Klaran otukset

käyttäjien kuvia

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

tiduliduluu! blaablaablaa! kuklukpluu! :smt007 :smt119 :smt060 :smt119 :smt055 :smt119
HERRAJUMALA MITA MULLE ON TAPAHTUMASSA??? KLARA!?!? Sa teit tan tahallas!!!
Pigeon

elukat

Viesti Kirjoittaja Pigeon »

Kuva

Klaran koira muistuttaa meidän Hukkaa pentuna :smt001
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Mun piti käydä Klaran kotisivuilla muistuttamassa itselleni, että noi koiruudet on Estreloita.. Nimittäin kuvissa aivan saman näköisiä kuin leot, vaikka kyllä ne kai livenä ihan hyvin toisistaan erottaa?
Suvianne

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Minä oletin automaattisesti leonbergeiksi :smt005 Siis mikä se rotu on??
Klara

Viesti Kirjoittaja Klara »

:smt003

Nämä ovatten estrelanvuoristokoiria, laumanvartijoihin kuuluva rotu. Ja kyllä ne leosta erottaa vallan mainiosti kun hieman tarkemmin katsoo, mutta Fawn estrela ja fawn leo voi kyllä sekottua "maallikon" silmissä.

Pääperiaatteittain vois sanoo että leo on isompi, raskaampi ja neliömäinen kun estrela on kevyempi, pienempi ja kaarevalinjainen koira. Eroa (siis hyvissä rodunomaisissa yksilöissä) on myös hännässä, korvissa ja kallon mallissa (+monessa muussa "pikkujutussa"). Asioissa jotka ei välttämättä perus kotikoiraa hakevalle merkkaa tuon taivaallista, mutta jotka kasvattajan pitää tietää ja ottaa huomioon.

No joo... tää on niitä aiheita josta mä saan aikaseksi nanosekunnissa romaaniin mittasen sepustuksen, joten jätetähän tämä tähän tälläkertaa :lol:

Jos jäi kinnostusta niin kysymäälä vastailen ihan mielelläni
hannaw

Viesti Kirjoittaja hannaw »

Sen verran tiedän, että nuo Estrellat ovat ulkokoiria, mutta mites Leot? Onkos Mimmin koirat aina ulkona, vai ovatko myös sisällä esim. yöt? Minä yritän kerrankin ajan kanssa miettiä, minkälaisia koiria meille myöhemmin tulee. Meidän Vanhaherra labbis Aku on nyt 9 ja olen päättänyt, että uusia pentuja meille ei tule niin kauan kuin Aku on. Se saa viettää rauhallista vanhuutta yksinään. Mutta jossain vaiheessa uusia koiria olisi tulossa. Isoja haluaisin, mutta nämä sisätilat ovat rajalliset, joten mielellään sellaisia jotka viihtyvät ulkona. Ja sitten haluaisin ranskiksia "sisäkoiriksi". Niin ja mitään "vaikeeta" rotua ei meille, vaan sellainen helposti koulutettava.
Suvianne

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Hannaw, meidän äitillä oli sekarotuinen vanhus juuri tuota luokkaa 9-10v Se vain köllötteli ja öllötteli
Porukat otti pennun ja vanhuksella alkoi toinen nuoruus!!

Uros otti isoveljen aseman, leikki ja nuoli ja hoivasi ja välilä komenti Pennun kasvaessa ihan intoutuivat takaa ajo leikkeihin ja koko koiran olemus muuttui kuin taikaiskusta. Hän eli 13 vuotiaaksi ja oli loppuun asti virkeä. Pentu leikattiin joten heillä ei koskaan tullut edes arvovalta kiistaa.

Joten ei ehkä ihan heti tarvi pois sulkea pentu ajatusta.

Mutta ulkokoirista. Meidän pyrre on nyt 8viikkoa. pakkasta tänään -16. Tahtoo ulos, mutta ei millään sisälle. Ei vingu vaan laittaa tyynylle ulos nukkumaan. Pitää houkutella sisälle??!!
Joten jos tuosta ei tule ulkokoiraa niin on kumma!!

Sängyssä lupa olla ja viihtyy siellä' vain 15 min. kerrallaan
:smt003
Klara

Viesti Kirjoittaja Klara »

Tuota noin.. Laitanpas tässä teille rotutietoa estrelasta - sopii muuten hyvin moneen muuhunkin laumanvartijaan, myös suviannen pyrrepentuun.


Estrelanvuoristokoira on rotu joka kuuluu alkukantaisiin laumanvartijoihin. Rotu on lähtöisin Serra da Estrelan vuoristoseudulta, jossa niitä on tavattu jo muinaisista ajoista lähtien. Estrelanvuoristokoira on tiettävästi yksi vanhimmista koiraroduista Iberian niemimaalla. Rotu on kautta aikojen toiminut paimenen parhaana ystävänä ja korvaamattomana kumppanina vartioiden ja suojellen lammas- ja karjalaumoja susien ja muiden petojen hyökkäyksiltä. Sillä on voimakas vahtitaipumus, ja se on epäluuloinen vieraita kohtaan, mutta ei silti saa koskaan olla arka tai pelokas. Vartiointitaipumus ja epäluuloisuus on vahvimmillaan koiran ollessa yksin omalla reviirillään, ilman omistajaansa.Tällöin vierailla ei ole sinne mitään asiaa. Oman reviirin ulkopuolella vartioiva käyttäytyminen on vähäisempää, ja koirat käyttäytyvät yleensä rauhallisesti ja välinpitämättömästi, mutta ovat näennäisestä levollisuudestaan huolimatta tarpeen tullen valmiita puolustamaan omiaan. Omistajan läsnäollessa koiran suhtauminen vieraisiin ihmisiin vaihtelee yksilöllisesti ylitsevuotavasta ystävällisyydestä välinpitämättömyyteen ja varautuneisuuteen. Tarpeen vaatiessa sen on oltava myös vieraiden käsiteltävissä.

Estrelanvuoristokoira on loistava perhekoira ja soveltuu hyvin lapsiperheisiin, sillä se kiintyy voimakkaasti perheeseensä ja on lapsia kohtaan rauhallinen, kärsivällinen ja lempeä. Omiensa keskellä leppoisa ja lempeä, tarpeen vaatiessa tulta ja tappuraa. Siitä saa uskollisen ystävän, kestävän lenkkikaverin ja turvaa tuovan seuralaisen missä ikinä liikkuukin.

Estrelanvuoristokoira on älykäs ja oppivainen koira, mutta itsepäisyydestä ja itsenäisestä luonteesta johtuen se vaatii omistajaltaan niin huumorintajua, pitkäjännitteisyyttä kuin johdonmukaisuuttakin.
Estrelaa ei pidä kouluttaa väkivalloin tai alistamalla, vaan ennemminkin positiivisin keinoin ja motivoimalla. Tässä korostuu juuri johdonmukaisuuden osuus... Mikä on kielletty kerran on kielletty aina, ja koiran kanssa ei neuvotella siitä mitä sen halutaan tehtävän/mitä sille tehdään (esim. hoitotoimenpiteet kuten kynsien leikkuu tai turkinhoito)..
Tapakasvatus on erittäin tärkeää, mutta tavoitteellisempiin harrastuksiin kannattaa miettiä muita rotuvaihtoehtoja, estrelat ovat kautta vuosisatojen toimineet itsenäisesti ja niiden miellyttämisenhalu on hyvin vähäinen. Tästäkin syystä niitä ei ole kovin helppo motivoida tekemään asioita joissa ne itse eivät näe mieltä.

Parhaimmillaan estrela on maaseudulla/omakotitalossa vähän syrjemmässä, jossa se saa liikkua vapaasti ja vartioida niin perhettään kuin myös sen omaisuutta, tai mahdollista karjaa/lampaita, jolloin se saa myös tehdä sitä työtä mitä se rakastaa. Se on luotettava pitää loitolla niin pedot kuin tunkeilijatkin, valmiina antamaan vaikka henkensä omiaan puolustaessaan.
Pihan kunnollinen aitaaminen varmistaa paitsi koiran pysymisen omalla tontillaan, myös sen etteivät vieraat pääse pihaan omistajan huomaamatta. Kaupunkiolosuhteisiin se ei sovellu alkukantaisten ominaisuuksiensa (kuten epäluuloisuus, vahtiminen ja siihen liittyvä kovaääninen haukku) takia.

Sitä ei pidä ottaa pihan perälle narun päähän tai tarhaan unohdettavaksi, sillä jos se kasvaa vailla ihmiskontakteja siitä saattaa tulla ihmisille aggressiivinen.
Estrela tarvitsee myös paljon tilaa ja liikuntaa. Se on kestävä koira, joka pitää viileästä ja viihtyy ulkona säällä kuin säällä, ja nauttii suunnattomasti kaikesta yhdessäolosta ja tekemisestä perheensä kanssa.


Kannattaa tutustua tähän tekstiin ajatuksella. Laiskana paskana kopsasin tekstin suoraan rotuesittelystä. Kirjoittajana kasvattaja Kati-Maaria Tanttu, kennel metkumutkan http://www.freewebs.com/metkumutkan/
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Meillä leopojat ovat päivät pääsääntöisesti ulkona ja yöt sisällä. Kyllä ne itse mieluummin ovat ulkona, mutta sisälläkin haluavat olla (vaikka kuuma tuleekin), kun saa olla ihmisten lähellä ja mukana perheen toiminnassa. Itse asiassa varmaan oisivat yötkin mieluummin ulkona, mutta en halua jättää. Meillä on eteinen tosi viileä, niin siellä nukkuvat enimmäkseen.

Joo, vaikka ulkonäössä on samaa, on nämä koirat aivan eri käyttötarkoituksiin. Leonbergi on seura-, perhe- ja vahtikoira. Rotumääritelmän mukainen luonne on: (lainaus leonet.fi, teksti: Kerstin Ahlskog)

"Käyttäytyminen / Luonne: Perhekoirana leonberginkoira on nykyisissä asuin- ja elinolosuhteissa miellyttävä seuralainen, joka voidaan vaikeuksitta ottaa kaikkialle mukaan ja joka osoittaa erityistä lapsirakkautta. Se ei ole arka eikä aggressiivinen. Seurakoirana se on miellyttävä, tottelevainen ja peloton kaikissa elämäntilanteissa.

Leonberginkoiran tulee olla luonteeltaan erityisesti:
-itsevarma ja ehdottoman rauhallinen
-keskimääräisen temperamenttikas ( mm. leikkisä )
-helposti koulutettava
-hyvin oppivainen ja huomiokykyinen
-melua sietävä"
monnilainen

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Meillä myös leot ovat pääsääntöisesti ulkona, myös yöt. Tosin menevät nukkumaan omaan hirsimökkiinsä pakkasessa (tai valitettavasti sen alle kaivaamaan kellariin hiekan sekaan). Leojahan on käytetty sekä laviinikoirina että vesipelastuksessa, eivät ole palelevaisia ollenkaan.
Suvianne

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Olen kyllä äimistynyt tästä pennusta. Viimeksi ollut isona koirana dobermanni. Ja tämä on siihen verrattuna suunnattoman rohkea ja itsevarma.
Pennusta huomaa monessa aiassa, että hermorakenne on täysin eri. Jos jotain säikähtää, niin sitä ei jäädä vatvomaan vaan mennään tarkistamaan, että mitä oikein säikähdin.
Toisaalta luupäätäkin selvästi löytyy enemmän. Dobberi oli kuin savi mitä työstää, tämä on varmasti enemmän jotain muuta.. Kovempaa :)
Mutta lopputulos onkin varmasti oikea muuri meidän turvana.
Ja lapsia se RAKASTAA. kun ne herää se juoksee iloisena vastaan ja nuolee ja tervehtii. Ei se meille tee sitä??

Olen kyllä tyytyväinen. Kanatkin on lopettanut hätäkotkotukset ja pentu on oppinut, että leikkieleitä ei hypitä kanalassa. Nämä alkukantaiset vahti koirat on kyllä aivan ykkösiä :)
Klara

Viesti Kirjoittaja Klara »

Tässä muutama kuva toissapäivältä. Laatu ei päätä huimaan kun on kännykameralla räpsittyjä.. mä kun en ikinä muista tota oikiaa kameraa mukaani ottaa.. Käytiin vähän ensi remmikävelyllä ja mentiin sitten isoja humppeja moikkaamaan.

Raksu ja Inka mummu leikkii

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Myöhemmin mummu tuli sisällä käymään..

Kuva
Klara

Viesti Kirjoittaja Klara »

Niin juu ja mein toipilaskin - Celine Dion Wannabe - voi oikeen mukavasti :smt003

Kuva

Kuva
smari

Viesti Kirjoittaja smari »

Klaran koirat on ihania, samoin kun Pigeonin pentu :smt007
kanamummo

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Celine on oikeen hyvän näkönen! Hyvä hyvä :smt041
Meillä on varmaan laulava lintukoira; jos sille sanoo "kotka" se rupee jollottamaan ja hinkumaan. Ottaa varmaan loukkauksena :smt005
Vastaa Viestiin