Takki (puhkipoljetulle) kanalle

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Muusa

Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja Muusa »

"Elävä kynitty broiler" "joka kukon unelma" Ruska sai taas uuden fleecetakin, nyt "henkselein" parannellun version.

Tämän takin tekeminen onnistuu tumpulaltakin, tarvitaan vain tilkku fleecekangasta ja sakset.

Kuva

Takin osat. Ihan vapaalla kädellä leikattu. Jos leikkaat huonon niin leikkaa uusi parempi, fleeceä riittää kyllä kun ei tähän mene kuin vähän.
Ylempi osa on henkselit, nuo kapeat suikaleet sais olla vähän pidemmätkin, jos tykkää niin leveämmän rintamusosan vois tehdä leveämmänkin.
Alempi osa on itse takkiosa. Isommat reiät on siiville. Älä leikkaa liian isoja reikiä! Mitä pienemmät reiät sitä paremmin takki istuu. Siiven saa pujotettua kyllä yllättävänkin pienestä reiästä kun painaa siipeä suppuun samalla kun pujottaa sitä takin reiästä läpi. Ja fleece joustaa.
Pienemmät reiät on henkseleitä varten.

Pukeminen:
Takki selkään pujottamalla siivet siipireikien läpi. Sitten henkselit. Leveä osa tulee pitkittäin kuvun alle rintalastan alaosan/mahan päälle jalkojen väliin. Ylemmät henkseliremmit menevät kuvun vierestä siipien edestä, pujotetaan siipireijistä läpi ja laitetaan solmuun siipien väliin takin päälle. Alemmat henskeliremmit menevät kanan takamuksen sivuilta takin pienemmistä reijistä läpi ja takin päälle solmuun.
Saa pukea napakasti, että takki istuu hyvin, fleece joustaa eikä henkselitkään paina kanaa pahasta paikkaa.

Kuva

Takki edestä. Nyt kun Ruska on pitänyt tätä muutaman päivän piti ihan kaivella henkseleitä esiin sen höyhenten seasta, että näkyvät edes jotenkuten. Silti ei näy kuin se leveä kaitale.

Kuva

Takki päältäpäin. Takin yläreunaa ja henkseleitten yläremmien solmukohtaa ei näy kun ovat höyhenten peitossa. Henkseleitten alempien remmien reiät ja solmukohta on pyrstön (tai missä pyrstö olisi jos Ruska ei sulkasadossaan olisi tiputtanut sitä) edessä. Henkseliremmit pitävät takin helman napakasti selkää vasten eikä takinlieve pääse lepattamaan tai taittumaan pois selkää suojaamasta.

Seuraavaan malliin pitää ehkä suunnitella hihatkin kun Ruska-paralla on siivistäkin kulunut lähinnä selkää olevat höyhenet ja sulat pois.
Mimmi

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Vaan onpa kaunis kana, takilla tai ilman! :smt007
Muusa

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja Muusa »

Mimmi et oo nähny sitä ilman, sen pakastebroileria muistuttava selkäpuoli ei ole lainkaan kaunis :smt002
Mut siinä oon samaa mieltä että tämä on yks ihan tyrnisten kauneimpia värityksiä :smt054
Mimmi

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Totta! Ajattelin mielessäni höyhenpeitettä takin tilalla.. :smt001
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4443
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Hieno takki, kiitos hyvästä ohjeesta Muusalle! Mä oon kerran tehnyt takin siipi- ja pyrstörei'illä, mutta se ei pysynyt kanan kyydissä kovinkaan häävisti. Eli seuraavaksi henkselimallinen...sitä hihamallista odotellessa :smt001
Niin, ja samaa mieltä Ruskan ulkonäöstä! Hihii, ilmankos on kukkokin niin ihastunut :smt002
kana10

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja kana10 »

Tosi kätevä tämä takki! Pitää itsekkin yrittää ommella tuollainen meidän kukon lempparikanalle :smt003
sokeripussi

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja sokeripussi »

Täytyy tämä ohje laittaa muistiin. Voisin epäillä että meille tulee kans tarve moiselle jos ei ton pikkukukon halut yhtään laannu :smt003
hulivili

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja hulivili »

Hieno takki! Saharan Liljalla selkä alkaa olla jo kohta ärtynyt ja punottava. Mietin, voiskohan siihen selän paljaaseen kohtaan laittaa vaikka jeesusteippiä? saisi sulat kasvaa rauhassa sen alle. Teipin laitto saattaa tuottaa päänvaivaa...muori rupeaa nääs kirkumaan kovasti ja sitten kukko hyökkää, kun suosikkirouvaa kiusataan, muuten on kyllä hyvin sopuisa poika.
siiri

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja siiri »

öö... on pakko kysyä, että milläs meinasit sitten ottaa jeesusteipin joskus irti ?
vai ymmärsinkö jotain väärin :oops: :-"
helleena

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja helleena »

Mahtava idea muusalta :smt038 . Tostahan vois kehitellä uuden muodin näille puhkipoljetuille kanoille. Tohon takin selkään vois joko liimailla tai aplikoida ommellen toisenvärisestä fleesestä jotain kivoja kuvioita. Sydämmii :smt049 , kukkasii :flower: . Vau, miun tarvii kans ruveta näpräämään. Mie jouduin jo eristää Alvin-herran kanoista. Siinä polkemisessa ei oo sit mitään järkeeee :smt011 . Alvinilla pitäis varmaan olla ainaki 40 rouvaa laumassaan et kanat pysyin sulkapeitteissään :smt009 . Niska ja pää on ihan paljaita, siivistä tyngät jäljellä, selässä paljasta pintaa jne :smt022 . Eikä kyseessä ees oo mikään nuori kukko ja kanalaumakin on pysyny ihan entisen kokoisena. Ei Alvin oo aijemmin noin virittäytyny ollu :smt017 . Mikä sille on nyt tullu? Kyseessä siis Alho kukko, joka on aijemmin ollu ihan järjellä varustettu. Tykkääkö se yltiöpäisesti posliinista vai mikä vialla :smt004 . Oon jopa nähny sen nokkivan orrella ollesaan höyhenii kanoilta :smt018 . Tähän saakka ollu oiken fiksu kukko ja kohtelias. Ei mitään ongelmia käytöksessä. Laitamma vissiin Alvinin pölkylle ja sitt oliski hakusessaan uus Alho-herra .
hulivili

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja hulivili »

Siiri: Samaa ongelmaa kans mietiskelin :smt001 myös sitä, että onkohan tuo kangasversio ihan turvallinen...ettei nyt kävisi niin, kun oikein kova meno on päällä, että on liivinhenkselit kaulanympärillä umpisolmus :smt005
max3

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja max3 »

meillä jäi kukko takkiin kiinni ja siinä rytäkässä kana sai haavan siiven alle/taakse kukon kannuksesta... Joten nyt meillä on todella poljetun näköisiä kanoja ilman takkeja. :smt012
Viirupöö

Re: Takki (puhkipoljetulle) kanalle

Viesti Kirjoittaja Viirupöö »

Harmin paikka! :( Tuote kaipaa vielä pientä kehittelyä...
Vastaa Viestiin