Liharuokaohjeet
Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
Re: Liharuokaohjeet
Laitanpa tähän linkin "broileri" ohjeeseen joka tuli testattua ja oli hyvä.
Eli mtv3 ohjeella tuli näin hyvää
http://karppausjaperhe.blogspot.com/201 ... pihan.html
Eli mtv3 ohjeella tuli näin hyvää
http://karppausjaperhe.blogspot.com/201 ... pihan.html
Re: Liharuokaohjeet
Huomasin etten oo laittanu vielä japanilaisen kareen, eli curryn ohjetta. Tää on japanilaisesta keittokirjasta suomennettu(minä en kääntänyt! Sain kaverilta.)
400g lihaa tai kanaa
1 tl curryjauhetta
1 sipuli n. 150g
3 perunaa n. 400g
1 porkkana n. 100g
2 rkl öljyä
6-8 dl lihalientä tai kanalientä
laakerinlehti
1 valkosipulin kynsi
pala inkivääriä
currytahna eli kareeruu
4 rkl öljyä
8 rkl vehnäjauhoja
3 rkl curryjauhetta
lisäksi tarvitaan
2 rkl ketsuppia
2 rkl usutasoosu tai mikä tahansa valmiskastike, esim mulla on HP BBQ savunmakuinen kastike.
1/2 rkl sokeria
1-2 rkl suolaa
Leikataan liha, sipuli, porkkana ja peruna sopiviksi suupaloiksi( mulla n. 2-3cm kanttiinsa) Ripotellaan lihan päälle curryjauhe. Ruskistetaan liha sipuli ja porkkana kattilassa öljyssä. Lisää lihaliemi ja keitä 15-20 min.
Lisää peruna ja poista keitettäessä ilmaantuva vaahto lusikalla.
Kareeruu
Ruskista jauhot paistinpannussa öljyssä. Lisää curryjauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää kattilasta lientä pannulle, kunnes saat seoksesta sopivan tahnan. Lisää tahna kattilaan ja mausta ketsupilla ym mausteilla mielesi mukaan.
Keitä kattilassa hiljaisella liekillä, kunnes kastike on sopivan paksuinen.
Tarjoa kastike kuumana juuri keitetyn riisin kera ja koristele annos persiljalla.
Tää kuuluu mun lempiruokiin! Eikä lopulta kestä kauheen kauan tehdä. Lisään voi heittää muitakin aineita, esim isoja sienen paloja. Shiitake on oikein hyvä.
400g lihaa tai kanaa
1 tl curryjauhetta
1 sipuli n. 150g
3 perunaa n. 400g
1 porkkana n. 100g
2 rkl öljyä
6-8 dl lihalientä tai kanalientä
laakerinlehti
1 valkosipulin kynsi
pala inkivääriä
currytahna eli kareeruu
4 rkl öljyä
8 rkl vehnäjauhoja
3 rkl curryjauhetta
lisäksi tarvitaan
2 rkl ketsuppia
2 rkl usutasoosu tai mikä tahansa valmiskastike, esim mulla on HP BBQ savunmakuinen kastike.
1/2 rkl sokeria
1-2 rkl suolaa
Leikataan liha, sipuli, porkkana ja peruna sopiviksi suupaloiksi( mulla n. 2-3cm kanttiinsa) Ripotellaan lihan päälle curryjauhe. Ruskistetaan liha sipuli ja porkkana kattilassa öljyssä. Lisää lihaliemi ja keitä 15-20 min.
Lisää peruna ja poista keitettäessä ilmaantuva vaahto lusikalla.
Kareeruu
Ruskista jauhot paistinpannussa öljyssä. Lisää curryjauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää kattilasta lientä pannulle, kunnes saat seoksesta sopivan tahnan. Lisää tahna kattilaan ja mausta ketsupilla ym mausteilla mielesi mukaan.
Keitä kattilassa hiljaisella liekillä, kunnes kastike on sopivan paksuinen.
