Haudonta

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Avatar
mimmu
araucana
Viestit: 519
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Haudonta

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Ella ( mille) hautonut 25 päivää. Olisi varmaan onnistunut mutta siirsin talvi-kanalaan viikkoa ennen ja unohdin laittaa esteen pesän eteen ja kuis ollakaan parin tunnin päästä kävin katsomassa niin arvon rouva oli orrella eikä osannut mennä takaisin pesään jostain syystä 🤔. Muutama muna oli viileä ja työnsi ne seuraavana päivänä pois altaan. Läpi valaisin ne ja olivat tyhjiä. Nyt ei anna koskea muniin vaan pitää meteliä ja heti nokkii äkäisesti. Sen verran sain tunnustella että kana on todella lämmin mahan alta ja edelleen haluaa hautoa. Munat pitää ottaa pois niin voiko laittaa uudet alle kestääkö hautoa vielä seuraavat kolme viikkoa 😲. Ei ollut ihan tuoreita munia oisko viikon vanhoja onko niillä ero tipun syntymään? ja näissä tulossa vielä jotain? Ruokaa on ja vettä edessä ja syönyt hyvin. Kiitos neuvoja kaivataan.
Yksi tipu syntyi eilen illalla 🐣pieni hentoinen rääpäle, mutta emon alla saa lämpöä ja hoivaa niin kyllä se siitä ponnistaa uskoisin.
Tämä muna oli vanhemmasta päästä eli 26 päivää emon alla kun kehittyi myöhemmin. Muut munat oli tyhjiä kahdessa oli kehittynyt tipu alku vaiheessa eli ei ne olisi kehittyneetkään 🤔. No hyvä kumminkin näin ja emo onnellinen ja mie 🤗
Sekalainen seurakunta: 1 risteytyskanaa, 1 Kiuruvetinen kana , 5 Mille Fleur kanaa, 2 silkkikanaa
ja 3 Mille Fleur kukkoa,
1 maatiaiskissa, kissanpentu

Vastaa Viestiin