Mikä rotu paras meille?

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4455
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mikä rotu paras meille?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Kääpiökochinia en suosittelisi munantuotantoon, kun se mokoma hautoo ihan liikaa :lol: Tykkäätkö faverollen ulkonäöstä? Se on hyvä munimaan myös talvella, eikä haudo liiaksi. Leghorn on erittäin hyvä munijarotu.
Maatiaisissa taitaa tyrnävänkanta olla värikkäimmästä päästä ja alhonkanta innokkain hautoja, mutta ne ovat parempia lentämään kuin ns. rotukanat, ehkä myös "villimpiä", säikympiä.
Iita

Re: Mikä rotu paras meille?

Viesti Kirjoittaja Iita »

Ja savitaipaleen ja kiuruveden tytöt on sellaisia ,että jää jalkoihin.. :smt001 = kesyjä .Pojat pyörii sitten siinä sivussa :smt005 ,mutta kilttejä ovat.. :smt045
karo

Re: Mikä rotu paras meille?

Viesti Kirjoittaja karo »

HiltaHelikopteri kirjoitti:Tykkäätkö faverollen ulkonäöstä?
Ikävä kyllä tykkään näköjään minkä tahansa kanarodun ulkonäöstä :smt003 Itseasiassa tykästyin aika paljon opringtoneihin (kuvista nyt ainakin), tosin edelleen mietityttää josko joku maatiaiskanta olisi kiva. Tosin koirankasvatus (jota harrastan) on jo tarpeeksi rajoitettua kaikin puolin, ehkä väri-iloittelu kanojen kanssa voisi olla hauskaa ja sen takia kivampi pitää ovet auki sille että voisi kokeilla joskus kaikenlaisia risteytyksiäkin.
Päätin nyt kuitenkin olla vastuullinen aikuinen (yep right) ja hankkia kanaset vasta ensi keväänä, ettei nyt talvea vasten. Niin on tässä talvi aikaa selvitellä ja tehdä päätöstä. :)
Anna

Re: Mikä rotu paras meille?

Viesti Kirjoittaja Anna »

Minulla ei ole kokemusta kuin Savitipaleen maatianen, Hy Brown ja coctail (sekarotuinen). Maatiainen ja coctail, niissä värikirjoa on. Maatiasista löytyy hyviä emo-ominaisuuksia. Maatiaiset ovat "sitkeämipä" eivät agressiivisa, mutta toisaalta luontaisesti ehkä arempia kuin HY. Ehkä kuitenkin kannattaisi miettiä, mistä ne kanat hankii. Isossa kanalassa niitä ei todennäköisesti ole totutettu ihmiseen niin kuin pihakanalassa. Isolta tilalta taas voi olettaa, että on rokotukset ym.
Omista maatiaisistani ei varmaan kummostakaan paistia saisi, eipä kyllä HY myöskään massalla komeile.
mayam

Re: Mikä rotu paras meille?

Viesti Kirjoittaja mayam »

Määki kyselen täällä valmiissa ketjussa rotuehdotuksia. Kanat ovat olleet jo vuosia haaveena, nyt vihdoin sellainen asuinpaikka, että haaveen voisi toteuttaa. Hakusessa hyvin muniva, kohtuullisesti ainakin hautova elukka, jossa ois myös lihaa. Tavoite ois saada kukkoja pakkaseen koirille ja kissoile, miksei myös itselle. Ulkonäöstä sen verran, että sulat jaloissa on nounounou, luoneeltaan saisivat olla kohtuuhelppoja, mutta tää on se, missä voin eniten joustaa. Ulkoilemaan pääsisivät ainoastaan aidattuina, koska asun ison tien, kissojen, ja karhun naapurissa, ja on tässä kylällä susiakin pyörinyt.
Harrastaja
muna
Viestit: 9
Liittynyt: 30 Kesä 2023, 19:28

Re: Mikä rotu paras meille?

Viesti Kirjoittaja Harrastaja »

Hei! Päätin nostaa nyt tämän vanhan ketjun taas uudestaan aktiiviseksi, koska tarvitsen apua meille sopivan kanarodun valinnassa. Jouduttiin päästämään meidän pienen tehariparven rakas pieni kananen hetki sitten paremmille matomaille. Kesällä olisi tarkoitus ottaa lisää kanasia parveen, mutta enempää hybridejä en ota. Sen verran sairaita kanoja meillä noista tehareista tullut.
Nyt olis etsinnässä harrastelijakanalaan sopiva rotu.
Ei tarvi olla mikään ihan tehomunija (ei nuo hybriditkään ole yhtäkään munaa tuottaneet koko talven aikana), mutta olisi kiva silti niitä omia munia saada. Mieluiten mahdollisimman terve rotu ja helposti kesyyntyvä. Hautomaintoa ei tarvitsisi ihan ylenmäärin olla.

Ihan lemmikkikanoja etsin eli plussaa lempeästä luonteesta :smt049 . Saavat kesät elää pihalla etanoita etsien ja talvet lämmitetyssä leikkimökissä.

Ulkonäön takia olen aivan ihastunut silkkikanoihin, joten niistä saa myös kertoa kokemuksia. :smt007
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4455
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mikä rotu paras meille?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Voivoi...aina on niin surullista tuo luopuminen :smt009 Mitä sairauksia teidän tehareilla on ollut? Minkä ikäisiä kanoja teillä on? Kaikkien muninta hiipuu vanhemmiten...tehareilla paras munintakausi on lyhyt. Myös valaistus vaikuttaa munintaan. Montako tuntia teillä on valoisaa talviaikaan?

Silkkikanoja ei kannata hankkia, jollei tosiaan halua ylenpalttista haudontaintoa. Silkkikanojen lempipuuhaa kun on juurikin hautominen :smt060 Muutkin pienet rodut ovat aika innokkaita hautojia. Isot rodut eivät ole kovin ahkeria munimaan. Eli keskikokoisille kanoille ääni täältä :smt006

Jos et ole vielä lukenut kanarotuesittelyjä, niin katsopa löytyisikö sieltä mieleisiä rotuja: viewforum.php?f=30
Vastaa Viestiin