Tarjoa kastike kuumana juuri keitetyn riisin kera ja koristele annos persiljalla.
Tää kuuluu mun lempiruokiin! Eikä lopulta kestä kauheen kauan tehdä. Lisään voi heittää muitakin aineita, esim isoja sienen paloja. Shiitake on oikein hyvä.
-
- siebenbürger
- Viestit: 525
- Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
- Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)
Re: Liharuokaohjeet
Tää ei nyt ole ohje mutta olen aina ihmetellyt miks mun lihapullat ja elefantinpaskat aina tuppaa hajoamaan vaikka
yritänkin taikinaa vaivata ja vaivata äidin ohjeen mukaan. Nyt on ollut olkapäässä, oikeassa , toi mansettihomma
eikä käsi toimi. Kokeilin sitten sähkövatkaimella eilen ja johan tuli jauhelihaan sitkoa! Pullat paistoin uunissa eikä
tullut liian kovia vaan erinomaisia. Kokeilen joku toinen päivä tota elefantinpaskaa, täytteellistä, varmasti sekin nyt
onnistuu.
yritänkin taikinaa vaivata ja vaivata äidin ohjeen mukaan. Nyt on ollut olkapäässä, oikeassa , toi mansettihomma
eikä käsi toimi. Kokeilin sitten sähkövatkaimella eilen ja johan tuli jauhelihaan sitkoa! Pullat paistoin uunissa eikä
tullut liian kovia vaan erinomaisia. Kokeilen joku toinen päivä tota elefantinpaskaa, täytteellistä, varmasti sekin nyt
onnistuu.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin
Re: Liharuokaohjeet
Tota, voitko tarkentaa ton elefantinpaskan voisin kuvitella murekkeeks tms, mutta kysyn nyt vielä varmuudeks.
Onko kukaan tehny kestomakkaraa? Oon ihan koukussa TAAS salamiin ja pepperoniin ja haluisin kokeilla joskus. Mun lukeman perusteella lihaprosentti +-90, voimakkaasti suolattu ja maustettu ja kokoon savustettu. Makkarasuunnitelmissa mukana ollu keittiöalalla ollu serkku on nyt saatettu haudan lepoon , joten mulla meni suunnitelmat aivan sekasin. En saa enää mistään käytännön opetusta kädestä pitäen.
Onko kukaan tehny kestomakkaraa? Oon ihan koukussa TAAS salamiin ja pepperoniin ja haluisin kokeilla joskus. Mun lukeman perusteella lihaprosentti +-90, voimakkaasti suolattu ja maustettu ja kokoon savustettu. Makkarasuunnitelmissa mukana ollu keittiöalalla ollu serkku on nyt saatettu haudan lepoon , joten mulla meni suunnitelmat aivan sekasin. En saa enää mistään käytännön opetusta kädestä pitäen.
-
- siebenbürger
- Viestit: 525
- Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
- Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)
Re: Liharuokaohjeet
Joo, lihafärssiä se on eli mureketta.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin
Re: Liharuokaohjeet
Kiitos täsmennyksestä
Ei kellään ois kokemusta kuivalihan valmistuksesta? Nyt noiden sähkökatkosten takia on ruvennu mietityttämään jos menee noit kaneja pakkaseen talveks ja sit tulee TAAS pitempi sähkökatko, niin sit on kaikki pilalla. Vois sen sijaan kokeilla kuivaamista, mutta kuinka?
Jostain joskus lukenu et ohuina suikaleina savustamalla kuivataan ainakin nautaa...
Ja jos kania alan kokeilemaan niin melko varmasti kans kukkoo, jos haudonnat keväällä onnistuu
Entä suolaliha? Kellarissa olis tota tilaa mihin säilöö, mutta kuinka tää sit valmistetaan?
