Olis nyt ajankohtasena meillä kalkkuna ukkojen vähennys.Kysymys kuuluu, kannattaisko kalkkuna savustaa lämminsavussa vai paistaa uunissa sitte jouluna?
Pienet on murheet mutta silti!
Jouluksi kalkkunaa??
Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
Re: Jouluksi kalkkunaa??
Suosittelen kalkkunan savustamista,sopii hyvin joulupöytään.
Itse olen käyttänyt savustuksessa butt kalkkunoita ja eritoten pronssikalkkunat.
Pronssikalkkunan ialatkin pehmiävät savustuksessa syötäviksi eivät ole sitkeitä.
Tulevaksi jouluksi lähtee taas savustukseen joulupöytää varten.
Itse olen käyttänyt savustuksessa butt kalkkunoita ja eritoten pronssikalkkunat.
Pronssikalkkunan ialatkin pehmiävät savustuksessa syötäviksi eivät ole sitkeitä.
Tulevaksi jouluksi lähtee taas savustukseen joulupöytää varten.
Re: Jouluksi kalkkunaa??
Kun savustatte kalkkunaa teettekö sen nahka päällä vai nyljettynä?
En ole aiemmin kalkkunaa käsitellyt mutta, nyt olisi tarkoitus joulupöytään laittaa.
Savustukseen käytän savusaunaa, missä erittäin maittavia on tullut muunmuassa peurojen ja lampaiden jaloista, mutta siipikarjasta ei ole kokemusta. Luonnollisesti oletan että kynityssä pysyisi parenmin mehut tallella, mutta imeytyykö savaunmaku kuinka hyvin nahan läpi ainakaan sidottuna? Kasvissyjäeläimet olen jättänyt jopa osittain raaoiksi (ikään kuin puoliksi kylmäsavustetuiksi), mutta miten kalkkuna? Salmonella riski taitaa olla itse kasvatetulla melko olematon, mutta kun "raaka" siipikarja ei ilmeisesti suoranaisesti kuulu Suomalaiseen ruokakulttuuriin.
Kiitos jo etukäteen vinkeistä.
En ole aiemmin kalkkunaa käsitellyt mutta, nyt olisi tarkoitus joulupöytään laittaa.
Savustukseen käytän savusaunaa, missä erittäin maittavia on tullut muunmuassa peurojen ja lampaiden jaloista, mutta siipikarjasta ei ole kokemusta. Luonnollisesti oletan että kynityssä pysyisi parenmin mehut tallella, mutta imeytyykö savaunmaku kuinka hyvin nahan läpi ainakaan sidottuna? Kasvissyjäeläimet olen jättänyt jopa osittain raaoiksi (ikään kuin puoliksi kylmäsavustetuiksi), mutta miten kalkkuna? Salmonella riski taitaa olla itse kasvatetulla melko olematon, mutta kun "raaka" siipikarja ei ilmeisesti suoranaisesti kuulu Suomalaiseen ruokakulttuuriin.
Kiitos jo etukäteen vinkeistä.
Re: Jouluksi kalkkunaa??
Meidän kalkut savustettiin kynittyinä. Hyvin imeytyi savunmaku nahan läpi. Vinkkejä en osaa antaa kun kaveri hoiti savustuksen.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri