Munintatauon pituus

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Meillä munii vihdoinkin kaikki, tai siis yksi vanhemmista kanoista on sulkasadolla, se ainut urhea joka meillä yksin muninut koko syksyn. Mutta kolme vanhempaa ja kaikki kuusi nuorikkoa munii, munia tulee päivässä 5-8 :smt041. Muninta alkoi toden teolla kun nuoret raiskaajakukot laitettiin pataan ja uudet herrasmiehet astuivat kehiin.Nuoret kukot eivät tainneet antaa edes munintarauhaa kanoille, aina polkemassa, yrittivät jopa koiranpentua :shock:
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
kanamummo

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Koiranpentua?? :shock:
Sille Pera Pervolle pata oli kyl oikee paikka!
Suvianne

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Maattari, minä myös päätin, että rauha maassa on kaikkein paras.
Eräskin musta kana viihtynyt kokoajan orrella. Mutta nyt kun raiskaaja kukko on poissa, niin kanalassa on niin leppeä, rento ja rauhallinen meno.
Orrella tököttänyt kanakin käppäilee ja kylpee niin nautiskellen.
Vaikka kuin olis kaunis ja komea ja potuttas teurastus pakkasilla. Niin parempi panna pataan!!
Sitä paitti ei kaikki nuoret ole tollasia raiskaajia. Saman ikäinen Sulo kukko on todellinen herrasmies!!!
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Pera Pervo :smt005 :smt044
Kiva kuulla että kaikkia nuoret kukot ei ole tollasia. Mä mietin tässä että miten ihmiset voi jättää nuoria kukkoja kasvamaan kun meidän kaikki kolme nuorta oli ihan kamalia. Noviisina luulin että ne on kaikki tuollaisia ja mietin että miten voin koskaan jättää nuoria kukkoja kasvamaan ja sukua jatkamaan kun oikeasti tuntui että kanalaelämästä ei tule mitään, kanat kököttää orrella ja sielläkään eivät ole turvassa. Johtajakukko yritti parhaansa mutta eihän se kolmen perään ehtinyt. Mutta uudet kukot ovat vain kuukauden vanhempia kuin meidän seksihurjastelijat ja tosi herrasmiesmäisiä. Kanatkin tykkäävät kummastakin ja antavat molempien polkea, tipukuume nostaa päätään juuri kun selvittiin munattomasta kaudesta, on tämä hulluutta! Vielä kukaan ei halua hautoa.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
kuutamofoxi

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja kuutamofoxi »

EI nyt varsinainen munitatauon pituus, mutta meillä piikkiöläiset aloittivat uuden munintatauon tälle talvelle :smt017 Vai ovatko vaan niin fiksuja, että kun ei ole tarpeeksi vanhaa kukkoa porukassa, niin turha nähdä vaivaa munien tekoon :smt002

Maattari: ei oo pervoja... meillä kukko yritti polkea jopa orrella, mutta ei yllättäen onnistunut - olis sitten ensin hämmästyneen näköinen ennenkuin tajus ettei orrella kannata yrittää polkea (tajus lopulta kun putos sieltä tarpeekis monta kertaa :smt003 )
Ehtoo-onni

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja Ehtoo-onni »

Pitääkö syksyllä munintansa aloittaneet nuorikot laittaa munintatauolle ennen kevättä? Vai onko niiden loma-aika vasta ensi syksynä? Vielä riittäisi pimeää aikaa, kun sammuttaisi valot kanalasta.
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Ei tarvitse, kun nehän ovat munineet vasta muutaman kuukauden ;)
Avatar
mimmu
sussex
Viestit: 601
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Täällä nuoret toukokuulla syntyneet vasta aloittivat muninnan :smt023 ja nyt niitä tulee kaikilta eli joka toinen päivä 8 munaa ja toisena 5 munaa, joten nyt riittää omiksi tarpeiksi :smt003
Kovin on meilläkin kukot aktiivisia ja aikas hurjastelija on Rasmus jolla vain kolme kanaa itsellään kaksi nuorikkoa ja "vanha frouva", joten olin jo huolissani nuorikoista että tuleeko niitä munia laisinkaan.
Sissi kukko pieni ressukka yrittää polkea myös orsilla, kun POMO Oliver kukko ei laske sitä alas ollenkaan kun itse hännystelee omia kanojaan :oops: ja kun kanat on sen verran isompia kuin Sissi eli taitaa jäädä iliman :smt009 .
Sissi on semmoinen mamman lellipoika joka istuskelee sylissä ja valittaa murheensa mut sitten kun lasken sen maahan niin siinä se luulee polkevansa minutkin :smt005 ja ottaa napakan otteen joko rukkasesta tai housunlahkeesta.
mummo ja kanaset :biggrin:
Suwitsu