Ei kellään ois kokemusta kuivalihan valmistuksesta? Nyt noiden sähkökatkosten takia on ruvennu mietityttämään jos menee noit kaneja pakkaseen talveks ja sit tulee TAAS pitempi sähkökatko, niin sit on kaikki pilalla. Vois sen sijaan kokeilla kuivaamista, mutta kuinka?
Jostain joskus lukenu et ohuina suikaleina savustamalla kuivataan ainakin nautaa...
Ja jos kania alan kokeilemaan niin melko varmasti kans kukkoo, jos haudonnat keväällä onnistuu
Entä suolaliha? Kellarissa olis tota tilaa mihin säilöö, mutta kuinka tää sit valmistetaan?
Re: Liharuokaohjeet
Kuivurilla luulis onnistuvan ainakin, itse olen kuivannut ylimääräiset muikut ja silakat eläimille. Meinasinkin seuraavaksi kokeilla koirille kuivata jämälihoja makupaloiksi.
Hevosta
Teurastustaitoinen saa mielenkiintoisia tarjouksia ja niinpä syksyllä laitettiin teuraaksi ensimmäinen teurashevonen, lähinnä koirille, ja vuodenvaihteessa toinen. Liha on upean näköistä, hienosyistä ja tummaa. Maku on jostain lehmän ja hirven välimaastosta. Meidän ruokapöytään on tullut jäädäkseen. Aina silloin tällöin näyttäisi tulevan tarjolle vaivainen tai vanhuuttaan huonosyömäinen tms. Hevonen jota omistaja ei halua laittaa kiertoon vaan myy mieluummin kohtuulliseen hintaan hyötykäyttöön. Jos ei ole lääkitty niin käy erinomaisesti koirille evääksi ja itsellekin saa huippulihat.
Ensimmäisestä hevosesta laitoimme osan palviin ja se olikin huikean makuista vaikka olikin lämminsavustettu. Kylmäsavustettu on vielä parempaa. Jälkimmäisestä hevosesta on maisteltu sisäfilettä johon laitoin sitruuna-, musta- ja rosepippuria pintaan ruususuolan kanssa ja annoin maustua jääkaapissa vuorokauden verran. Leikkasin pihvit ja paistoin voissa enkä muista ihan äsken syöneeni yhtä hyvää lihaa
Eilen paistoin ihan perus paistin uunissa pippureilla ja suolalla maustettuna, tänään sitä maisteltiin kylmänä patongin päällä. Sitä oli tarjolla myös kalkkunakastikkeen kanssa:
Puoli kiloa kalkkunan jauhelihaa ruskistetaan, sekaan voita, vehnäjauhoja ja maitoa. Maustetaan suolalla, mustapippurilla ja sekaan nakataan puolikas mustapekka valkosipulijuusto sekä puoli pakettia koskenlaskijaa. Riisiä kaveriksi ja vihreä salaatti, ei tarvinnut houkutella syöjiä.
Taisin kokeilla joskus sellaistakin lehmälle ja possulle yleistä tapaa, että nuijin pihvit, pistin sisään luumuja, käärin rullalle ja tikulla kiinni. Paistoin voissa pinnan kiinni ja sitten uuniin lillimään ruskeassa kastikkeessa.
Heittäkääpä ideoita kehiin, mitä hyvää olette tehneet hevosesta?
Ensimmäisestä hevosesta laitoimme osan palviin ja se olikin huikean makuista vaikka olikin lämminsavustettu. Kylmäsavustettu on vielä parempaa. Jälkimmäisestä hevosesta on maisteltu sisäfilettä johon laitoin sitruuna-, musta- ja rosepippuria pintaan ruususuolan kanssa ja annoin maustua jääkaapissa vuorokauden verran. Leikkasin pihvit ja paistoin voissa enkä muista ihan äsken syöneeni yhtä hyvää lihaa
Eilen paistoin ihan perus paistin uunissa pippureilla ja suolalla maustettuna, tänään sitä maisteltiin kylmänä patongin päällä. Sitä oli tarjolla myös kalkkunakastikkeen kanssa:
Puoli kiloa kalkkunan jauhelihaa ruskistetaan, sekaan voita, vehnäjauhoja ja maitoa. Maustetaan suolalla, mustapippurilla ja sekaan nakataan puolikas mustapekka valkosipulijuusto sekä puoli pakettia koskenlaskijaa. Riisiä kaveriksi ja vihreä salaatti, ei tarvinnut houkutella syöjiä.
