
Kananmunateollisuus
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
Ilonalle:
Ihan ensimmäiseksi kannattaa olla yhteydessä sun oman alueen terveystarkastajaan.
Ja kerrot sille et oot aikeissa munia myydä.
Sitten siitä kautta saat sen kanalatunnuksen, ja kanalarekisteri numeron. Pakkaamotunnusta et saa ennenkun sulla on oma munanpakkaamo, tai ne sun munat menee jonkun pakkaamon kautta myyntiin.
Kanamuna pitää läpivalaista, luokitella ja leimata.
Ja jos sen kaiken joudut tekemään omassa munanpakkaamossas, niin ensin on oltava eviran hyväksymä elintarvikehuoneisto. Munien pakkaamista varten. Niin ja kaikki pelit ja vehkeet. Ja sitten sulla on oltava hyväksytty omavalvontasuunnitelma siihen munapakkaamoon. Voimassaoleva hygieniapassi, ja pakkaajalla salmonellatodistus myös.
muistaakseni se alkutarkastus oli noin 400€ ja sitten parikertaa vuoteen sellanen 200€ valvontatarkastus, ja sitten vielä ne salmonella tutkimukset. Muistinkohan kaikki?
Mutta ihan jos myyt kotoo, tai torilla, niin riittää että teet ilmoituksen sinne terveystarkastajalle, ja hoidat kaikki vaadittavat salmonella näytteet.
Elikkä se olis sellaista tilamyyntiä.
Joo ja verottaja suhtautuu vallan riemuiten!
Liitännäiselinkeinona se vielä menee, mutta en tiedä sitten ihan yksinään kuinka on. Ainakin munien alv on sen 17% (korjatkaa jos oon väärässä, eikös se alennus tullut myöhemmin?)
Minä myyn tilalta munia, ja torilla (jos sattuu olemaan ja huvittaa) ja oon pitänyt kirjaa myydyistä, ihan sillä varalla, jos sitä kysytään!
Ihan suosittelen sitä myyntihommaa, jos yhtään tuntuu että jaksat pulaa paperisodan kanssa.
Voishan sen aloittaa vaikka tilamyyntinä. Ja vähän tutkailla markkinoita . Ja sitten myöhemmin laittaa vaikka ja mitä.
Mielestäni kotikanalan munilla ois nykyään markkinarakoa. Ja ei välttämättä tarvitse olla niin luomuakaan, kunhan nyt ei ihan oo teollista tuotantoa.
Ihan ensimmäiseksi kannattaa olla yhteydessä sun oman alueen terveystarkastajaan.
Ja kerrot sille et oot aikeissa munia myydä.
Sitten siitä kautta saat sen kanalatunnuksen, ja kanalarekisteri numeron. Pakkaamotunnusta et saa ennenkun sulla on oma munanpakkaamo, tai ne sun munat menee jonkun pakkaamon kautta myyntiin.
Kanamuna pitää läpivalaista, luokitella ja leimata.
Ja jos sen kaiken joudut tekemään omassa munanpakkaamossas, niin ensin on oltava eviran hyväksymä elintarvikehuoneisto. Munien pakkaamista varten. Niin ja kaikki pelit ja vehkeet. Ja sitten sulla on oltava hyväksytty omavalvontasuunnitelma siihen munapakkaamoon. Voimassaoleva hygieniapassi, ja pakkaajalla salmonellatodistus myös.
muistaakseni se alkutarkastus oli noin 400€ ja sitten parikertaa vuoteen sellanen 200€ valvontatarkastus, ja sitten vielä ne salmonella tutkimukset. Muistinkohan kaikki?
Mutta ihan jos myyt kotoo, tai torilla, niin riittää että teet ilmoituksen sinne terveystarkastajalle, ja hoidat kaikki vaadittavat salmonella näytteet.
Elikkä se olis sellaista tilamyyntiä.

Liitännäiselinkeinona se vielä menee, mutta en tiedä sitten ihan yksinään kuinka on. Ainakin munien alv on sen 17% (korjatkaa jos oon väärässä, eikös se alennus tullut myöhemmin?)
Minä myyn tilalta munia, ja torilla (jos sattuu olemaan ja huvittaa) ja oon pitänyt kirjaa myydyistä, ihan sillä varalla, jos sitä kysytään!
Ihan suosittelen sitä myyntihommaa, jos yhtään tuntuu että jaksat pulaa paperisodan kanssa.
Voishan sen aloittaa vaikka tilamyyntinä. Ja vähän tutkailla markkinoita . Ja sitten myöhemmin laittaa vaikka ja mitä.
Mielestäni kotikanalan munilla ois nykyään markkinarakoa. Ja ei välttämättä tarvitse olla niin luomuakaan, kunhan nyt ei ihan oo teollista tuotantoa.
Eieiei...
Mä unohdan koko homman.
Hetken kuvittelin, että voisin viedä munia porilaiseen "ekohörhökauppaan" nimikkeellä maatiaismunat ja kirjottaa kivan mainoksen.
Eikö sitä leimaa sais tehdä kuulakynällä ja läpivalaisua taskulampulla?
Mikä ristus on, kun kaiken pitää olla näin uskomattoman vaikeeta.
Eläköön Soviet Absurdistan Orwellistan of Finland!


