaan kokeillut mitään luonnon konsteja? Alkais olla taas madotuksen aika kun talvi on tullut...
-
- bankiva
- Viestit: 368
- Liittynyt: 05 Touko 2012, 19:52
Re: Luonnollinen madotus?
Tässä vanha madotus ohje.
Kanan jolla epäillään olevan matoja,annetaan olla 12 tuntia ruoatta ja sitten annetaan sille muhennettua kynsilaukkaa,pippuria ja neilikoita,joita viimeksi mainittuja hienonnetaan pari kappaletta hummerissa sekä sekoitetaan sitten teelusikalliseen risiiniöljyä,ja tämä sekoitus työnnetään kanan kitaan,jolloin kana sen nielee.Noin tunnin kuluttua lähtevät pienemmät madot,ja isommat lapamadot kolmen tai neljän tunnin kuluttua.
Kanan jolla epäillään olevan matoja,annetaan olla 12 tuntia ruoatta ja sitten annetaan sille muhennettua kynsilaukkaa,pippuria ja neilikoita,joita viimeksi mainittuja hienonnetaan pari kappaletta hummerissa sekä sekoitetaan sitten teelusikalliseen risiiniöljyä,ja tämä sekoitus työnnetään kanan kitaan,jolloin kana sen nielee.Noin tunnin kuluttua lähtevät pienemmät madot,ja isommat lapamadot kolmen tai neljän tunnin kuluttua.
Re: Luonnollinen madotus?
Hei!
Täällä Norjassa saa ROPA B nimisiä oreganoöljypohjaisia tuotteita madotukseen ym. Tuodaan ulkomailat, joten voisi ehkä löytyä EU:n puoleltakin.
[urlhttp://gamebird.no/search?q=ropa%20produkter][/url]
Täällä Norjassa saa ROPA B nimisiä oreganoöljypohjaisia tuotteita madotukseen ym. Tuodaan ulkomailat, joten voisi ehkä löytyä EU:n puoleltakin.
[urlhttp://gamebird.no/search?q=ropa%20produkter][/url]
Re: Luonnollinen madotus?
Hei kiitos vinkeistä!!! Mahtavaa että löytyi jotain vaihtoehtoja joita voi kokeilla ☺
Re: Luonnollinen madotus?
Olipas hauska ohje... kanan kitaan . Onko kukaan kokeillut tätä (valkosipulia, pippuria, neilikoita + risiiniöljyä)?kukkopoika kirjoitti: ↑16 Marras 2016, 20:20 Tässä vanha madotus ohje.
Kanan jolla epäillään olevan matoja,annetaan olla 12 tuntia ruoatta ja sitten annetaan sille muhennettua kynsilaukkaa,pippuria ja neilikoita,joita viimeksi mainittuja hienonnetaan pari kappaletta hummerissa sekä sekoitetaan sitten teelusikalliseen risiiniöljyä,ja tämä sekoitus työnnetään kanan kitaan,jolloin kana sen nielee.Noin tunnin kuluttua lähtevät pienemmät madot,ja isommat lapamadot kolmen tai neljän tunnin kuluttua.
Yhdellä kanoista on likainen peräpää, jonka olen jo useamman kerran pessyt. Punkeista on päästy voiton puolelle, epäilin niitä syyksi ja käsittelin pyretriinilläkin kertaalleen. Vihertävä kakka ja likaantuminen kuitenkin jatkuu. Muuten kana voi hyvin ja tekee monta munaa viikossa.
pikku parvi kanasia
Re: Luonnollinen madotus?
Luin juuri instasta ohjeen ulkomailta peräisin, et kanoille vois antaa "red pepper flakes" luonnolliseen madotukseen. Lisäksi i se estää muita eläimiä syömästä kanojen ruokaa. Eikä pitäisi olla mitään haittaa kanoille. Kertoi myös yrttien tehosta. Onkohan kukaan täällä kokeillut näitä? Ja en ole myös ihan varma mitä oikeastaan red pepper flakes täällä Suomessa olisi...?
Re: Luonnollinen madotus?
Mielenkiintoista! Lainaus tuolta: https://www.bonappetit.com/story/what-a ... per-flakes
"Red pepper flakes are made from a mix of peppers from the capsicum annum family. Don’t get confused by the latin. --- We’re talking peppers like jalapeño, bell, Fresno, and Anaheim peppers. But the most commonly used pepper for crushed red pepper flakes is the cayenne pepper. The majority of red pepper flakes will be a mix of peppers, with cayenne taking up the majority of the share. The makeup will change, depending on which brand or company you end up purchasing."
Wikipedia https://fi.wikipedia.org/wiki/Cayennepippuri cayennepippurista:
"Cayennepippuri --- on Capsicum annuum -sukuisen paprikakasvilajikkeen hedelmä." Tieteellinen nimi Capsicum annuum viittaa siis paprikoihin.
Wikipedian https://fi.wikipedia.org/wiki/Jalapeno mukaan myös jalapeno on paprikalajike.
Eli ainakin noita kahta saisi täältäkin. Voisi ajatella, että ne toimii valkosipulin tavoin, ovat terveellisiä ja häätävät loisia myös ennaltaehkäisevästi.
"Red pepper flakes are made from a mix of peppers from the capsicum annum family. Don’t get confused by the latin. --- We’re talking peppers like jalapeño, bell, Fresno, and Anaheim peppers. But the most commonly used pepper for crushed red pepper flakes is the cayenne pepper. The majority of red pepper flakes will be a mix of peppers, with cayenne taking up the majority of the share. The makeup will change, depending on which brand or company you end up purchasing."