Taisin kokeilla joskus sellaistakin lehmälle ja possulle yleistä tapaa, että nuijin pihvit, pistin sisään luumuja, käärin rullalle ja tikulla kiinni. Paistoin voissa pinnan kiinni ja sitten uuniin lillimään ruskeassa kastikkeessa.
Heittäkääpä ideoita kehiin, mitä hyvää olette tehneet hevosesta?
Re: Liharuokaohjeet
Tämmöistä meillä tänään:
Possun ulkofilettä syömämiesten mukainen määrä (itsekasvatettua tietysti )
Tomaattimurskaa, sipulia, valkosipulia
Vasikanlihafondia tai lihalientä.
vettä, öljyä
suunmyötäisiä mausteita.
Porkkanaa
Kokonainen Liha paistetaan eka pannulla ruskeaksi joka puolelta ja maustetaan suolalla ja pippurilla, porsaanlihamaustettakin hulautin.
Liha siirretään uunivuokaan.
Pannulle laitetaan sipulit, paprikajauhetta, porkkanasiivuja ja kuullotetaan, sitten joukkoon tomaattimurska, lihaliemi/fondi ja lisää mausteita jos haluat.
anna roplatella niin, että vähän sipulit ja porkkanat pehmiää.
koko lieteri lihan päälle vuokaan, jos ei peity kokonaan niin lisää vettä -> tarkasta maku
Paista/hauduta uunissa n. 1,5 h, ja kun on täysin kypsää, revi kahdella haarukalla liha suilakeiksi.
Keitä riisiä (basmati/Jasmiini) ja naauuti!!
Resepti sopii myös kanalle, vaikka kokonaiselle kukkopojalle !!
Possun ulkofilettä syömämiesten mukainen määrä (itsekasvatettua tietysti )
Tomaattimurskaa, sipulia, valkosipulia
Vasikanlihafondia tai lihalientä.
vettä, öljyä
suunmyötäisiä mausteita.
Porkkanaa
Kokonainen Liha paistetaan eka pannulla ruskeaksi joka puolelta ja maustetaan suolalla ja pippurilla, porsaanlihamaustettakin hulautin.
Liha siirretään uunivuokaan.
Pannulle laitetaan sipulit, paprikajauhetta, porkkanasiivuja ja kuullotetaan, sitten joukkoon tomaattimurska, lihaliemi/fondi ja lisää mausteita jos haluat.
anna roplatella niin, että vähän sipulit ja porkkanat pehmiää.
koko lieteri lihan päälle vuokaan, jos ei peity kokonaan niin lisää vettä -> tarkasta maku
Paista/hauduta uunissa n. 1,5 h, ja kun on täysin kypsää, revi kahdella haarukalla liha suilakeiksi.
Keitä riisiä (basmati/Jasmiini) ja naauuti!!
Resepti sopii myös kanalle, vaikka kokonaiselle kukkopojalle !!
-
- siebenbürger
- Viestit: 525
- Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
- Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)
Gehackte Leber
Olen tuota juutalaisten maksa"pateeta" , hakattua maksaa,tehnyt monia kertoja linnun maksasta, kuten pitääkin.
Nyt kokeilin samaa peuran ja kauriin vasojen maksasta ja ihan yhtä hyvää tuli. Siihen tarvitaan:
500 g linnunmaksaa
2 sipulia
kanan tai hanhenrasvaa
suolaa ja valkopippuria
Ensin sipulisilppu pehmennetään rasvassa (laitoin voita kun ei muuta ollut), siihen joukkoon vähän pienennetty
maksa. Kun maksa on kypsää ja sipuli ruskettunut (inhoan sanaa karamellisoitunut), maustetaan ja jäähdytetään.