Mä unohdan koko homman.
Hetken kuvittelin, että voisin viedä munia porilaiseen "ekohörhökauppaan" nimikkeellä maatiaismunat ja kirjottaa kivan mainoksen.
Eikö sitä leimaa sais tehdä kuulakynällä ja läpivalaisua taskulampulla?

Mikä ristus on, kun kaiken pitää olla näin uskomattoman vaikeeta.
Eläköön Soviet Absurdistan Orwellistan of Finland!


Tilamyynnissä voi toimia noinkin päin.
Ja jos oot vaikka kaksi tuntia siellä paikalla niin ehtivät hakea kyllä munansa. Suunnitele vain hyvä mainos, ja kiva paketti, ja toimeksi!
Tällä sitä vaikutetaan kanojoen parempaan oloon.
Meidän hyvät ja hyvinhoidetut tiput tulee muidenkin tietoon. soita vain sinne terveystarkastajalle ja ilmoita että myyt kotoa munia. Täällä on ainakin ihan ok tyyppi.
Multa kysytaan joka paiva etta miksen myy meidan kanojen munia, kun niita niin paljon tulee. Olen aatellut etta en jaksa alkaa taistelemaan puhdistuksen ja pakkausten ja virastojen kanssa.
Mun mielesta Kyproksella ollaan aikas levaperasia monien saantojen ja lakien suhteen ja luulen ettei taalla ihan noin monimutkaista ja tarkastusviranomaistayteista toi homma ois, kuten Suomessa. Mutta ei mulla kuitenkaan oo tarpeeks hermoja lahtee selvittaa vieraassa maassa vieraalla kielella asiaa yhtaan pidemmalle.
Talla hetkella homma toimii niin etta jakelemme munia sukulaisille ja tuttaville, valilla pestyina, valilla pesemattomina. Lahetys meijan muovikulhossa, jonka saan takaisin leivalla, hedelmilla, makeisilla tms. taytettyna. Mutta aaattelin etta jos munien tuotanto jatkuu yhta hyvana kuin nyt, niin alan pyytamaan rahaa vastineeksi, ainakin vahan vieraammilta ihmisilta. Ihan pimeena. Niin naurettavan pienta bisnesta se tulee olemaan etten usko siita vaikeuksiin joutuvani. Enka usko kenenkaan mitaan viranomaisillekaan tiedottavan. Jos teilta loytyy paljon kananmunia niin myykaa tuttaville ja tuttavien tuttaville, ja sana levii pikkuhiljaa eteenpain. Ei tollasta tarkastushosellysta ja pykalaviidakkoa jaksa lapi kayda kovinkaan moni, ainakaan tallanen pienkanalan pyorittaja, jolla homma alkanu mielenkiinnosta ja ihan vaan harrastuksena (ja sitten mopo vahan lahtenyt kasista).
Mun mielesta Kyproksella ollaan aikas levaperasia monien saantojen ja lakien suhteen ja luulen ettei taalla ihan noin monimutkaista ja tarkastusviranomaistayteista toi homma ois, kuten Suomessa. Mutta ei mulla kuitenkaan oo tarpeeks hermoja lahtee selvittaa vieraassa maassa vieraalla kielella asiaa yhtaan pidemmalle.
Talla hetkella homma toimii niin etta jakelemme munia sukulaisille ja tuttaville, valilla pestyina, valilla pesemattomina. Lahetys meijan muovikulhossa, jonka saan takaisin leivalla, hedelmilla, makeisilla tms. taytettyna. Mutta aaattelin etta jos munien tuotanto jatkuu yhta hyvana kuin nyt, niin alan pyytamaan rahaa vastineeksi, ainakin vahan vieraammilta ihmisilta. Ihan pimeena. Niin naurettavan pienta bisnesta se tulee olemaan etten usko siita vaikeuksiin joutuvani. Enka usko kenenkaan mitaan viranomaisillekaan tiedottavan. Jos teilta loytyy paljon kananmunia niin myykaa tuttaville ja tuttavien tuttaville, ja sana levii pikkuhiljaa eteenpain. Ei tollasta tarkastushosellysta ja pykalaviidakkoa jaksa lapi kayda kovinkaan moni, ainakaan tallanen pienkanalan pyorittaja, jolla homma alkanu mielenkiinnosta ja ihan vaan harrastuksena (ja sitten mopo vahan lahtenyt kasista).