Mitä tänään kuuluu?

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Avatar
mimmu
wyandotte
Viestit: 560
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Re: Mitä tänään kuuluu?

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Aleksandra kirjoitti: 10 Joulu 2022, 18:16 Nyt näyttäisi mahdolliselta, että Munikselle olisi jatkoa järjestymässä.
:smt023 Kiitos Aleksandra iloisesta uutisesta ja vanha konkari toivottaa tervetulleiksi uudet ylläpitäjät, kiitos että munitus jatkuisi sitä meistä moni toivoo :smt006 :smt007
Niin kaunis talvimaisena pihasta Aleksandralla.

Täällä talvi myös lumen keskellä ainakin 20-30 cm ja upea luontoa kun vihdoin aurinko näyttäytyi monien viikkojen päästä kun pimeää ollut lumi ainoastaan tuonut valkeutta.
Rauha maassa ja hyvä tahto kaikilla kanalassa yksi kana menetetty ikää oli jo lähemmäs seitsemän vuotta, muuten terveinä ja hyvä mieli heillä ja emännällä.
Minullakin jo sen verran ikää, mutta iloa ja voimia nämä kanat/kukot tuovat ja kun ovat helppohoitoisia eivätkä vaadi mahdottomia niin vielä pärjäillään :smt045
Joulua odotellaan, valmistellaan ja kolmen vuoden hiljaisuuden jälkeen palailee entiselleen.
Kesä suunnitelmissa uusia kanoja ( omista tai ostettuna) ehkä ankkoja/ kalkkunoita katsotaan.
Laittelen joulun jälkeen kesäkuvia kuvagalleriaan.

Toivotan kaikille oikein hyvää joulun alus viikkoa :santa:
mummo ja kanaset :biggrin:
Tuutikki
nuorikko
Viestit: 49
Liittynyt: 28 Kesä 2020, 15:47

Re: Mitä tänään kuuluu?

Viesti Kirjoittaja Tuutikki »

Olisipa hieno juttu, jos Muniksen jatko järjestyy! :smt038
pieni parvi suloisia hy-linejä
Avatar
mimmu
wyandotte
Viestit: 560
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Re: Mitä tänään kuuluu?

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Hyvää alkanutta uutta vuotta 2023 kaikille munituslaisille :smt006
Ilolla viesteistä ymmärsin, että olisi jatkajia munanetin ylläpitoon :smt038 todella upeaa.
Vanhana konkarina täällä on tullut käytyä säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta todella tärkeitä sivuja joista paljon itselle ja muille apua moniin kysymyksiin.

Vuosi alkoi täällä pikku pakkasessa -5 aurinko ilmestyi ( monta viikkoa ollut harmaata ja pimeää)ja jäällä näkyi ensimmäinen pilkkijä.
Lunta on satanut monina päivinä paljon ja vaikka muutama päivä oli loskaa lauhaa niin lumikasat vain vähän vajonneet luonto on kaunis luminen.
Plussa asteen ollessa ulkoiltiin kanalan edessä ja porukka ihmeissään mutta eivät viihtyneet vaan suuntasivat sisäkanalan puolelle kun jätin oven auki että voivat sinnekin mennä. Purua olin jättänyt lattialle niin osa meni kylpemään toiset vaan seurustelivat keskenään.
Siivoilin talvikanalan sillä aikaa vaihdoin pesät ja lisäsin purua ja heinää lattialle. Laitoin pari kauralyhdettä roikkumaan ja pesin aikani kuluksi kaikki purnukat ämpärit vaikkei ne kovin likaisia olleet :smt048 ja sitten uudet lämpöiset ruoat tilalle.
Pakkasta ei ole ollut niin ei vesikään ole jäätynyt. Lämpötila pysynyt hyvin 5-10 asteen paikkeilla kun ostettiin uusi sisälämmitin mikä pidetään eläinten tiloissa pitää tasaisena lämmön.
Vanhin kana Elli täyttää maaliskuussa 12 vuotta Milla ja Manu 10 vuotta ihan pirteitä ovat vielä ja Milla munii ainakin Elli käy muuten vaan pesässä.
Porukka on kovin juttelu tuulella olleet koko syksy/ talven ja pikkuinen Minni 6 kk on oikein puhe mestari aina pitää saada yksilö hoitoa ja jutella päivän asiat iltasella kun käyn kanalassa toivottamassa hyvät yöt. Kova kotkotus kun käyn siivoamassa tai viemässä ruokia mukava istua heidän seurassaan tovi ja kuunnella päivän tapahtumat :smt043 . Tällä viikolla on Manun syli vuoro hän nukahtaa ja rentoutuu kun toiset touhuaa lattisalla ei yhtään reagoi ja kun aikansa on niin pyrkii sitten takaisin toisten joukkoon. Vauhtiraita oli jouluviikolla sylivuoro ja oikein nautti rentoutumisesta ja oli kuin ihan pöllähtänyt kun heräsi sylissä. Nämä ovat mukavavia hetkiä heidän kanssaan ja voimia antavia.

Päivät jo pitenee ja alkaa kevät hissutella vastaan suunnitelmia on paljon ja jotain kivaa olisi saada kanojen kukkojen lisäksi no sen aika näyttää.
Sekä puutarhan istutuksiin purnukoihin siemeniä ja muuta kaikkea mitä kevät tuo tulleessa.

Toivottelen mukavaa kevään odotusta kaikille ja unelmia uuteen vuoteen. :smt007 kaikkien eläinystävien kanssa.
mummo ja kanaset :biggrin:
Vastaa Viestiin