Kalkkunoiden kasvattaminen syötäväksi. Kysymyksiä

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Avatar
jopekka
kana
Viestit: 98
Liittynyt: 10 Loka 2008, 19:36
Paikkakunta: Heinävesi

Re: Kalkkunoiden kasvattaminen syötäväksi. Kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja jopekka »

Minustakin nopein ja tuskattomin keino on napata molemmista jaloista kiinni, pää pölkylle ja kerralla kaula poikki. Veri pakkaa päähän kun roikkuu pää alaspäin,ei räpiköi yhtään silloin on helppo säkkiin pujottaa jos haluaa. Kuvittelisin että vapaasti jaloista roikuttaen se räpiköinti kaulan katkaisun jälkeen pumppaa paremmin veret lihaksista.
henkka

Re: Kalkkunoiden kasvattaminen syötäväksi. Kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja henkka »

minkähän ikäisenä pronssi kalkkunat ovat teurastusikäisiä. jos pitäis muutamaa kalkkua aina talven yli ja haudottais aina kevät talvella poikasia niin olisivatko ne jo seuraavana syksynä ennen pakkasia teurastus kunnossa. aluksi ajattelin ottaa butteja kesäksi, mutta eipä niitä taida täälläpäin olla saatavilla.(ja olishan se mukava,jos ois kalkkuja ympäri vuoden :-" )
niin ja moni oli meinannut kokeilla risteyttää pronssia ja buttia keskenään.onnistuivatko nämä kokeilut, ja pystyvätköhän nämä risteytykset jo lisääntymään luonnollisesti.
mik

Re: Kalkkunoiden kasvattaminen syötäväksi. Kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja mik »

mulla on kalkkunoita, joiden isovanhempaispolvi on butti ja pronssi. Eli pystyy lisääntymään.

Lapsuudesta muistan, et naaras ois teurasvalmis 6 kk eteenpäin, ukot yleensä 8 kk eteenpäin. Ja sit mun setä kerto, et 9 kk iän jälkeen liha muuttuis, eikä ois niin hyvää.

Mut nää on siis sedän kertomaa, itellä on vaan toi siitosryhmä ja vast tänä vuonna tulee ekat syötävät, kunhan jälkeläiset kasvaa.
Paltsi

Re: Kalkkunoiden kasvattaminen syötäväksi. Kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Paltsi »

Sekarotuiset ovat yleensä hieman pienempiä joten lisääntyminen onnistuu paremmin. Mustat ja pronssit on ainakin meillä kasvaneet tuonne vuoden ikään asti. Parhaimmillaan ne eivät ole polkijana ja hautojana vielä sen ikäisenä vaan parin- kolmen vanhana. Saahan ne teurastaa vaikka minkä ikäisenä mutta jos oikein rehulla ruokkii niin reilu puoli vuotta menee teuraskokoon, silloin ne eivät tosin vielä pesi. Meillä edellisen kevään poikaset aloittavat munintaansa näihin aikoihin.

Jos lihaksi on tarkoitus kasvattaa niin buttien etsintää kannattaa jatkaa tai koettaa löytää noita but risteytyksiä.
henkka

Re: Kalkkunoiden kasvattaminen syötäväksi. Kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja henkka »

ok. pitää koittaa löytää vaikka noita sekarotuisia keväämmällä.jos tosiaan pitäs aina yhtä ja samaa paria vuodesta toiseen.niin sais ainakin poikasia varmemmin.
(ja jos jollakin ois tai olis tulossa myyntiin näitä risteytyksiä tai niiden munia niin saa vinkata :smt001 )
Vastaa Viestiin