Butteja keväälle 2011

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
mik

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja mik »

mä kuljetin mun but-tiput vanhassa thermoslaukussa, jonne laitoin pohjalle muutaman lämmitetyn "kylmä-kallen". Tipit tarkeni hyvin, eikä kuskin tarvinnut hikoilla.
Paltsi

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja Paltsi »

Kolme tipua on lopetettu ja neljäskin makaa jo selällään ja potkiutuu. Toivottavasti on ns. luonnollista poistumaa eikä Marekia :smt013 Nämä henkensä heittäneet on pienimmästä päästä, saapa nähdä mikä on lopullinen menetysprosentti.
omena

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja omena »

Kuinkas monella muulla on tullut buttitappioita? Meillä 13 buttia ja voivat hyvin mutta miehen serkku kävi tiistaina hakemassa meiltä 6 (asuu samalla paikkakunnalla että ei ollut pitkä siirto) ja soitti tänä aamuna että eilen olivat vilistäneet tyytyväisenä ja tänä aamuna 5 oli kuolleena lämpölampun alla. Kaikki olosuhteet pitäis olla ok.
Paltsi

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja Paltsi »

Neljännen äsken lopetin. Eihän tuo prosentti vielä kummoinen ole kun tipuja tuli 55 mutta ottaa pattiin. Mustilla ja pronsseilla kun on selviytymisprosentti jotain 50 niin toivoisin, että näillä olisi parempi.
siimis

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja siimis »

Meillä viidestä meni yksi, oli ihan ok oloinen ja sitten vaan parin tunnin päästä oli kuollut. Ihan sellaisessa nukkuma-asennossa, kuin olisi mennyt kesken unien. Loput neljä vaikuttaa reippailta.
Avatar
jopekka
kana
Viestit: 98
Liittynyt: 10 Loka 2008, 19:36
Paikkakunta: Heinävesi

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja jopekka »

Minähän otin vaan 40 ja kaikki meinasivat mennä heti kylvyn jälkeen mutta onnistuin viime hetkellä pelastamaan. Yhden polkivat kuoliaaksi ja toinen kuoli itsekseen.Lämmön pitäisi olla alussa se 37 astetta ja siitä pikkuhiljaa pudottamaan. Ruokaa ja vettä menee älyttömästi.
Xaus

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja Xaus »

Meillä on toistaiseksi kaikki hengissä. Mut lämmöt on heitellyt tosi paljon eli olis kyllä mahdollisuus ollut kylmettyä ja kiehua...
omena

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja omena »

Meillähän on kans ollut noi sinänsä suht huolettomasti kun ovat kanalan seinällä olevassa tipuhäkissä, kanalaan on ikkuna ollut auki päivisin (nyt sentään öisin kiinni kun butit tuli :smt047 )ja lämmönlähteenä lämpölamppu. Vesi on nippapullossa, hyvin osaavat juoda ja rehu automaatissa.
uusikananen

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja uusikananen »

Meillä kaikki 10 hengissä. Olivat ekan yön terraariossa lampun alla ja sitten siirsin kanalaan isoon kaninhäkkiin, jonka vuorasin ulkopuolelta sanomalehdillä ja lamppu tietysti lämmittää. Juovat kaninpullosta ja pienestä kupista ja ovat tosi virkeitä ja häijyjä :smt003 Heti vaan sormiin kiinni kun kätensä laittaa häkkiin... Mitähän tästäkin tulee kun ne tosta kasvaa? Nimim. haarnista ja viiltosuojahanskat ostetaan :smt040
noouska

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja noouska »

Mullakin on kaikki 5 hengissä vielä, vaikka kauheesti etukäteen jännäsinkin :smt001 Kuis mä oon kuvitellu, et lämpö aluks 40 astetta ja siitä 2 astetta viikossa tiputetaan?!? :smt017 Mulla on siis lämpölampun alla ollu toi 40. Tänään ovat kyl pötkötelleet vähän viileemmässä nurkassa, et vois varmaanki jo viilentää lampun alustaaki. Jyrsijän pullosta juovat innokkaasti ja maitotölkki-automaatista ja lautaselta syövät. Ovat vielä talon sisätiloissa, mut pitää kyllä kovasti kehitellä paikkaa jostain muualta. 6-viikkosenako nää tarkenis sit jo ulkona?
vetehinen

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja vetehinen »

Minä en myöskään ole vielä saanut yhtään hengiltä - mutta nopeastipa sekin tapahtuu, jos on tapahtuakseen. Tirpat kasvavat hervotonta vauhtia ja tänään jo siirsin 10 kpl isoon kaninhäkkiin, joka on suojattu niin, ettei pitäisi olla vetoa. Muurauspaljua tarvittiin hautomakoneesta kuoriutuville ilmajokisille, eivätkä muutenkaan enää meinanneet pysyä siellä. Nyt kyllä lämpötila laski kertaheitolla aika tavalla, kun kaninhäkissä on pienempi lämpölamppu. :smt017
omena

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja omena »

Noi kyllä kasvaa tolkutonta vauhtia! Meilläkin alkaa olla tuo tipukasvatushäkki pikkuhiljaa ahdas mutta tänään onneksi nyt lähtee 3 buteista, 10 jää itselle niin saan ne vielä pidettyä siellä, toinen isompi tila kun on täynnä tyrnistipuja (joita pitäsi myydä mutkun toi IB :smt012 ). Tekis mieli hakee lisää :oops: kun meillehän tuli niitä siis 3 vähemmän kuin piti, ja nyt lupauduttiin vielä antamaan 3 miehen serkulle jolta kuoli 5 tipuista. :smt005 Taidan ens vuonna kans ottaa itelle 50 :smt005
vetehinen

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja vetehinen »

Kyllä on melkoinen kasvuvauhti! Meillä edelleen viuhtoo kaksikymmentä kalkkua. Olen ollut ihan übervarovainen niiden kanssa: tipula on erillinen rakennus, jossa tuuletusikkuna ja lämpölamput. Pienimmillä tipuilla on käytössä isot muurauspaljut ja isommat tiput asustavat isoissa kaninhäkeissä. Aamusella vietän tipulassa pitkän tovin ennen töihin lähtöä ja sitten vielä iltapäivällä ja illalla. Kalkut jaoin jo alussa kahteen ryhmään, ettei tulisi tallomisia ja tukehtumisia ja pystyisi pitämään paremmin silmällä yksilöitä. Nyt ovat jo kaninhäkki-kokoisia ja ensi viikolla pitää siirtää isompaan tilaan.
Mutta silti voi toki sattua mitä tahansa. Rakennuksessa on valitettavasti pahuksen iso ikkuna ja päivällä lämpötila tahtoo nousta liian korkeaksi - puhumattakaan siitä painajaisesta, että jos sattuisi ovi jäämään joskus auki ja Kalma-Alma -katti hiipisi sisälle...
mik

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja mik »

ota vaan omena 50!

*kuolee nauruun ajatellessa sitä paskan määrää*
Suwitsu

Re: Butteja keväälle 2011

Viesti Kirjoittaja Suwitsu »

Onko teillä tarkoitus myydä niitä butteja myöhemmin? Ihan vaan ihmettelen noita määriä, meillä oli viime kesänä viisi ja niistä tuli lihaa vaikka kuinka paljon. Eli jos ei aio myydä kymmenestäkään yhtään niin ei kyllä tarvii ensi talvena muuta syödä kuin kalkkunaa :smt005
Vastaa Viestiin