Jäähtynyt seos silputaan pieneksi, itse käytän sipulisilppuria. Mukaan voi myös laittaa kovaksi keitettyjä kananmunia silppuna. Tarkoitus on saada siitä rakeista massaa, ei mitään pateemaista sileää.
Ja ei muuta kun leivän päälle. Linnun rasva tekee tosta helpommin levittyvää, voi jähmettyy jääkaapissa välillä
liiankin kovaksi.
Nyt kokeilin samaa peuran ja kauriin vasojen maksasta ja ihan yhtä hyvää tuli. Siihen tarvitaan:
500 g linnunmaksaa
2 sipulia
kanan tai hanhenrasvaa
suolaa ja valkopippuria
Ensin sipulisilppu pehmennetään rasvassa (laitoin voita kun ei muuta ollut), siihen joukkoon vähän pienennetty
maksa. Kun maksa on kypsää ja sipuli ruskettunut (inhoan sanaa karamellisoitunut), maustetaan ja jäähdytetään.
Jäähtynyt seos silputaan pieneksi, itse käytän sipulisilppuria. Mukaan voi myös laittaa kovaksi keitettyjä kananmunia silppuna. Tarkoitus on saada siitä rakeista massaa, ei mitään pateemaista sileää.
Ja ei muuta kun leivän päälle. Linnun rasva tekee tosta helpommin levittyvää, voi jähmettyy jääkaapissa välillä
liiankin kovaksi.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin
Lintujen ylimääräpalat
Lintujen (ja muiden lihakarjan) ylimääräpalat, siivet, päät, koivet, nahat, pyrstöt voi keittää lihaliemeksi ja esim uunissa kypsennetystä kanasta kun ottaa luut talteen saa nekin nakata vaikka pakastimesta lihaliemeen kiehumaan. Joukkoon yrttejä ja juureksia, sipulia kuorineen ja tilkka etikkaa, niin tulee ravitsevaa ja hyvää lientä. Yön yli tai vain pari tuntia kun antaa pulputtaa niin ihana rasvainen liemi koossa.
Jollei itse halua käyttää niin koirille puuron liemeksi.
Jollei itse halua käyttää niin koirille puuron liemeksi.
Re: Liharuokaohjeet
Meillä laitetaan perinteisesti näin, kun appivanhemmilla oli hybridejä ja joka viikonloppu ottivat lähiruokaa kanalasta:
Kana tai kukko perataan "osiin" koivet, siivet, ranka .
Palat veteen joka maustettu oman maun mukaan( grillimauste, yms) ja uuniin 2-3- tunniksi.
Sitten sitten joka syödään selaisenaan luolamiestyyliin, perinteisesti.
Tai perataan lihat luista, cheddaria ja jalopenoa päälle, hetkeksi mikroon ja juustochilipihvi on valmis. Lisäkkeeksi ranskalaisia tai lohkoja tai salaattia.
Kana tai kukko perataan "osiin" koivet, siivet, ranka .
Palat veteen joka maustettu oman maun mukaan( grillimauste, yms) ja uuniin 2-3- tunniksi.
Sitten sitten joka syödään selaisenaan luolamiestyyliin, perinteisesti.
Tai perataan lihat luista, cheddaria ja jalopenoa päälle, hetkeksi mikroon ja juustochilipihvi on valmis. Lisäkkeeksi ranskalaisia tai lohkoja tai salaattia.
Re: Liharuokaohjeet
GENERAL TSO' KANAA
NÄITÄ TARVITSET
~500 g kanan rintafilettä
1 kananmuna
Jauhoja (esim vehnäjauhot käy hyvin)
Öljyä friteeraukseen
2 vihersipulia
3 valkosipulin kynttä (voi laittaa enemmänkin jos haluaa)
2 siivua inkivääriä (n puolen sentin paksuiset pyöreät siivut)
1/4 kuppia Kanalientä
2 rkl Sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl Hoi Sin kastiketta
1 rkl Seesamiöljyä
1 tl maissitärkkelystä
1 rkl tummaa soijakastiketta (valinnainen)
1 rkl Seesaminsiemeniä (valinnainen)
1.
"Soossi":
1/4 kuppia Kanalientä
2 rkl Sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl Hoi Sin kastiketta
1 rkl Seesamiöljyä
1 tl maissitärkkelystä
1 rkl tummaa soijakastiketta (valinnainen)
> Sekoita kaikki ainekset kulhossa yhteen esim haarukalla kunnes sokeri on liuennut.
- Laita sivuun odottamaan.
2.
2 vihersipulia
3 valkosipulin kynttä (voi laittaa enemmänkin jos haluaa)
2 siivua inkivääriä (n puolen sentin paksuiset pyöreät siivut)
> Pilko vihersipuli muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.
- Murskaa ja pilko valkosipulit
- Silppua inkivääri raastemaiseksi.
3.
~500 g kanan rintafilettä
1 kananmuna
Jauhoja (esim vehnäjauhot käy hyvin)
Öljyä friteeraukseen
> Pilko rintafilee kuutioiksi
- Pistä kuutiot kulhoon ja lisää raaka muna, sekoita.
- Pyörittele munaiset kanakuutiot jauhoissa.
- Kuumenna reilusti öljyä pannussa niin, että laskiessasi palan kanaa öljyyn se ikäänkuin kelluu ja alkaa heti tirisemään kunnolla.
- Friteeraa kanakuutiot öljyssä kunnes ne ovat kullan keltaisia
4.
> Poista friteerausöljyt erittäin kuumasta pannusta ja lisää parisen rkl uutta öljyä tilalle (esim rypsi).
- Lisää vihersipulit, valkosipulit ja inkiväärit ja paista noin 1 min.
- Lisää aiemmin tekemäsi soossi. Sekoita hyvin ja anna samalla pikaisesti kiehahtaa.
- Lisää friteeratut kanat ja sekoita hyvin
- Halutessasi voit lisätä myös n 1 rkl seesaminsiemeniä ja sekoittaa ne joukkoon.
5.
Tarjoa kuumana keitetyn riisin kera (esim jasminriisi)
Pikkasen näpertämistä mutta kyllä ovat mies ja lapset tykänneet kovasti!
Niin ja tuota Hoi Sin kastiketta on ainakin täälä Vaasassa löytynyt ihan Prisman hyllystä. Se on soijapapupohjainen seesamiöljyllä maustettu kiinalainen "BBQ kastike".
Mittoja voi muutella suhteessa jos on vaikka isompi porukka syömässä.
NÄITÄ TARVITSET
~500 g kanan rintafilettä
1 kananmuna
Jauhoja (esim vehnäjauhot käy hyvin)
Öljyä friteeraukseen
2 vihersipulia
3 valkosipulin kynttä (voi laittaa enemmänkin jos haluaa)
2 siivua inkivääriä (n puolen sentin paksuiset pyöreät siivut)
1/4 kuppia Kanalientä
2 rkl Sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl Hoi Sin kastiketta
1 rkl Seesamiöljyä
1 tl maissitärkkelystä
1 rkl tummaa soijakastiketta (valinnainen)
1 rkl Seesaminsiemeniä (valinnainen)
1.
"Soossi":
1/4 kuppia Kanalientä
2 rkl Sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl Hoi Sin kastiketta
1 rkl Seesamiöljyä
1 tl maissitärkkelystä
1 rkl tummaa soijakastiketta (valinnainen)
> Sekoita kaikki ainekset kulhossa yhteen esim haarukalla kunnes sokeri on liuennut.
