Kasvien kasvatusta kanalassa?

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Tuutikki
chabo
Viestit: 172
Liittynyt: 28 Kesä 2020, 15:47

Kasvien kasvatusta kanalassa?

Viesti Kirjoittaja Tuutikki »

Olisiko kenelläkään kokemusta / neuvoja kasvien kasvattamisesta kanalassa isoissa astioissa, kanoilta suojattuna? Olisivatko kasvivalot kanoille ok?

Jostain muistan lukeneeni, että kanojen höyhenpeitteessä on ihmissilmin näkymättömiä värejä eli tavalliset valot eivät tee kanojen väritykselle / näkökyvylle oikeutta. - Mutta miten sitten kasvivalot?

*Muoks.
Löysin tällaisen (https://www.hankkija.fi/sivustohaku/ > kasvivalo) - osaisiko joku kommentoida sopivuutta kanoja ajatellen?

"Miten kasvivalo eroaa tavallisesta lampusta?

Kasvivalon valo on suunniteltu kasveja varten. Kasvit tarvitsevat siniviolettia eli sinistä ja punaista valoa, sillä se saa ne kasvamaan sekä pituutta että leveyttä. Samanväristä valoa tarvitaan myös yhteyttämiseen. Kasvivaloissa nämä tarpeet on otettu huomioon, ja niissä on kasveille sopiva spektri, jossa on paljon sinisiä ja punaisia aallonpituuksia.

Kasvivaloissa on huomioitu myös värilämpötila, jota mitataan kelvineissä (K). Mitä korkeampi arvo on, sitä kylmemmän sävyistä on valo. Perinteisen hehkulampun värilämpötila on 2700 K ja halogeenilampun 3000 K. Meillä myynnissä olevien Nelson Gardenin kasvivalaisimien värilämpötila on 6400 K, joka sopii erityisen hyvin taimien, kuten chilin, kasvatukseen.

Kasvivalaisimia on saatavilla niin loisteputkina kuin ledeinä, niin listamaisina valaisimina kuin yksittäisinä lamppuina."


*Muoks.2 Hoksasin, että kasvithan olisivat kanalassa kasvatettuina pölyisiä, joten ei tainnutkaan olla hyvä idea... :smt037
pikku parvi kanasia