Rottaongelma?

munivaisiin kuulumattomat jutut tänne

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

siimis

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja siimis »

Kesy fretti pistää kyllä ne kanatkin poskeensa.

Meillä olis yks ylimääräinen lumikko tai kärppä! Oli pirulainen viime yönä tappanut yhden kyyhkysen :smt013 Ja aiemmin jo kuusi kanaa :smt011

Huomenna meinasin mennä tuosta meidän rautakaupasta kyselemään elävänä pyytävää loukkua. Jos saan pirulaisen napattua, niin sitten täältä sais rotansurman ken tahtoo! Tosin kandee varoa ettei joudu ojasta allikkoon - jos kanalassa on lumikon mentäviä reikiä, niin en suosittele!
Rusina

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja Rusina »

Ei taida olla lumikko joka mellastaa siimiksen kanalassa, jos kanankin kerta ottaa hengiltä. Kärppä, minkki tai joku vastaava paremminkin. Naaraslumikko varsinkin on niin pikkiriikkinen, ettei ainakaan isompaan kanaan kajoa. Johan sillä on vaikeuksia saada isoa hiirtäkin kannettua, kun painaa niin rutosti...
siimis

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja siimis »

Kääpiökanoja meni neljä, joista kaksi pikkaista nuorikkoa sekä lisäksi kaksi silkkiä. Sitä en tiedä mikä se peto on, mutta pieni sen on oltava, että siitä 2cm raosta mahtuu! Iso lumikko tai pieni kärppä, minkki ei taatusti reiästä mahdu. Joku näätäeläin taatusti, kaikki linnut tapettu tyypillisesti kaulaan puremalla. Yksi isompi aikuinen kääpiökana oli purtu pahasti, mutta toipuu ja kääpiökotsi kukko oli menettänyt puolet harjastaan, mutta ei muita vaurioita. Minkki olis teilannyt kyllä senkin.

Katsotaan jos saan sen loukkuun, sittenhän se nähdään jos nähdään :smt002
Rusina

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja Rusina »

Huh, no ei nuin pienestä reiästä kyllä taida lumikkoa isompi mahtua :shock:. ja jos kyse on kääpiökanoista...
lautapihti
silkki
Viestit: 236
Liittynyt: 08 Kesä 2009, 23:31
Paikkakunta: ilmajoki

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja lautapihti »

Oon jostaki lukenu että rotta voi päästä 19mm raosta,hiiri 8mm,lumikosta ja kärpästä en tiä muutaku että kärppä tappaa kanoja :smt003
siimis

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja siimis »

No nehän menee sellaisesta reiästä läpi, mistä pää mahtuu. Niin rotat ja hiiretkin, kallon koosta se on kiinni :smt002
helvi

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja helvi »

Mein kompostin verkkoon oli hiiri jäänyt lantiostaan kiinni. 1cm *1cm. :smt009
gallia

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja gallia »

Meidän navetan sillan alta löytyi keväällä kuollut rotta kurkkuun purtuna ja osa kaulasta syötynä. :puke: Uroteon tekijä ei koskaan selvinnyt. :smt003 Olisko sit ollu jotain rottain välistä tai joku näätäeläin asialla. Kanalassa se jokin ei onneksi vieraillut.
Olli

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja Olli »

Meillä ongelma valtava. Aivan mustana rottia emäntä säälii. Mutta sääli on sairautta.
eli mielipiteeni on. Sääli on sairautta.
Kanat lahtiin ja sitten mietintämyssyyn vaihtoehdot minkki tai myrkky.
säilytettävät elukat häkkiin.
Ja seuraavalla kerralla hygieniasta ja tuholaisista miesmäisempi ote.
Kalle
bankiva
Viestit: 343
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 12:51
Paikkakunta: Tammela

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja Kalle »