- Laita sivuun odottamaan.
2.
2 vihersipulia
3 valkosipulin kynttä (voi laittaa enemmänkin jos haluaa)
2 siivua inkivääriä (n puolen sentin paksuiset pyöreät siivut)
> Pilko vihersipuli muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.
- Murskaa ja pilko valkosipulit
- Silppua inkivääri raastemaiseksi.
3.
~500 g kanan rintafilettä
1 kananmuna
Jauhoja (esim vehnäjauhot käy hyvin)
Öljyä friteeraukseen
> Pilko rintafilee kuutioiksi
- Pistä kuutiot kulhoon ja lisää raaka muna, sekoita.
- Pyörittele munaiset kanakuutiot jauhoissa.
- Kuumenna reilusti öljyä pannussa niin, että laskiessasi palan kanaa öljyyn se ikäänkuin kelluu ja alkaa heti tirisemään kunnolla.
- Friteeraa kanakuutiot öljyssä kunnes ne ovat kullan keltaisia
4.
> Poista friteerausöljyt erittäin kuumasta pannusta ja lisää parisen rkl uutta öljyä tilalle (esim rypsi).
- Lisää vihersipulit, valkosipulit ja inkiväärit ja paista noin 1 min.
- Lisää aiemmin tekemäsi soossi. Sekoita hyvin ja anna samalla pikaisesti kiehahtaa.
- Lisää friteeratut kanat ja sekoita hyvin
- Halutessasi voit lisätä myös n 1 rkl seesaminsiemeniä ja sekoittaa ne joukkoon.
5.
Tarjoa kuumana keitetyn riisin kera (esim jasminriisi)
Pikkasen näpertämistä mutta kyllä ovat mies ja lapset tykänneet kovasti!
Niin ja tuota Hoi Sin kastiketta on ainakin täälä Vaasassa löytynyt ihan Prisman hyllystä. Se on soijapapupohjainen seesamiöljyllä maustettu kiinalainen "BBQ kastike".
Mittoja voi muutella suhteessa jos on vaikka isompi porukka syömässä.
Re: Liharuokaohjeet
Hiljasta on tällä osastolla:)
Tuli yks kukko laitettua näin tänään. Teuraaksi oli laitettu jo aiemmin ja riiputettu reilu viikko.
Nyljin senverran, että otin vain rintalihat ja koivet talteen. Loput meni roskiin:(
Pilko paprika melko isoiksi ja laita pataan öljyyn muhimaan.
vähän ajan päästä kolme valkosipulin kynttä sekaan ja lämpö pienelle ja mustapippuria myllystä reilusti
tarkkaile että ei kuivu ja lisää öljyä tai rkl vettä sillä aikaa kun pilkot kolme isoa tomaattia kuutioiksi
katso että paprika ei kuivu ja laita tomaattihakkeeseen myös valkosipulia pari kynttä vaikka lautaselle
anna hakkeen olla lautasella älä siis laita vielä pataan paprikan joukkoon vaan anna paprikan ottaa rauhassa hieman väriä
laita tomaatti kynsilaukka hakkeeseen suolaa ja reilusti basilikaa ja unohda hetkeksi
leikkaa silläaikaa koivet luuttomiksi ei ole väliä jos jää vähän luihin lihoja
pilko lihat sopiviksi patapaloiksii ja ruskista öljy/voi pannussa siis eri pannussa ei sielä paprikapadassa laita myös ne koiven luut lihojen kanssa väriä saamaan
laita nyt maustettu tomaati valkosipulihake paprikoiden sekaan pataan
sitä mukaa kun koipilihat ottaa vähän väriä voi niitä pikkuisen suolata ja heitellä paprikatomaattipataan
sitten luuttomat rintalihat paloina pannuun ja väriä saamaan koipien luitten sekaan
kun rintalihaksissa sopiva väri laita paprikoiden ja muiden sekaan
nyt ruskistuspannuun luiden sekaan vettä niin, että luut peittyvät ja laakerinlehti ja muutama maustepippuri
anna luupannun rauhassa muhia ainakin puolituntia lisää hieman suolaa anna muhia lisää maist suola
tarkkaile pataa jossa kukkotomaattipaprika koko ajan että ei kuivu mutta ei ui liikaa lisää tarvittaessa nestettä
anna luupannun muhia niin, että luliemi menee kokoon ja siivilöi
kun kanaliemi on mennyt kokoon pitäisi olla rasvaista lientä, anna jäähtyä hetki
ota munia ja erottele kuppiin keltuaisia pari-kolme, kaada nauhana keltuaiset jäähtyneeseen kanaluulaiemeen kokoajan sekoittaen
sitten pataan jossa on kaikki muu ollut kokoajan ja taas kovaa sekoitusta tomaattipaprikakukkoliemeen maista suola
On vaihtelua viinikukkoon.
