blogeista vaan

munivaisiin kuulumattomat jutut tänne

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
kiva kana

blogeista vaan

Viesti Kirjoittaja kiva kana »

heips! kun selailin näitä sivuja niin huomasin että aika monella käyttäjällä on oma blogi, ja innostuin itsekin. mutta ongelmana on, että miten oma blogi tehdään?

sinttu_i

Re: blogeista vaan

Viesti Kirjoittaja sinttu_i »

Blogi kannattaa ehdottomasti tehdä valmiille blogipohjalle esim. bloggeriin tai wordpressiin. Blogger on kai suosituin blogialusta. Molempia olen koittanut ja voin sanoa, että blogger on parempi. Teet itsellesi google tilin ellet semmoista jo omista ja siitä eteenpäin selviät tutkimalla, kokeilemalla, googlettamalla jne. Aikaa menee paljon, että kunnon blogin saat, mutta se kannattaa:)
Bloggerin osoite: https://www.blogger.com/

Ja näin heti annan vinkiksi; hyviä blogeja yhdistää yksi asia. Niissä kaikissa on siisti ulkoasu. Kannattaa katsella eri blogien ulkoasuja. Bloggerin valmisulkoasut ovat melko yksinkertaisia ja noh tylsiä, mutta niistäkin saa hienoja kun vähän tuunailee ja jos taitoa riittää niin itse koodaamalla saa vaikka mitä!

Pidä ulkoasu hillittynä, älä käytä kovin erikoisia fontteja, Kirkkaat värit esim taustalla ovat erittäin huono idea, kuvien kannattaa olla niin suuria kuin mahdollista ja otsikon selkeä ja kuvastava. Kaikenlaiset sekavat kuviot, kirkkaat värit jne saavat itselleni aikaan lähinnä migreenin ja äkkiä klikkaamaan pois. Pidä siis ulkoasu hillittynä ja yksinkertaisena, sisällöllä voi sitten revitellä :smt003

Siinäpä se, sitten vain postauksia raapustelemaan :smt024

kiva kana

Re: blogeista vaan

Viesti Kirjoittaja kiva kana »

kiitos paljon :smt006 :smt023

sinttu_i

Re: blogeista vaan

Viesti Kirjoittaja sinttu_i »

Hienon blogin sait aikaiseksi!

kochin-fani

Re: blogeista vaan

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

sinttu_i kirjoitti:Pidä ulkoasu hillittynä, älä käytä kovin erikoisia fontteja, Kirkkaat värit esim taustalla ovat erittäin huono idea, kuvien kannattaa olla niin suuria kuin mahdollista ja otsikon selkeä ja kuvastava. Kaikenlaiset sekavat kuviot, kirkkaat värit jne saavat itselleni aikaan lähinnä migreenin ja äkkiä klikkaamaan pois. Pidä siis ulkoasu hillittynä ja yksinkertaisena, sisällöllä voi sitten revitellä :smt003
Tämä! Moni blogi jää minultakin lukematta, jos ulkoasu ei ole lukijaystävällinen. Joskus liian räväkät värit ja fontit saattavat saada blogin vaikuttamaan siltä, että blogin sisältöönkään ei kannata tutustua.
Ulkoasu on asia, jonka kävijä ensimmäisenä blogista näkee, ja saattaa vetää johtopäätöksiä niin blogin sisällöstä kuin kirjoittajasta sen perusteella. Mutta ei hätää, ei tarvitse olla huippukoodaaja ja suunnitella joka pikseliä tarkasti, riittää mainiosti että ulkoasu on siisti ja blogista saa hyvän "ensivaikutelman", kuten juuri sinunkin blogissasi :)

Vastaa Viestiin