Wikipedia https://fi.wikipedia.org/wiki/Cayennepippuri cayennepippurista:
"Cayennepippuri --- on Capsicum annuum -sukuisen paprikakasvilajikkeen hedelmä." Tieteellinen nimi Capsicum annuum viittaa siis paprikoihin.
Wikipedian https://fi.wikipedia.org/wiki/Jalapeno mukaan myös jalapeno on paprikalajike.
Eli ainakin noita kahta saisi täältäkin. Voisi ajatella, että ne toimii valkosipulin tavoin, ovat terveellisiä ja häätävät loisia myös ennaltaehkäisevästi.
pikku parvi kanasia
-
- siebenbürger
- Viestit: 525
- Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
- Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)
Re: Luonnollinen madotus?
Hienoa että loytyy luomujuttujakin madotukseen. Amerikoissahan kaikki paprikansukuiset on peppers,
ja hot peppers on chilejä. Chili on taas jenkeissä useimmiten ruokalaji jossa on noita hot peppersejä ja
niissä sitten erotetaan mitä ne ovat. Lainataanpas Wikiä:
Paprikat (Capsicum)[1] on Amerikan mantereelta kotoisin oleva koisokasvien heimoon kuuluva kasvisuku. Sukuun kuuluu noin 30 lajia, joista viisi viljeltyä ovat ruokapaprika (Capsicum annuum), havannapaprika (Capsicum chinense), marjapaprika (Capsicum baccatum), pensaspaprika (Capsicum frutescens), ja rokotopaprika (Capsicum pubescens). Erilaisia lajikkeita on puolestaan tuhansia. Ravinnoksi tai mausteeksi käytetään kasvin hedelmiä, jotka kasvitieteellisesti ovat marjoja.
Suurin osa paprikoihin (Capsicum) kuuluvista lajeista ja lajikkeista sisältää kapsaisiini-nimistä rasvaliukoista kemikaalia, joka aiheuttaa voimakkaan polttavan tunteen tottumattoman syöjän suussa. Tämä reaktio on monista nisäkkäistä epämiellyttävä, mutta lintuihin kapsaisiini ei kuitenkaan vaikuta. Kapsaisiinin eritys suojaa hedelmiä nisäkkäiltä, mutta kirkkaat värit houkuttelevat lintuja levittämään siemeniä.
Viljellyin paprikalaji on Meksikosta peräisin oleva paprika (Capsicum annuum). Se on hyvin muunteleva laji, josta on olemassa sekä mietoja, vihanneksina käytettäviä, että tulisina mausteina käytettäviä lajikkeita. Lajiin kuuluu muun muassa vihanneksena käytettävä ruokapaprika ja maustepaprikat jalapeno ja cayenne.
Chili on niiden paprikoiden yleinen nimitys, joiden kapsaisiinipitoisuus on niin suuri, että niitä voidaan hyödyntää mausteina eri ruoissa. Myös monet chililajikkeet kuuluvat Capsicum annuum -lajiin, mutta esimerkiksi tabasco valmistetaan samaan sukuun kuuluvasta Capsicum frutescens -lajista.
ja hot peppers on chilejä. Chili on taas jenkeissä useimmiten ruokalaji jossa on noita hot peppersejä ja
niissä sitten erotetaan mitä ne ovat. Lainataanpas Wikiä:
Paprikat (Capsicum)[1] on Amerikan mantereelta kotoisin oleva koisokasvien heimoon kuuluva kasvisuku. Sukuun kuuluu noin 30 lajia, joista viisi viljeltyä ovat ruokapaprika (Capsicum annuum), havannapaprika (Capsicum chinense), marjapaprika (Capsicum baccatum), pensaspaprika (Capsicum frutescens), ja rokotopaprika (Capsicum pubescens). Erilaisia lajikkeita on puolestaan tuhansia. Ravinnoksi tai mausteeksi käytetään kasvin hedelmiä, jotka kasvitieteellisesti ovat marjoja.
Suurin osa paprikoihin (Capsicum) kuuluvista lajeista ja lajikkeista sisältää kapsaisiini-nimistä rasvaliukoista kemikaalia, joka aiheuttaa voimakkaan polttavan tunteen tottumattoman syöjän suussa. Tämä reaktio on monista nisäkkäistä epämiellyttävä, mutta lintuihin kapsaisiini ei kuitenkaan vaikuta. Kapsaisiinin eritys suojaa hedelmiä nisäkkäiltä, mutta kirkkaat värit houkuttelevat lintuja levittämään siemeniä.
Viljellyin paprikalaji on Meksikosta peräisin oleva paprika (Capsicum annuum). Se on hyvin muunteleva laji, josta on olemassa sekä mietoja, vihanneksina käytettäviä, että tulisina mausteina käytettäviä lajikkeita. Lajiin kuuluu muun muassa vihanneksena käytettävä ruokapaprika ja maustepaprikat jalapeno ja cayenne.
Chili on niiden paprikoiden yleinen nimitys, joiden kapsaisiinipitoisuus on niin suuri, että niitä voidaan hyödyntää mausteina eri ruoissa. Myös monet chililajikkeet kuuluvat Capsicum annuum -lajiin, mutta esimerkiksi tabasco valmistetaan samaan sukuun kuuluvasta Capsicum frutescens -lajista.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin