No herneellähän kestää tosi kauan liota että minusta vaikuttais turhuudelta syöttää liottamatta kokonaisia herneitä, eihän sellainen kova kuiva herne sula ja siinä vaiheessa kun se on jo lionnut elimistössä sulavampaan muotoon niin se on jo ruuansulatuselimistön loppupäässä... kaiken logiikan mukaan liotetuista ja/tai rouhituista kana saa parhaiten "kaiken irti".
Meillä kanat on saaneet herneitä lähinnä vaan kun meillä on muutenkin hernekeittopäivä (mikä meillä on aika usein, kun hernekeittohan on hyvää, halpaa, terveellistä ja helppoa laittaa

). Laitan illalla herneet isoon kattilaan likoamaan ja aamulla kiehautan hellalla ja jätän siihen lämpimälle levylle muhimaan. Siitä sitten erkaannutan kanojen osan ja omaan soppaosuuteen lisään sitten lisukkeet (sipulia, aurinkokuivatun tomaatin suikaleita, meiramia, valkosipulia, valkopippuria ja sinappia) ja keitän sen valmiiksi, sitten se jo valmistuukin nopeasti.
Mutta en mä näe että pelkästään kanoille jos laittais, niin kohtuuttomaksi vaivaksi sitä yön yli liotusta ja aamulla kiehautusta. Itse asiassa kuulostaa helpommalle kuin tehosekoittimessa myllytys. Itse asiassa voisinkin ottaa tavaksi laittaa kanoille herneitä vähän useammin, ovathan ne hyvää ruokaa ja halpoja...
Ja turpoaahan ne! Ei nyt ihan tuplaten mutta karkeasti aika tarkkaan arvioiden, jos illalla laitan kattilan 3/4 täyteen herneitä ja riittävästi vettä, on aamulla kattila täynnänsä herneitä.