Kana hylkäsi munat yöksi

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
riiuskainen
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Loka 2023, 20:39

Kana hylkäsi munat yöksi

Viesti Kirjoittaja riiuskainen »

Heeelp!

Meillä kanalla menossa haudontapäivä 16. Siirrettiin eilen illalla hautomaan omaan rauhaan ja tuleville tipuille rauhalliseen paikkaan. Siirron jälkeen kana piilotti munat pehmikkeiden sekaan. Annettiin rauhassa asettua ja aamulla 5 munasta alla oli 2. Etsittiin sitten loputkin kolme ja laitettiin alle ja siitä lähtien niitä taas hautonut.

Kysymys; onko nämä 3 munaa menettejä tapauksia vai vieläkö mahdollista tulla tipuja? Ovat olleet lämpimässä, että viilentymään kauheasti eivät päässeet. Ehkä....
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4429
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kana hylkäsi munat yöksi

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

No, voihan itku...Hautojaa ei kannattaisi siirtää ennen kuin tiput ovat kuoriutuneet. Hautoja kiintyy ensin siihen valitsemaansa haudontapaikkaan ja tipuihin vasta sitten, kun ne ovat kuoriutuneet. Kuoriutumisen jälkeen siirto onnistuu yleensä hyvin helposti. Mutta pidetään peukkuja, että munat eivät jäähtyneet liikaa. Jäähtyminen hidastaa kehittymistä, joten odottele rauhassa jonkin verran lasketun ajan yli. Oletko läpivalaissut munia, että montako sieltä olisi tulossa?
riiuskainen
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Loka 2023, 20:39

Re: Kana hylkäsi munat yöksi

Viesti Kirjoittaja riiuskainen »

Onneksi meillä kaikki päättyi hyvin 😊 hautoja jouduttiin siirtämään, jotta saisi hautomarauhan. Muu parvi alkoi häiriköimään.

Mutta, nämä kolme yön yli selviytyjää ovat kuoriutuneet. Eikä mikään mennyt niin kuin oppikirjassa. Ensimmäinen kuoriutui kaksi päivää "etuajassa" väärästä päästä munaa. Toinen seurasi seuraavana päivänä myös väärästä päästä. Viimeisin tuli juuri 21 päivä ja oikeasta päästä 😄 ensi kertalainen hautoja on myös suoritunut loistavasti hommastaan. Nyt jännätään tuliko montako kanaa tai kukkoa tuli.
Tuutikki
kukko
Viestit: 131
Liittynyt: 28 Kesä 2020, 15:47

Re: Kana hylkäsi munat yöksi

Viesti Kirjoittaja Tuutikki »

Tosi ihana, että tuli tipuja! Ne ovat niin suloisia. :smt007

Kanojen/kukkojen sukupuolen taitaa nähdä vasta joskus 1 kk:n ikäisistä. Meidän tipu näyttäisi olevan pieni kananalku.
pikku parvi kanasia
Vastaa Viestiin