Miten teillä muilla munitaan?

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Justiina

Viesti Kirjoittaja Justiina »

Ihan jänskättää aamulla mennä kurkistelemaan onkos munia tullut lisää :happy6:
pippuri

Viesti Kirjoittaja pippuri »

Meilläkin oli eilen ilmestynyt yksi muna pesään :smt001
Justiina

Viesti Kirjoittaja Justiina »

Nyt nuo kanaset ovat huomattavasti piristyneet munintapuuhissa :smt001 eilen oli jo kaksi munaa pesässä :blob7:
Pootsi

Viesti Kirjoittaja Pootsi »

Pitipäs ottaa oikein kuva kun omat munat on niin söpöjä. :lol: Kaksi vaaleinta munaa keskellä ja vasemmalla on oikeasti vitivalkoisia hybridien tuotoksia, ihan samanlaisia kuin ne kaupasta saatavat. Pikkumuna valkoisten välissä on kääpiöristeytyksen tiputtama, tummin vasemmalla on brahmansekaiselta neidolta. Oikealla olevat kolme isoa, vaaleanruskeaa munaa on rokkirouva Reetasta tulleita. Se on kone, munii melkein joka päivä, vaikkei ole ihan nuorikaan enää. :shock: ...Ja joku pöljä kerää jokaikisen munan hautomakoneeseen... :smt002
Aurinko paistaa taas tosi kauniisti, ei ihme jos kanoja munituttaa. :smt001

Kuva
kuukernuppi

Viesti Kirjoittaja kuukernuppi »

Kevät on tullut meillekin, joka häkistä saa munia, ihanaa. Jättikochitkin ovat alkaneet pyöräytellä munia, ovat ihan samanvärisiä ja kokoisia kuin brahmojen ja rockien munat, toisaalta harmi, joukosta ei erotu kuin käppänöiden somat pienet valkoiset munat..
Kiva että on sulle Reetasta vielä iloa, sen ex-kanssasisaret ovat vielä vanhempia mutta niin vain toinen rouvista pyöräyttää 5 munaa viikossa nyt tauon jälkeen :smt002 täällä myös toinen hullu joka kerää kaikki munat koneeseen
Pootsi

Viesti Kirjoittaja Pootsi »

:toothy4: I H A N A A, Ruska on alkanut munia! :D :D :D
Ruska on meidän ensimmäinen ja ainut horniolaisalholainen kanapuolinen maatiainen, huolella tehty ja rakkaudella paapottu, eli vähän niinku sydänkäpy. :smt001 :smt049

Kuvassa tuon maailmanparhaanmunan takana on kokovertailuksi hybridin tuotos.
Kuva
maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Meillä ei onneksi vielä oo alkanut munien tulva.. kanalassa on aika viileetä ja valookin oon pitänyt aika vähän..Puolet tilasta on hämärää.. Mää en ehtis millään niitä käyttää( anoppi sai tänään tuliaisiksi pikkusangollisen). Enhän mä ehtis niitä kuiteskaan keräileen ja mitäs siitä sitten seuraakaan.. onneksi rouvat pidättelevät..

Kanahaukkakin kävi muuten taas viemässä tällä kertaa ankan..
Muusa

Viesti Kirjoittaja Muusa »

Meillä muuten on munien koko kasvanut, Noki ei enää muni niitä naurettavia minimunia ja Hipsukin joka aloitti aika pienillä munilla munii nyt niin isoja että en enää tunnista munista kenen ovat. Vaikka eihän noitten munat nyt mitään isoja eikä edes keskikokoisia ole verrattuna tuotantokanojen muniin.
sinkkonen

Viesti Kirjoittaja sinkkonen »

meille ilmestyi eilen ensimmäinen muna. ja tänään toinen. kanoja on siis vain kolme. Veikkaan Blondia, koska hää oli ensinnä sulkasatoinen ja sai uuden puvunkin ekana päälleen. ehdin noin viikon verran antaa lisävaloa n. 12 h niin jo alkoi munia tuleen. mutta mutta. ei jotain hyvää jottei pahaakin (meniks se noin:), tuolla marek-keskustelussa on ollut meidän kanoista puhetta, valitettavasti. ja nyt heti kun muninta on aluillaan, niin marekista kertaalleen toipunut kyyhöttää pesässä, eikä suostu liikkumaan. mut tää ei ole kylläkään se blondi, jota munijaksi epäilin. mut tämmöstä täällä. kyllä toi tautisuus alkaa nyppimään. aina saa mennä pelko p*****ssä kanalaan. voisko se olla jotain muuta muninnan aloitukseen liittyvää? olen aika valmis pistämään sen pölkylle jos ei nopeasti toivu, sen verran ikäviä kokemuksia jo sen kanssa. pruuh.
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4449
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Kokeilitko sinkkonen siirtää sitä pesässä kyyhöttävää ja tarkkailla miten se liikkuu/käyttäytyy? Seisooko se vai makaako pannukakkuna siellä pesässä? Tuli mieleen, ettei vaan hautoisi?!? No, sinäpä varmasti tunnistat ne marekin (tai mikä vihulainen lieneekään?)-oireet. Ja jos ne niille näyttää, niin varmasti on armeliainta sille kanalle ja sinulle itsellesi päästää se liihottamaan pilvikanojen joukkoon. Ei ole tosiaan itsellesikään mukava mennä kanalaan joka kerta sydän syrjällään...Tsemppiä sulle!
sinkkonen

Viesti Kirjoittaja sinkkonen »

hei taas, ei haudo ei, kiitos ehdotuksesta. nämä meitin kanat ei ymmärrä sellaisen touhun päälle olleskaan. tämä menee nyt pahasti aiheen vierestä, mut kerronpa kuiteskin... aamulla kana oli siirtynyt kyyhöttämään viereiseen pesään. lähti sieltä sitten liikkeelle. ja pääsi orrellekin. mutta jäi sinne sitten heti taas paikalleen ja pisti silmät kiinni. siinäpä nökötti. tarkkailemma häntä edelleen.
ja sitten aiheeseen. tänään taas yksi muna, lie kuka ahkeroi, kaksi vielä laiskottelee :)
Hakalan emäntä

Viesti Kirjoittaja Hakalan emäntä »

:smt003 Kanalaan on alkanut ilmestyä sellaisia ihania pikkumunia, eli noi meidän nuorikot aloittelevat munimista, ja Tupu :smt006 ainakin yksi alhoista munii,näin omin silmin :smt003
Matti

Viesti Kirjoittaja Matti »

Meilläkin aloitellaan ilmeisesti toden teolla munintaa. Tänään oli pesässä peräti kolme munaa! :good:
Justiina

Viesti Kirjoittaja Justiina »

Ihan on kanaset alkaneet innostua, nyt on lähes päivittäin pari munaa pesässä :smt003
Moilanen

yleiskeskustelualue/kanat

Viesti Kirjoittaja Moilanen »

Ei ole meillä montaakaan munaa tämän vuoden puolella löytynyt. En tosin ole valojakaan pitänyt kanalassa kuin 7 tuntia päivässä.
Huilailkoon minun puolestani. Ihmeen pitkä munintatauko vaan on ollut. Parilla nuorikolla, vasta nyt sulkasato, muilla oli jo tuolla vuodenvaihteen jälkeen.
Vastaa Viestiin