Meillä on rotta-/hiirikanta aina pidetty kurissa myrkyillä. Myrkkylaatuja olen vaihdellut vuosittain, nytkin varmaan neloslaatu (Ratak) menossa. Kolme on kotimaista ja yksi belgialainen, näillä olen pärjäillyt. Syksyllä kylmien alettua; varastossa yksi lihalaatikko nurinpäin ja siellä myrkkyä paketin verran(1kg), kyyhkylakassa toinen ja kanalan huoltotiloissa kolmas. Ei ole jyrsijöistä kahteenkymmeneen vuoteen ollut ongelmia. Homman toimivuudesta kielii puolipökertyneet, ulos pyrkivät yksilöt ja sitten kuiviksi muumioituneet entiset jyrsijät.
Kanalan tietämillä ja sisälläkin asustelee lumijäljistä päätellen lumikkopari; ei haittaa kanoille, eikä kyyhkyille. Myrkytetyistä rotista ja hiiristä ei ole ongelmaa kissoille eikä koirille.
Kissoista ei jyrsijöiden kurissapitämiseen ole mitään hyötyä. Ei auta jos kissa muutaman hiiren/rotan päivässä tappaa; niin sikiävää porukkaa jyrsijät ovat.
Meillä muuten pyörii noita kissoja nurkissa enemmän tai vähemmän, tulevat tuolta 700m:n päästä, omistaja ei edes tiedä paljonko kissoja hänellä on. Meidän untuvikkoja ja kyyhkyjä tappavat/ovat tappaneet; hiiret ja rotat liian haastavia.
hanna

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja hanna »

Myös pöllöille kannattaa järjestää pesäpaikkoja kotinurkille, nekin on hyviä jyrsijänloukkuja. Kunhan siimahännät vain saa hiukan ulkoilemaan öiseen aikaan. Meillä pyörii hiiripöllö ja helmipöllö. Kerran myös sarvipöllön olen talon katolla nähnyt. Etenkin tänä talvena on ollut otolliset olot näillä loukuilla. Hiiret loppuivat nurkista heti ensilumilla. Rottia en onneksi ole nähnyt omalla pihalla. :smt001
Kalle
bankiva
Viestit: 343
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 12:51
Paikkakunta: Tammela

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja Kalle »

Niinpä niin, ihan luonnollisen asian tosiaan unohdin. Meillä on puolenkymmentä pöllönpönttöä; hiiripöllö ja varpuspöllö asustelevat pihapiirissämme. Pöllöt pitävät varsinkin myyräkannan hyvin kurissa. Kannattaa aloittaa "asuntotuotanto" myös pöllöille.
javu

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja javu »

Kalle kirjoitti:Myrkytetyistä rotista ja hiiristä ei ole ongelmaa kissoille eikä koirille.
Mistä moinen väite? Täälläkin painitaan rottaongelman kanssa ja soittelin asiasta eläinlääkärille jonka mukaan hoitavat vähän väliä rotanmyrkkyyn kuolleita jyrsijöitä syöneitä kissoja ja koiria. Kyseessä ihan maalaiskunnan eläinlääkäri jolla asiasta paljon kokemusta.
Kalle
bankiva
Viestit: 343
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 12:51
Paikkakunta: Tammela

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja Kalle »

No, niin. Hieman heikosti ilmaisin asian; siis nämä kuivuneet, "entiset jyrsijät". Liikkuva jyrsijä toki sisätää myrkkyä, kuitenkin melko vähäisin määrin. Meidän Moka kyllä tappaa jyrsijän/kuten kissankin, muttei syö. Monasti todettu ihan käytännössä.
javu

Re: Rottaongelma?

Viesti Kirjoittaja javu »

Mutta tuo eläinlääkäri ainakin varoitteli ihan niistä kuolleidenkin jyrsijöiden syömisestä, sitä myrkkyä kuitenkin on niidenkin elimistössä. Ja nykyään ovat aika tehokkaitakin.
Itse ajattelin riskin pieneksi ja olin jo ostamassa myrkkyä mutta tuo soitto eläinlääkärille pisti vähän funtsimaan.
Vastaa Viestiin