Rasistiset kanat?

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
marizza74@suomi24.fi
muna
Viestit: 12
Liittynyt: 14 Touko 2019, 17:21

Rasistiset kanat?

Viesti Kirjoittaja marizza74@suomi24.fi »

Nyt kysyn ehkä hieman tyhmiä, mutta voiko kanaemot olla raistisia?
Meidän kanat ja toinen kukko ova kaikki tummia(mustia/mustaruskeita) toinen kukoista on sussex white. Elo on sujunut sävyisästi tähän saakka. Kanojen haudonnasta kuoriutui yhdelle kanalle 3 tipua joista 2 mustankirjavia ja yksi keltainen. Keltainen ilmeisesti viimeisin kuoriutunut, koska ei jaksanut seurata emää niin ripeästi kuin kaksi muuta. Seurasin tilannetta ja huomasin kuinka emo välillä nokki keltaista tipua päähän ja "jätti" sen itsekseen pihalle. Tästä syystä päädyin ottamaan tipun omaan hoivaan sisälle. Toistaiseksi on syönyt hieman itse ja juonut. Muutoinkin pirteän oloinen. Lauman koko meillä tällä hetkellä 13 aikuista kanaa(osa jo aika vanhoja) ja 2 nuorta kukkoa + kevään nuoret 5 kpl ja nyt nämä myöhäis tipuset. Tilaa meillä on reilusti niin ulkona kuin sisällä. Haudonnassa munia on hautonut 2 kanaa samassa pesässä. Lauma koostuu pääosin orppi, brhama, sussex white mixeistä.
Kysymys siis kuuluu, voiko kana "sorsia" tipua värin vuoksi vai olisiko kyseessä jokin muu syy? Ja oliko väärin ottaa tipu "kotihoitoon"?

Kiitos etukäteen vastauksista.

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4384
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Rasistiset kanat?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Mitäs kuuluu, vieläkö keltainen tipu on kotihoivassa vai ootko koettanut palauttaa sitä emolle? Silloin tällöin on ollut juttuja kanoista, jotka syrjivät eriväristä tipua, mutta kovin yleistä se ei ole.
Jos et ole vielä koettanut tipun palautusta emolle, niin koeta sitä niin, että vahdit itse koko ajan vieressä.
Tonja, p: 046 666 5106

Vastaa Viestiin