Omatekoinen leipä
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
Omatekoinen leipä
Eilen siivosin kuiva-ainekaappia ja nakkelin leipätaikinaan kaikki vanhat jauhot, myslit ja lisäksi siemeniä. No sehän uppos kanoihin kun väärä rahaa. Etsin moosesken aikaisen leipäkoneen kaapista ja ajattelin hyödyntää sitäkin. Mutta mitä sekaan vaihteluksi? Porkkana/tms raastetta, jotain siemeniä, jotain muuta? Maitoa on omasta takaa ja jos taas innostun juuston tekoon, niin heraa tulee nesteeksi.
Re: Omatekoinen leipä
Munia, kuivat juustonjämät, herne/härkäpapurouhe , pähkinät
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Re: Omatekoinen leipä
Hih, ja jos käy niin kuin meillä, niin koulusta ja töistä palaavat söivät osan kanoille leivotuista leivistä... Onneksi jäi kuitenkin vielä kanoillekin.
Re: Omatekoinen leipä
Paraniko muninta?
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Re: Omatekoinen leipä
Leipäkone löi toimintasavut pihalle yks kerta, loppui se leivän teko kun seinään, kun nakkasin käryävän koneen lumihankeen
-
- bankiva
- Viestit: 368
- Liittynyt: 05 Touko 2012, 19:52
Re: Omatekoinen leipä
Meellä emäntä tekköö kanoille savolaesta rieskoo ja sitä sammoo myökii syyvää.
Rieska juur pittää panna happanemmaan edellisenä iltana.Juureen joka on piimee,ylleensä rasvatonta,pistetään hiivoo ja jonkun verran otrajaahoja niin että siitä tulloo semmone liemi jota vatkataan.Seuraavana uamuna lisätään loput otrajaahot ja jonkun verran vehnäjaahoja ee paljo.Sitten se kohotettaa ja leevotaa semmosia ruisleevä mallisia.Ennen uuniin laettamista ne voejellaan piimän lopulla mitä on heetetty purkin pohjalle.Rieskan paesto aeka on kolome varttia.
On kyllä hyvvee sillo kun se on tuoretta ja sitten kun se vanahenoo ja liottaa lämpimässä veessä niin kanattii tykkee siitä hirveesti,oekeen kilipoja nokkiivat.
Rieska juur pittää panna happanemmaan edellisenä iltana.Juureen joka on piimee,ylleensä rasvatonta,pistetään hiivoo ja jonkun verran otrajaahoja niin että siitä tulloo semmone liemi jota vatkataan.Seuraavana uamuna lisätään loput otrajaahot ja jonkun verran vehnäjaahoja ee paljo.Sitten se kohotettaa ja leevotaa semmosia ruisleevä mallisia.Ennen uuniin laettamista ne voejellaan piimän lopulla mitä on heetetty purkin pohjalle.Rieskan paesto aeka on kolome varttia.
On kyllä hyvvee sillo kun se on tuoretta ja sitten kun se vanahenoo ja liottaa lämpimässä veessä niin kanattii tykkee siitä hirveesti,oekeen kilipoja nokkiivat.
-
- bankiva
- Viestit: 368
- Liittynyt: 05 Touko 2012, 19:52
Re: Omatekoinen leipä
Suola unehtu tuosta rieska ohjeesta,pittää siinä vähä olla suoloo.
Kirnupiimään tulloo hyvä rieska,se on vaijoo litran purkki,otta kaks nii sitten tulloo neljä rieskoo,kolome vähä isompata.
Pirtin uunissa kun paestaa nii sitten on viimesen piälle perinteestä savolaesta rieskoo,tullo parempata ku sähköuunissa.
Kirnupiimään tulloo hyvä rieska,se on vaijoo litran purkki,otta kaks nii sitten tulloo neljä rieskoo,kolome vähä isompata.
Pirtin uunissa kun paestaa nii sitten on viimesen piälle perinteestä savolaesta rieskoo,tullo parempata ku sähköuunissa.
Re: Omatekoinen leipä
Heh, ei vaikuttanut kummassakaan lajissa.Maattari kirjoitti: Paraniko muninta?
Nyt on taas työt vieneet aikaa ja leipominen jäänyt vähemmälle. Kaupasta haalin välillä useamman leipäpussin oransseilla etiketeillä kanoille. Näistä kuulen kysyttävän usein, että ovatko nämä kanoille vai saako kukko ja kukkopoikakin syödä näitä? Varsinkin tuo 'kukko' on hoksannut näiden kotiin päätyvien kanaleipien valikoiman laajuuden.