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja Suwitsu »

Vihdoinkin meidänkin maattarit munii :smt040 . Vanhimmista ei vielä kaikki mutta syksyiset nuorikotkin alkaa nyt munia joten nyt kelpaa! Toisaalta hommattiin juuri pari dekalb-kanaa hoitamaan munimisen ettei tarvi kaupasta ostaa joten pian ollaan taas pulassa munien kanssa..
kite

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja kite »

Kuis kauan kanarouvan vaatteiden vaihto voi kestää??? :shock:

Siis tuo on menossa jonnekin linnanjuhliin kun pitää noin pynttäytyä, että kestää monta viikkoa :smt017

Ajattelin jo, että jos neuloisin sille villahousut, jos se vähän vauhdittais asiaa :smt002
Suvianne

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

:smt005
Meidän vanha rouva vaihtoi syksyllä ja muuttui hienoksi. mutta se on nyt jo reseuisen näköinen??!!
Vaikuttaako ikä vai mikä kumma. Muilla on pysynyt sievänä ja siistinä, mutta vanhimmalla on jo pyrstösulatkin ihan rispaantuneet...
kite

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja kite »

Tuolla onkin ikää jo sentään reippaat 8kk. Kyllä "reissussa rähjääntyy"
*missähän se on reissanut :smt012 *
smari

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja smari »

Meillä on nuoret pitäneet munintauon vasta seuraavan vuoden syksyllä. Eli keväällä syntyneet alkaa munia loppukesällä, syksyllä tai alkutalvella ja munii yhtäjaksoisesti seuraavan vuoden syksyyn asti koko ajat. Paitsi tietysti jos hautovat välillä, niin siitä tulee taukoa, mutta silloinkin muninta jatkuu aika nopeesti uudestaan. Voiskohan Kiten kanalla olla muninta nyt jostain muusta kiinni?
kite

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja kite »

Smari hyvä, kerro äkkiä jos keksit mikä voisi olla syynä!!! :shock:

:smt010
smari

Re: Munintatauon pituus

Viesti Kirjoittaja smari »

Taitaa olla yleisin syy epäsäännölliseen tai huonoon munintaan imeytyvien proteiinien puute. Tosin mä en usko että sulla olisi siitä kyse koska toinen sun orppi munii 6 munaa viikossa. Toinen mikä pitäisi vaikuttaa on se, että jos nuorikko alkaa munimaan "liian aikaisin", silloin kun se ei fysiologisesti ole vielä oikeesti valmis, niin muninnassa voi tulla pian taukoja ja yleistä epäsäännöllisyyttä. Ja liian aikainen muninta johtuu yleensä liiasta proteiinista.

Mutta oikeesti sinuna vaan lakkaisin murehtimasta, ei noita voi mun mielestä edes päätellä kun kanoja on vain kaksi ja niistäkin ongelma vain toisella. Pitäis mun mielestä olla paljon suurempi määrä ennenkuin voisi vetää mitään johtopäätöksiä siitä onko ruokinta pielessä vai ei. Yksinkertaisesti voi olla kyse vaikka vaan siitä että se toinen vaan on huonompi munija. Jos ne molemmat olis muninnaltaan pielessä niin sit enemmän vois olla kyse jostain mokasta, vaikka silloinkin kahdesta kanasta johtopäätösten tekeminen voi olla turhaa ja tietty moni muukin kuin ruokinta vaikuttaa, mut se on ruokinta on se mihin itse uskon hyvin monessa asiassa. Mutta koska se sun toinen munii ihan ihanteellisesti, niin ole rauhassa ja älä tee stressiä itsellesi. :smt005

Nii ja nämä vaan mun ajatuksia, jos jollain tulee jotain muuta mieleen, nii ei kun kommentoimaan. :smt002
Vastaa Viestiin