Omastamielestä aika herkkua. Meillä karppaillaan ja lisukkeena oli höyrytetty kukkakaali
Tuli yks kukko laitettua näin tänään. Teuraaksi oli laitettu jo aiemmin ja riiputettu reilu viikko.
Nyljin senverran, että otin vain rintalihat ja koivet talteen. Loput meni roskiin:(
Pilko paprika melko isoiksi ja laita pataan öljyyn muhimaan.
vähän ajan päästä kolme valkosipulin kynttä sekaan ja lämpö pienelle ja mustapippuria myllystä reilusti
tarkkaile että ei kuivu ja lisää öljyä tai rkl vettä sillä aikaa kun pilkot kolme isoa tomaattia kuutioiksi
katso että paprika ei kuivu ja laita tomaattihakkeeseen myös valkosipulia pari kynttä vaikka lautaselle
anna hakkeen olla lautasella älä siis laita vielä pataan paprikan joukkoon vaan anna paprikan ottaa rauhassa hieman väriä
laita tomaatti kynsilaukka hakkeeseen suolaa ja reilusti basilikaa ja unohda hetkeksi
leikkaa silläaikaa koivet luuttomiksi ei ole väliä jos jää vähän luihin lihoja
pilko lihat sopiviksi patapaloiksii ja ruskista öljy/voi pannussa siis eri pannussa ei sielä paprikapadassa laita myös ne koiven luut lihojen kanssa väriä saamaan
laita nyt maustettu tomaati valkosipulihake paprikoiden sekaan pataan
sitä mukaa kun koipilihat ottaa vähän väriä voi niitä pikkuisen suolata ja heitellä paprikatomaattipataan
sitten luuttomat rintalihat paloina pannuun ja väriä saamaan koipien luitten sekaan
kun rintalihaksissa sopiva väri laita paprikoiden ja muiden sekaan
nyt ruskistuspannuun luiden sekaan vettä niin, että luut peittyvät ja laakerinlehti ja muutama maustepippuri
anna luupannun rauhassa muhia ainakin puolituntia lisää hieman suolaa anna muhia lisää maist suola
tarkkaile pataa jossa kukkotomaattipaprika koko ajan että ei kuivu mutta ei ui liikaa lisää tarvittaessa nestettä
anna luupannun muhia niin, että luliemi menee kokoon ja siivilöi
kun kanaliemi on mennyt kokoon pitäisi olla rasvaista lientä, anna jäähtyä hetki
ota munia ja erottele kuppiin keltuaisia pari-kolme, kaada nauhana keltuaiset jäähtyneeseen kanaluulaiemeen kokoajan sekoittaen
sitten pataan jossa on kaikki muu ollut kokoajan ja taas kovaa sekoitusta tomaattipaprikakukkoliemeen maista suola
On vaihtelua viinikukkoon.
Omastamielestä aika herkkua. Meillä karppaillaan ja lisukkeena oli höyrytetty kukkakaali