Teiniäidit ja muut sellaiset

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 325
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Teiniäidit ja muut sellaiset

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Viime kesä oli kaikkien aikojen haudontakesä, se lämpö se lämpö. Meillä muorit villiintyivät kyhäämään pesiä jos vaikka mihin pensaisiin ja kivenkoloihin ja johdattivat sieltä suuriakin pesueita pihapiiriin. Kuoriutuminen oli suurinta elokuun lopussa, syyskuun alussa. Nämä viimekesän poikaset ovat nyt mahdottomassa hautomisvillityksessä. Eivät pyri ulos vaan munimispesiin hautomaan. Kaksi ja kolmekin yht'aikaa. Vaikka nostan niitä pois ja pidän puhutteluja ei se tehoa. Kun laitan käteni sekaan ja otan munia pois, siellä käydään nimitt. munimassakin samassa pesässä yhä vaan, saan hurjia nokkauksia ja koko sakki innostuu kiroamaan minua. Tämä on tässä mitassa uusi ilmiö.
Jokunen tipu on jo kuoriutunut ja emot lähtevät hoitamaan, yleensä molemmat, jopa kolme. Pesään jääneitä munia olen ottanut hautomakoneeseen ja vaikka jotkut ovat ihan kylmiäkin olleet niistä on kuoriutunut tipusia.
Kurjinta on kuitenkin kun nämä taitamattomat emot rikkovat munia, sotkevat kuoriutuneita/kuoriutuvia, eikä niistä ole kunnon emoiksikaan. Juoksevat ja lentävät pakoon kun lähestyn ja jättävät tiput kaikille vaaroille alttiiksi. Sanokaapa onko kokemusta moisista, ja miten näille opettaa tapoja?

Avatar
Titiuu
sussex
Viestit: 600
Liittynyt: 27 Loka 2013, 15:42

Re: Teiniäidit ja muut sellaiset

Viesti Kirjoittaja Titiuu »

Eipä ne oikeasti opi muuten kuin ajan, iän ja kokemuskertojen myötä, sekä mahdollisen esimerkin. Hyvin paljon luonteesta kiinni myös miten toiset omaksuu myöhemmin ne hyvän emon roolit. Jos vanhemman jo kokeneen kanan kanssa hautoessa voi onnistua jollain teinirasselilla se tipun hoitaminen, kun vanhempi ottaa enemmän sitä vastuuta ja nuori näkee sitä esimerkkiä samalla. :smt001
"Huikea viidakko, ja ihmissyöjä kanoja!"

Vastaa Viestiin