Taistelevat emot!

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Kanarakas
muna
Viestit: 15
Liittynyt: 29 Huhti 2020, 17:07

Taistelevat emot!

Viesti Kirjoittaja Kanarakas »

Onko kellään käynyt niin, että samaan aikaan hautoneet emot eivät tule toimeen, vaan suorastaan tappelevat kun yhteen sattuvat. Toinen poikue oli eri häkissä mutta näkö yhteys on ollut koko ajan. Yhteen totuttaminen ei ole onnistunut, emot ärisevät ja pörhistelevät toisilleen ja toinen hakkasi toiselta pään verille :smt009

Auttaako tähän muu kuin se kun tiput lopulta vieroittuvat, vai auttaako sekään?

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4350
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Taistelevat emot!

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Auts! Oliko nämä kanat ennen samassa parvessa ja "sulassa sovussa" keskenään? Jos olivat, niin luultavasti tilanne rauhoittuu, kun hoksaavat taas olevansa wanhoja tuttuja...nyt niillä on toivottavasti vaan hormoonit sekaisin :smt016 Pystytkö pitämään emoja tipuineen ulkona, niin olisi enemmän tilaa tutustua?

Toisilleen tuntemattomiakin aikuisia kanoja pystyy kyllä yhdistämään samaan parveen, vaikka ensin saattaa tulla kanatappeluita.
Tonja, p: 046 666 5106

Kanarakas
muna
Viestit: 15
Liittynyt: 29 Huhti 2020, 17:07

Re: Taistelevat emot!

Viesti Kirjoittaja Kanarakas »

Ovat olleet vuosia samassa parvessa. Toinen on toisen hautonutkin itse! Ja ulkona siis yritin heitä totuttaa ilman verkkoa kanssakäymiseen taas. Ihan näkevät punaista kumpikin hormoonihöyryissään. Ja se päähän hakkaaja on ensikertalainen hautoja, meneekö sen takia överiksi... Ei oikein osannut aluksi hoitaa tipujaankaan, vieroksui viemääni tipuruokaa ja elivät pyhällä hengellä ja maan antimilla. Tiput olivat selvästi pienempiä kuin toiset. Nyt ovat paremmin kasvaneet kun ruoka on alkanut kelvata.

kotikot
tipu
Viestit: 43
Liittynyt: 09 Heinä 2014, 00:01
Paikkakunta: Raasepori

Re: Taistelevat emot!

Viesti Kirjoittaja kotikot »

Minulla oli sama ilmiö tänä kesänä. Emot samasta parvesta alkoivat hautoa lähes yhtä aikaa. Kun tiput kuoriutuivat, eristin poikueet muusta parvesta vierekkäisiin häkkeihin jossa siis oli vain verkko välissä. Emot tappelivat tämän tästä verkon läpi ja kun kokeilin päästää pihalle yhtä aikaa, oli pian heltat verillä molemmilla. Kumpikaan ei luovuttanut. Jatkoin eristystä, kunnes poikaset oli jo n.kk ikäisiä ja pahin höyry emoilla rauhoittunut. Silloinkin tappelivat pihalla kovasti kunnes toinen väisti viimein. Sitkeitä tapauksia. Lähes samanlainen taisteluraivo oli päällä kuin vihaisilla kukoilla. Mietin olivatko unohtaneet toisensa haudonnan aikana vai oliko vain perus suojeluviettiä.
Parvi piikkiöläisiä piristämässä pihaa.

Kanarakas
muna
Viestit: 15
Liittynyt: 29 Huhti 2020, 17:07

Re: Taistelevat emot!

Viesti Kirjoittaja Kanarakas »

Aika vahva suojeluvietti tuntuu olevan... Meillä tiput jo reilu 2 kk ja vieläkään en uskalla päästää yhtaikaa pihalle...

pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 328
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Taistelevat emot!

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Kanat on kummallisia. Meillä kaksi eukkoa rupes yhdessä hoitamaan kolmannen kahta tipua. Oikea emo hengaili aluksi mukana, mutta luovutti. Mitään tappeluksia ei ollut mihinkään suuntaan. Nämä kaksi hoitaa edelleen näitä sieppaamiaan tipuja ja odotankin, että yhdessä nurkassa nyt oleva emo veisi ainokaisensa samaan sakkiin. Sellaisia aikeita olen ollut huomaavinani.

Vastaa Viestiin